Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Virusul se extinde

Suspiciuni de gripă nouă la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Creştină Filadelfia din Suceava, unde şapte elevi şi un cadru didactic au fost confirmaţi ca purtători ai virusului AH1N1, există acum suspiciuni de îmbolnăvire şi în rândul elevilor de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din municipiul reşedinţă de judeţ.
Directorul colegiului, Dan Popescu, a declarat că „DSP a făcut ieri un control în şcoală, dar nu avem încă nici un rezultat oficial”. Potrivit directorului şcolii, unui singur elev al liceului i s-au luat probe pentru analize de laborator, în vederea confirmării sau infirmării prezenţei virusului de tip nou. Este vorba despre un elev care a venit de la Iaşi, judeţ unde s-a înregistrat un număr ridicat de persoane bolnave.
Directorul Popescu a mai spus că „în liceu sunt mai mulţi elevi bolnavi de gripă, dar din aceasta obişnuită, şi stau acasă”. Acesta a precizat că este vorba despre câte doi, trei elevi din fiecare clasă, care nu vin la ore şi au anunţat că au gripă.
Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a postat pe site-ul instituţiei adresa Ministerului Sănătăţii cu ordinul şi anexa 2, cea care indică paşii ce trebuie luaţi pentru prevenirea gripei de tip nou.
„Am pus pe PDF acţiunile ce trebuie întreprinse şi activitatea comitetelor din şcoli. Am cerut să fie puse afişe atât la intrările elevilor, cât şi ale profesorilor pentru ca toată lumea să ştie modul de acţionare. Sper ca toată lumea să facă ce trebuie” , a declarat şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suspiciuni de gripă nouă la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”.
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Suspiciuni de gripă nouă la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei