Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

PNL Suceava a votat pentru intrarea la guvernare alături de PD-L

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Biroul Permanent Judeţean al PNL Suceava a votat, în şedinţa de ieri, pentru intrarea liberalilor la guvernare alături de PD-L. Hotărârea a fost luată de majoritatea membrilor BPJ a PNL Suceava, în timp ce liderul organizaţiei judeţene, Alexandru Băişanu, a votat împotriva unei astfel de alianţe. Printre cei care au votat pentru intrarea PNL la guvernare se numără şi primarul oraşului Gura Humorului, Marius Ursaciuc.
„Acesta este scopul oricărui partid. Să ajungă să guverneze. Aş vrea să văd partidul care intră într-o competiţie electorală pentru a rămâne în opoziţie”, a declarat Ursaciuc.
Un alt susţinător al intrării PNL la guvernare alături de PD-L este şi preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, Vasile Mocanu. Acesta a precizat că rămânerea PNL în opoziţie în următorii ani ar însemna distrugerea acestui partid.
„Am votat pentru intrarea PNL la guvernare pentru că trebuie să salvăm acest partid. Opoziţia ar însemna distrugerea PNL de către cei doi coloşi, PD-L şi PSD”, a spus Mocanu.
De precizat că pentru intrarea PNL la guvernare au votat majoritatea membrilor judeţeni ai PNL Suceava, în opoziţie cu această idee fiind, cum am mai precizat, Alexandru Băişanu, consilierul judeţean Brînduşel Nichitean şi primarul comunei Fundu Moldovei, Nicolae Zdrob.
În ceea ce-l priveşte pe liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, acesta a declarat că, din punctul său de vedere, votul majoritar dat de membri nu reprezintă o poziţie oficială a organizaţiei judeţene. Băişanu a arătat că o decizie oficială ar fi trebuit să fie luată de Delegaţia Permanentă a PNL Suceava. El a arătat că personal nu susţine intrarea PNL la guvernare alături de PD-L „în orice condiţii”. „Nu putem să intrăm la guvernare în orice condiţii. Personal nu sunt de acord cu o alianţă cu PD-L”, a spus Băişanu.

 

Antonescu vrea pentru PNL funcţia de premier

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, la Radio Guerrilla, răspunzând unei întrebări, că singurul context în care se poate deschide discuţia cu PDL pentru formarea Guvernului este ca premierul să fie liberal.
Întrebat dacă ar fi de acord ca PNL să intre la guvernare alături de PDL dacă eventual, ca şi garanţie, democrat-liberalii dau liberalilor funcţia de prim-ministru, Crin Antonescu a răspuns: "Singura împrejurare sau singura formulă în care cu cineva ca Traian Băsescu sau cu cineva ca Partidul Democrat se poate discuta o guvernare este cea în care partidul deţine funcţia de premier. Asta, ca să putem discuta. Nu spun neapărat că e suficient, sigur că ar însemna şi alte discuţii. După părerea mea însă, cu PD, aşa cum s-a dovedit şi în cazul nostru şi ulterior în cazul PSD, este practic imposibil de guvernat, dar ar fi singurul context în care s-ar putea deschide discuţia".

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat că majoritatea cu PNL şi UDMR este viabilă încă şi că nu vede nici o dificultate, "după gestul de repliere" al lui Iohannis, ca viitorul prim-ministru să revină liberalilor, precizând că acest lucru va fi discutat în zilele următoare.


"Este şi opinia parlamentarilor PSD+PC: Pentru noi, păstrarea acestei majorităţi cu PNL şi UDMR reprezintă şi o garanţie pentru statul democratic. Dacă vom rezista împreună, şi sunt convins că vom rezista, vom putea să reprezentăm o contrapondere la republica de tip Belarus pe care Băsescu încearcă să o aducă în România. Din punctul meu de vedere, această majoritate este o majoritate viabilă în continuare şi nu văd, cu titlu personal, nici o dificultate, după gestul de repliere al domnului Johannis, ca viitorul prim-ministru într-o astfel de majoritate să revină PNL. Este un lucru pe care îl vom discuta împreună cu partenerii de la liberali în următoarele câteva zile", a spus Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL Suceava a votat pentru intrarea la guvernare alături de PD-L.
 Vizualizări articol: 1933 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
PNL Suceava a votat pentru intrarea la guvernare alături de PD-L3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   RUSINE trimis de
( 9 dec 2009, 11:23:28
Sa le fie rusine tuturor asa zisilor liberali care au votat pentru colaborarea cu PDL. O sa ia de acuma PNL Suceava maxim 2% cu asa o deciziei. Sunt liberal in suflet, dar nici nu mai vreau sa aud de nesimtitii astia. Daca aveam de gand eu, sau altii ca mine, o colaborare cu PDL, votam direct Base. Cine stie insa ce dosare mai are Base despre securistul Ursaciuc?

Baisanu, trimite-i si tu la PDL ca si Antonescu!
2.   Gandire liberala! trimis de
( 9 dec 2009, 11:37:20
Daca am fi un popor sinucigas ar trebui sa-i lasam doar pe pdl-isti la guvernare!

PDL-ul nu poate guverna de unul singur pt ca nu stie cum sa o faca!

Basescu e un presedinte cu lipici la un anumit public, carismatic .... si atat !

Noi vorbim acum de economie si de bezele !!!

Aici trebuie sa intervina liberalii, cu o gandire economica sanatoasa pentru a pune umarul la depasirea crizei !

O varianta simpla ar fi sa-l puna pe Flutur care in tinerete s-a scolit pe la PNL si i-au mai ramas, cred si sper, unele strategii economice in minte!
3.   GRESIT trimis de
( 9 dec 2009, 11:46:50
Un minimum de decenta cred ca se impune. Chiar daca PSD are reputatia pe care o are, consider ca verticalitatea si moralitatea PNL-ului nu se poate proba decat prin formarea unei majoritati parlamentare cu PSD, adica partidul linga care s-a mers alaturi la prezidentiabile. Sa nu se inteleaga ca sunt PSD-ist. Nu. Nu am nicio aparteneta politica. Dar am o afinitate catre PNL si e pe cale sa imi fie SPULBERATA de niste vanatori de functii vremelnice.

3.1  RE: GRESIT trimis de
( 9 dec 2009, 15:30:40
brandusel e penibilul care acu cativa ani a pierdut locul din parlament dupa ce a fost depistat ca a fraudat alegerile (vot multiplu)? O dar felicitari domnule Brandusel, un sut in fund e un pas inainte. La mai mare!
3.2  RE: GRESIT trimis de
( 9 dec 2009, 19:54:31
Brandusel a fost turnat chiar de colegii lui ca a votat de mai multe ori.parerea mea!A cotizat in campanie,avea un loc eligibil,iar "derbedeii politici" din Suceava cand au vazut ca se ingroasa gluma si Nichitean ajunge senator,hop,l-au turnat opozitiei.Astazi,desi PNl nu merita nici macar sa viseze o guvernare alaturi de PD-L,acesti vajnici urmasi ai "turnatorilor la secu" Ghise si Quintus,se gudura aidoma catelusului de care vorbea Tariceanu,in jurul PD-L.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei