Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Puşi sub acuzare

Doi membri ai reţelei internaţionale de cerşetorie din Iţcani, arestaţi în lipsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi membri ai familiei Rostaş din cartierul Iţcani al municipiului Suceava, care au făcut parte din reţeaua care trimitea la cerşit şi la furat minori şi persoane cu handicap, atât pe raza judeţului, cât şi în Polonia, au primit mandate de arestare în lipsă, după ce anchetatorii au reuşit să adune probe care demonstrează participarea efectivă a acestora în cadrul grupării.
Săvel Cristian Rostaş, în vârstă de 36 de ani, şi Vasile Urizan Rostaş, de 27 de ani, sunt dispăruţi de la domiciliu, fiind, foarte probabil plecaţi din ţară. Mandatul de arestare a fost emis ieri, de Tribunalul Suceava, după propunerea venită de la procurorul DIICOT Suceava, care coordonează cercetările din această fază a dosarului.
Cei doi sunt fiii lui Marcu Rostaş, în vârstă de 59 de ani, capul familiei care, rezultă din datele de anchetă, a exploatat persoane cu handicap şi minori încă din 2006. Bărbatul de 59 de ani, un alt fiu al său, Neculai Mihai Rostaş, de 35 de ani şi soţia acestuia, Somna Rostaş, sunt în arest încă de pe 1 octombrie, când au fost săltaţi de acasă, în urma unei descinderi la locuinţele lor. Un alt membru al aceleiaşi familii, Cezar Amarildu Rostaş, ridicat şi el în urma percheziţiei, este cercetat în stare de libertate.
Cercetările privind familia Rostaş au scos la iveală faptul că mai mulţi minori, proveniţi din centre de plasament sau din familii dezorganizate, au fost trimişi la cerşit de membrii grupării, prin pieţe, intersecţii, parcări şi baruri de pe raza municipiului Suceava, iar persoanele cu handicap erau luate şi duse în Polonia. După un plan bine pus la punct, în Varşovia şi alte oraşe poloneze, persoanele cu handicap erau cazate în acelaşi loc cu membrii familiei Rostaş. Banii obţinuţi după fiecare zi de cerşit, în medie câte 100 de euro, erau adunaţi şi folosiţi în interese personale de indivizii din Iţcani. De asemenea, alţi minori, exploataţi de aceeaşi familie, au ajuns în Polonia la furat. Oamenii legii spun că cei care refuzau să meargă la cerşit erau agresaţi fizic şi umiliţi şi nu primeau nimic din sumele strânse, trebuind să se mulţumească doar cu cazarea şi mâncarea.
Membrii grupării sunt cercetaţi pentru infracţiunile de constituire de grup organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi membri ai reţelei internaţionale de cerşetorie din Iţcani, arestaţi în lipsă .
 Vizualizări articol: 1295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Doi membri ai reţelei internaţionale de cerşetorie din Iţcani, arestaţi în lipsă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cersitoria si legia. trimis de
( 5 nov 2009, 13:50:43
daca rom.ar avia legi pentru toate categoriile de oameni si abateri nu ar fi atita debandare.legile sunt doar pentru saraci .dar pentru ceilalti?un colonel din sv.la anumite discutii spunia.legia este o bariera:lei sar pe deasupra ,vulpile trec pe dedesupt iar prosti se opresc in ele,........fiecare intelege ce vria si sa comenteze.
2.   Cum? trimis de
( 6 nov 2009, 00:36:43
Greselile alea de scriere din comentariul tau sunt intentionate...nu?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei