Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


O dezamăgire - Crin Antonescu, o certitudine - Ilie Gherman

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

M-am abţinut să scriu în timpul campaniei electorale. Mi s-a părut şi mi se pare corect ca ziariştii să nu influenţeze electoratul prin opiniile proprii, publicate în gazete. Să prezinte doar fapte, declaraţii, întâmplări, iar alegătorii, suficient de maturi, să decidă singuri. Asta e părerea mea. Ce au făcut alţii, ce fac alţii, e treaba lor.
Aveam convingerea, de acum multe luni, că românii îşi doresc o schimbare. Iar o schimbare, o schimbare adevărată, ar fi fost reprezentată de Crin Antonescu. Un politician pe care l-am simpatizat multă vreme, până în vinerea dinaintea primului tur de scrutin. Citisem despre Crin Antonescu, despre viaţa lui. Un om ca el, care a răbdat şi de foame în anumite momente ale vieţii, ştia, credeam eu, ce înseamnă greul. Ştia că respectul înseamnă mult în viaţă, că bunul-simţ îţi poate deschide mai multe uşi şi inimi decât bădărănia. Ştia, probabil, că lucrurile se pot întoarce împotriva ta atunci când încerci să-ţi păcăleşti semenii, când încerci să te arăţi altfel decât eşti. Credeam eu că ştia. Dar vinerea dinaintea primului tur de scrutin, la confruntarea primilor trei, mi-a arătat, mie cel puţin, un Crin Antonescu care m-a dezamăgit total. În locul omului echilibrat şi cu bun-simţ, am văzut un Crin Antonescu extrem de arogant şi de obraznic. Iar nominalizarea lui Tudor Chirilă ca exemplu de moralitate a fost picătura care a umplut paharul. Dar Crin Antonescu nu s-a oprit aici. La anunţarea exit-poll-urilor de după turul I, Crin Antonescu a început să tune şi să fulgere împotriva mogulilor, atacându-i exact pe aceia care, luni în şir, îl sprijiniseră şi-l desfătaseră cu ore nesfârşite de prezenţă pe posturile lor de televiziune.
Şi când credeam că totul s-a terminat, în prima zi de după turul I, când nici nu se terminaseră de numărat bine toate buletinele de vot, Crin Antonescu anunţă că se aliază cu Mircea Geoană, care, în scurt timp, devine, declarat, chiar prietenul lui. Dar cine este Mircea Geoană? Este exact omul pe care, cu vreo 72 de ore înainte, în faţa unei ţări întregi, Crin Antonescu îl acuza că este mincinos şi îl făcea în toate felurile. Cum poţi să te aliezi cu un mincinos, cu un comunist, cu un om manevrat de alţii, cu un individ plin de păcate? Căci asta era Mircea Geoană, în viziunea lui Crin Antonescu. Dacă ai caracter, dacă ai coloană vertebrală, nu faci o asemenea alianţă, indiferent că motivul este „proiectul Iohannis”, „demolarea lui Băsescu” sau „salvarea panseluţelor purpurii”. Sau nu faci un asemenea pas tocmai din respect pentru oamenii care au apreciat la tine o anumită linie, o anumită atitudine.
Cred că acest caz ar trebui să dea de gândit, de azi înainte, tuturor politicienilor români. Se spune că, în politică, niciodată nu trebuie să spui niciodată. Pentru că mâine, poţi să te aliezi cu cel mai mare duşman de ieri. Ştiu toţi politicienii lucrul acesta. Şi atunci, dacă ştiu, ne putem întreba, firesc, de ce se comportă majoritatea aşa? De ce trebuie să se înjure, să se jignească, iar apoi, spre stupefacţia unor oameni normali la cap, să se pupe şi să devină prieteni? De ce trebuie să fie duşmani când pot fi doar adversari, competitori? De ce atâta ură, de ce atâta încrâncenare?
Mi-a povestit un prieten că a fost în Germania în preajma unor alegeri. A stat două săptămâni şi nu a realizat că sunt alegeri decât atunci când gazdele lui l-au anunţat că merg la vot. „La ce vot? Unde e campania electorală, unde e încrâncenarea, unde sunt miile de afişe?” Văzuse, e drept, vreo două afişe, dar nu le-a luat în considerare, credea că au rămas de la alegerile trecute. Acolo nu s-a oprit lumea în loc, nu s-a împărţit naţiunea în două sau trei pe toată durata campaniei electorale şi multe zile după aceea. Dar, probabil, acolo, oamenii fac politică din alte motive, iar lumea merge la vot pentru alte considerente decât la noi.
Să revenim, însă, la lucrurile pământeşti, la alegerile noastre. Dacă am avut o mare dezamăgire, Crin Antonescu, am avut, în schimb, şi o certitudine, o eternă certitudine – Ilie Gherman, primarul comunei Slatina. L-am văzut, în turul I, generând haos într-o secţie de votare şi spunând apoi, despre ziarişti şi despre cei care nu erau de acord cu el, că ar trebui împuşcaţi. Are acest personaj un talent deosebit de a provoca scandal la mai toate alegerile. Nu am auzit în turul II nimic de el, probabil l-a ascuns PD-L-ul pe undeva, că altfel nu îmi explic. Oricum, dacă PD-L se vrea un partid respectabil, ar trebui să se debaraseze rapid de acest individ, care este o ruşine pentru ideea de lider politic local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O dezamăgire - Crin Antonescu, o certitudine - Ilie Gherman.
 Vizualizări articol: 2319 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.88/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 17 voturi
O dezamăgire - Crin Antonescu, o certitudine - Ilie Gherman2.9517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce sa spun... trimis de
( 9 dec 2009, 13:10:10
Ce sa spun... domnul moralist a facut ochi. Toata campania monitorulsv.ro s-a facut pres in fata lui Flutur & CO si acum sunteti impartiali si cu inalte asteptari morale de la Crin Antonescu. Cum se face ca orice mic gest al lui Antonescu este vazut ca inalta tradare morala in timp ce toate ****urile lui Basescu sunt acceptabile. Sa-l cafteasca pe copilul ala, sa i-o traga lu Udrea, sa tradeze, sa minta, sa fure, sa vanda floata, sa se imbogateasca toate sunt acceptabile pentru Besescu. Dar daca Antonescu a scapat o vorba negandita legata de reperul sau moral esta numai bun de impuscat. Bubele unora le observati de la 1 km iar cosurile altora le observati cu lupa.
1.1  RE: Ce sa spun... trimis de
( 9 dec 2009, 15:13:53
DOMNULE TIBERIU AI DREPTATE EAR TU H2SO4 ,FARA NUME ,NUL COMPARA PE CRIN CU ILIE GHERMAN,APROPO DOMNULE TIBERIU NU VA FACETI GRIJI CA INAINTE DE TURUL 2 SAU BATUT IN DRACI LA GAINESTI CU CONTRACANDIDATUL,POATE NU EL DAR SEMENII LUI SIGUR,CHEAR CREDEATI CA A MERS LUCRURILE BINE NU,INTODEAUNA BATAI SCANDALURI OARE DE CE? CHEAR CIND SE VA FACE DREPTATE PRIN LEGE NU PRIN VIOLENTA,SUCCES DOMNULE TIBERIU SI CELORLANTI CARE AU CURAJUL SA SCRIE DE GAINESTI SI SLATINA,CITEAM UN ARTICOL IN ZIARUL DUMNEAVOASTRA CA E DAT IN JUDECATA CONSILIUL LOCAL DE PREFECT SI VOR SAL DEZOLVE CONSILIUL LOCAL ACUM SINCER,MULTI CONSILIERI CIOBANI CU 8 CLASE EAR OAMENII INTELECTUALI SUNT MARGINALIZATI,MAI MULTA ATENTIE PE SLATINA SI SATUL GAINESTI MARGINALIZAT DE ACEST PRIMAR,DUCETIVA LUNEA IN CENTRUL GAINESTIULUI SA VEDETI CUM SE VIND PRODUSELE PE MARGINA DRUMULUI FARA A AVEA UN ADAPOST,EAR EI EAU TAXE LA COMERCIANTI ,CHEAR NU POT FACE O PEATA ACOPERITA ,TREC MASINI FAC PRAF ,NIMENI NU ZICE NIMIC.
1.2  RE: Ce sa spun... trimis de
( 9 dec 2009, 16:05:18
vad paiul din ochiul tau printr-o noua prisma, b�rna din ochil meu.

Articole impartiale ca ale oricarui roman. Numai din cand �n cand ala a spus aia, celalalt a facut alta.

Parerea mea este ca pentru a nu mai face vedete de carton, ar trebui ca pentru o lunga perioada de timp media sa nu mai spuna nimic de rahat, pardon politica.

Nici de chior, dar nici de prostanac, asta da echilibru.
1.3  RE: Ce sa spun... trimis de
( 9 dec 2009, 18:37:41

Domnule H2SO4, toata campania electorala, Monitorul a fost singura institutie mass media locala care a publicat toate declaratiile liderilor locali ai PDL, PSD si PNL, dar si spusele reprezentantilor unor partide "marunte". Aceasta atitudine pe care ziarul Monitorul a avut-o in campania electorala imi da tot dreptul sa fiu moralist. Problema nu este in cazul meu, ci in cazul celor care nu accepta criticile.

Tiberiu Avram

1.4  RE: Ce sa spun... trimis de
(10 dec 2009, 10:48:09
Corect, dar....

Pe fiecare pagina aparea reclama lui Balan, indiferent de editie. Deci mai moale cu impartialitatea. Inteleg insa ca e un bussines si ca banul isi spune cuvantul.
2.   Pt. Monitorul trimis de
(10 dec 2009, 10:36:36
La ziarul dvs. nu m-au deranjat articolele, pt ca stiu ca ele sunt scrise de cele mai multe ori de insasi candidatii sau de stafful acestora si trimise pe mail redactiei.

Asa se face peste tot si nu ar fi nicio problema din asta! Fiecare tabara are dreptul la o opinie si/sau promovare cat mai eficienta.

In schimb m-a deranjat altceva si m-a deranjat cumplit! Aproape pe fiecare pagina a publicatiei (varianta electronica) aparea cate un flash publiciar care reprezenta un atac grav la adresa unuia sau altuia dintre candidati.

Era folosita imaginea candidatului si "ii erau puse in gura" fel de fel de afirmatii!

Mi se pare total non-fairplay sa te folosesti de imaginea cuiva si sa-ti bati joc de el! Un om moral si care se vreia a fi etic si echidistant nu ar accepta asa ceva sa apara in publicatia dansului!
2.1  RE: Pt. Monitorul trimis de
(10 dec 2009, 14:20:59

Va impartasesc supararea. Si eu am fost la fel de deranjat de acele reclame, de continutul lor. Dar, vedeti, aceasta este partea neplacuta a reclamei pe internet. Reclamele respective erau de la Google, in spatiul lor publicitar. De altfel puteti vedea si in editia de astazi reclame de la Google, evident cu alt continut. Noi nu am avut nici un control asupra acelor reclame, asupra continutului lor. La fel s-a intimplat cu toate editiile on line ale ziarelor din Romania care au contract cu Google. Partidele care au creat respectivele reclame au facut contract cu Google, nu au avut nici o legatura cu noi in privinta acelor creatii.

Asa cum bine ati spus, reclamele erau total lipsite de fair play, asta ca sa pastram formularea dvs. eleganta.


Tiberiu Avram

2.2  RE: Pt. Monitorul trimis de
(10 dec 2009, 15:13:43
Acest aspect referitor la reclame nu-l cunosteam! Imi cer scuze!
3.   Multumesc trimis de
(10 dec 2009, 11:14:19
Multumesc, domnule Avram, pentru o analiza rece a situatiei, pentru infierarea tradarii pe care Antonescu, acest Crin al politicii romanesti a facut-o nu doar fata de declaratiile sale anterioare ci fata de intreaga istorie a Partidului istoric National Liberal. Este inadmisibil ca toata munca si toate valorile Bratienilor, a lui I.G. Duca si a domnului Ratiu sa fie terfelite si injosite printr-o alianta cu PSD.

Ca de obicei vor fi romani setosi de putina reclama gratuita care va vor critica, dar ca sa nu faca asta ar trebui mai intai sa inteleaga termenii "obiectivitate" sau "impartialitate"...

Din nou, multumesc!
4.   Sigur ca da.... trimis de
(10 dec 2009, 15:45:58
A fost Monitorul impartial in alegerile astea cum e bunica mea fata mare.... Monitorul a facut campanie portocalie fatisa .Si eu l-am votat pe Antonescu si sunt de acord ca a gresit ca a fost asa vehement dar oricum cred ca nu din dragoste pentru Geoana l-a sprijinit ci si-a urmarit propriile interese. Din pacate asa e politica .
5.   PROSTITUTIE POLITICA trimis de
(11 dec 2009, 05:57:11
Eu deja l-am etichetat pe acest Crin Antonescu, imediat dupa ce s-a aliat cu Mircea Geoana. Si probabil nu sunt singurul. L-am etichetat ca fiind un reprezentant de seama al acestei PROSTITUTII politice care se practica in timpul si dupa campaniile electorale de orice gen (prezindentiale, parlamentare sau locale). Indiferent de motive, trebuia sa aibe coloana vertebrala si sa ramana pe tusa in turul 2, adica doar un simplu observator.

Oricum, si-a ales niste tinte gresite, si in mod sigur va plati pentru asta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei