Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 nov 2009 - Anul XIV, nr. 266 (4252)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană face apel la Băsescu să promulge legea care permite Guvernului demis să înainteze bugetul

Joi, 12 Noiembrie 2009 (19:03:14)

Candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, face apel la preşedintele Traian Băsescu să promulge "neîntârziat" legea adoptată de Senat care permite Guvernului demis să înainteze bugetul pe anul viitor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Geoană a făcut, joi, la Mediaş, unde a participat la o întâlnire electorală, un apel la preşedintele Băsescu pentru a promulga "neîntârziat" legea adoptată de Senat privind modificarea Legii guvernului.

Astfel, Geoană s-a adresat celor circa 2.000 de membri şi simpatizanţi prezenţi, făcând un apel la Băsescu să promulge acea lege pentru a putea urgenta adoptarea bugetului pe 2010.

"Anunţul preşedintelui că va refuza să promulge legea este un gest care riscă să aducă complicaţii suplimentare mediului economic şi social românesc. Noi vom veghea ca bugetul pentru 2010 să fie adoptat în timp util", a spus Geoană.

El a menţionat că, potrivit datelor pe care le are, între 26 şi 40 de miliarde de euro sunt bani care circulă în "economia subterană" a României şi că politicienii ar trebui să facă eforturi ca aceştia să nu fie "bani negri", aşa încât bugetul României să fie mult mai mare.

La Mediaş, Geoană l-a lansat oficial pe Fănel Mendea în cursa pentru funcţia de primar al municipiului, unde alegerile au loc în 22 noiembre, odată cu cele prezidenţiale.

Traian Băsescu a spus, marţi, la TVR 1, întrebat despre soluţia parlamentară privind solicitarea către Guvernul Boc să formuleze un proiect de buget: "Nu se poate, un Guvern demis, conform legii de funcţionare a Guvernului, nu mai poate trimite Parlamentului legi. Hotărârea pe care majoritatea de la Grivco a adoptat-o în Parlament este o hotărâre care arăta de fapt intenţia: ei voiau să ţină acest guvern interimar, să-i dea nişte puteri în plus, dar să nu instaleze un nou guvern".

El a adăugat că acesta este semnalul pe care l-a primit atunci când a văzut hotărârea Parlamentului.

"Dar hotărârea Parlamentului nu poate înfrânge prevederea Legii funcţionării Guvernului. Acest lucru poate fi făcut numai dacă Parlamentul modifică articolele de lege", a adăugat şeful statului.

Traian Băsescu a afirmat că niciun politician "responsabil" nu va încălca legea "de dragul intereselor domnilor de la Grivco". "Domnul Voiculescu, domnul Iliescu, domnul Hrebenciuc, domnul Geoană, domnul Crin Antonescu trebuie să înveţe că în ţara asta legile trebuie respectate", a spus el.

Referitor la faptul că, marţi, Camera Deputaţilor a aprobat modificarea legii de organizare şi funcţionare a Guvernului, care ar permite Guvernului demis să transmită proiectul de buget, Băsescu a declarat: "Mai există Camera superioară, Senatul, care trebuie să aprobe şi el modificarea legii şi mai există promulgarea. Dacă aceşti oameni îşi imaginează că fac din preşedinte un partener al jocului lor de a ţine pentru România un guvern fără puteri depline, se înşală. Eu nu voi intra în jocul lui Voiculescu şi al lui Hrebenciuc, sunt şeful statului în funcţie, cu responsabilităţi faţă de români".

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 93 de voturi "pentru", proiectul de modificare a Legii de organizare a Guvernului, prin care Cabinetul demis este abilitat să înainteze Parlamentului bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale, dar şi legea responsabilităţii fiscale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană face apel la Băsescu să promulge legea care permite Guvernului demis să înainteze bugetul.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană face apel la Băsescu să promulge legea care permite Guvernului demis să înainteze bugetul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei