Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2009 - Anul XIV, nr. 266 (4252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Controale

Aparate care pun în pericol sănătatea şi produse expirate, în saloane de frumuseţe din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În urma unui control efectuat de către comisarii judeţeni pentru protecţia consumatorilor în saloanele de înfrumuseţare din judeţ, 34 de operatori economici, din cei 39 verificaţi, au fost descoperiţi cu abateri de la normele legale de funcţionare.
Comisarul şef al CJPC Suceava, Elena Oanea, a declarat că „în saloanele de cosmetică şi remodelare corporală se utilizează o serie de aparate care, potrivit dosarului tehnic întocmit de producător, prezintă o serie de contraindicaţii în cazul unor anumite afecţiuni. S-a constatat că aceste contraindicaţii nu erau afişate la loc vizibil şi nu exista nici o altă formă de atenţionare a consumatorilor, în două dintre saloanele verificate”.
Elena Oanea este de părere că „fără a avea un istoric sau o stare prezentă a afecţiunilor clienţilor, utilizarea unor astfel de aparate, precum cele pentru tratament anticelulitic sau de electrostimulare, pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor”. În două saloane din judeţ se foloseau asemenea aparate fără o atenţionare a clientului cu privire la riscurile utilizării lor, precum şi fără a avea informaţii despre sănătatea clienţilor. Cele două saloane au fost sancţionate cu amenzi a câte 10 mii de lei fiecare.
În alte două saloanele de frumuseţe din judeţ au fost depistate produse cosmetice cu termenul de valabilitate expirat, iar comisarii aflaţi în control au sancţionat societăţile cu câte 3000 de lei.
„Faptul că nu se eliberează bon de casă, sau că acesta este incomplet, reprezintă o altă abatere depistată cu prilejul controalelor. Pentru această abatere s-au aplicat trei amenzi în cuantum de 4000 de lei fiecare”, a declarat Elena Oanea.
O altă practică incorectă este neafişarea la loc vizibil a listei serviciilor prestate şi a tarifelor aferente. Aceste abateri s-au constatat la un număr de 16 saloane de coafură şi cosmetică din Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc şi s-au aplicat amenzi în cuantum total de 19.300 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aparate care pun în pericol sănătatea şi produse expirate, în saloane de frumuseţe din Suceava.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.2 din 5 voturi
Aparate care pun în pericol sănătatea şi produse expirate, în saloane de frumuseţe din Suceava2.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei