Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 nov 2009 - Anul XIV, nr. 260 (4246)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Pista aeroportului „Ştefan cel Mare” a fost modernizată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Reabilitarea pistei de aterizare - decolare a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Salcea a fost finalizată cu aproape două săptămâni mai repede decât era prevăzut în contractul de execuţie a lucrărilor. Anunţul a fost făcut de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, care a precizat că firmele sucevene General Construct şi Quatro Construct au finalizat lucrările de înlocuire a 80 de dale de beton în 28 de zile, în condiţiile în care în contract se preciza că investiţia trebuie terminată în 40 de zile.
„Pe 8 octombrie a început repararea pistei aeroportului Ştefan cel Mare, investiţie pentru care iniţial s-au alocat 185.000 de euro şi care avea o durată de execuţie de 45 de zile. În urma licitaţiei, oferta cea mai bună a fost de 145.000 de euro, cu un termen de realizare de 40 de zile”, a spus Vasile Ilie.
Recepţia lucrărilor a fost făcută în cursul zilei de ieri, iar de astăzi, pista va putea fi folosită în totalitate. Vasile Ilie a arătat că, pe perioada derulării lucrărilor, companiile aeriene Blueair şi Tarom, care operează de pe aeroportul din Salcea, au folosit doar 1.400 de metri din cei 1.800 cât are pista.
Vicepreşedintele CJ Suceava a mai spus că înaintea începerii lucrărilor de modernizare a pistei, compania Carpatair a anunţat că nu va mai opera până la finalizarea investiţiei, zborurile urmând să fie reluate pe data de 14 noiembrie 2009.
Vasile Ilie a mai adăugat că Aeroportul „Ştefan cel Mare” este pregătit în momentul de faţă pentru perioada de iarnă, existând stocurile necesare de lichid pentru degivrare, uree pentru dezgheţarea şi prevenirea îngheţului pe pistă, precum şi mijloacele pentru deszăpezire.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pista aeroportului „Ştefan cel Mare” a fost modernizată.
 Vizualizări articol: 1620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Pista aeroportului „Ştefan cel Mare” a fost modernizată4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei