Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2009 - Anul XIV, nr. 266 (4252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Restanţe la plată

40.000 de euro, preţul unui apartament nou vizavi de Metro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele trei blocuri ridicate vizavi de Metro – 20, 21, 22 urmează să fie încredinţate curând proprietarilor, atât celor care le-au precontractat în anii ’90, cât şi celor care le-au licitat cu aproape doi ani în urmă.
Problema e că dacă dintre noii contractanţi, unii deja au şi achitat valoarea totală a apartamentului, fiindu-le înmânate şi cheile locuinţei (în blocul 22), municipalitatea aşteaptă să primească bani şi de la familiile care au finanţat construirea unei locuinţe în blocurile respective în urmă cu aproape 20 de ani.
“Acolo avem două categorii de contracte – cele încheiate în anii ‘90 şi cele încheiate după licitarea apartamentelor care nu erau precontractate. La cei care au achitat în perioada 91-95 am efectuat o actualizare a sumelor achitate de ei.
De exemplu, suma cea mai mare plătită pentru un apartament în blocul 22, în echivalentul de azi, este de 1,282 miliarde de lei vechi, ceea ce înseamnă peste 30.000 de euro.
Costul total al unui apartament cu patru camere azi este de 40.000 de euro, deci persoana care a achitat 1,282 miliarde de lei vechi în decembrie 1991 are cel mai puţin de plătit acum, cam 10.000 de euro.
Altă persoană, care a achitat 3000 de euro în 1994, are de plătit cel mai mult – 36.000 de euro”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

 

Vechii proprietari, nemulţumiţi că li se cer bani în plus

Faptul că mai au de plătit sume consistente pentru a intra în posesia apartamentelor pe care le-au comandat cu atâţia ani în urmă, achitând şi contravaloarea lor totală sau parţială, în unele cazuri, îi nemulţumeşte pe cei care văd că, după aproape 20 de ani, locuinţele de la care şi-au luat deja gândul au fost finalizate.
“Noi, ca primărie, nu putem face mai mult de atât. Înţeleg drama acestor oameni, de asta am şi luat măsuri în Consiliul Local, să putem finaliza acele locuinţe. Cei nemulţumiţi au posibilitatea să se adreseze instanţelor, dar eu spun că cea mai sănătoasă este calea amiabilă.
Am mai avut situaţii asemănătoare, dar oamenii au găsit soluţii – au achitat apartamentele, le-au vândut şi şi-au recuperat sumele investite atunci când le-au precontractat”, a precizat Lungu.
Evaluările diferenţelor de bani care trebuie achitate pentru a intra în posesia acestor apartamente este supusă aprobării Consiliului Local, după care vor fi trimite înştiinţări acasă celor care le-au precontractat în anii ’90.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40.000 de euro, preţul unui apartament nou vizavi de Metro.
 Vizualizări articol: 3505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 7 voturi
40.000 de euro, preţul unui apartament nou vizavi de Metro3.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei