Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 nov 2009 - Anul XIV, nr. 257 (4243)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârziere

Peste 50 de scări de bloc din Suceava nu au nici acum căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii care locuiesc în peste 50 de scări de bloc nu beneficiază nici până în momentul de faţă de încălzire în sistem centralizat. În condiţiile în care temperaturile exterioare se anunţă extrem de scăzute, sute de suceveni racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor fi nevoiţi să suporte în continuare frigul din apartamente, cu toate că firmele care reabilitează sistemul de termoficare aveau termen să finalizeze lucrările până sâmbătă, 31 octombrie 2009. Potrivit directorului SC Termica SA Suceava, Constantin Plăcintă, la expirarea termenului impus de Primăria Suceava pentru finalizarea lucrărilor nu aveau căldură zece blocuri racordate la punctul termic Obcini, şapte scări de la punctul termic Tipografie A 4 şi aproape 40 de scări racordate la punctul termic Cuza Vodă 6, din Burdujeni.
„În Obcini s-au finalizat lucrările aproape în totalitate. Se mai lucrează pentru a da drumul la căldură la blocurile racordate la o jumătate din cele trei ramuri ale punctului termic. În ceea ce priveşte punctul termic Tipografie, aici mai sunt şapte scări care nu au căldură, în timp ce la PT Cuza Vodă 6, din patru ramuri au fost puse în funcţiune două. Sunt şanse însă ca cea de-a treia ramură să fie pusă în funcţiune luni noaptea sau cel târziu marţi dimineaţă. Acelaşi termen îl estimăm şi pentru punctele termice Obcini şi Tipografie”, a declarat Plăcintă. El a arătat că întârzieri mai mari la reluarea furnizării agentului termic vor fi la aproximativ 18 scări de bloc racordate la cea de-a patra ramură a punctului termic Cuza Vodă 6. Constantin Plăcintă a arătat că lucrările în această zonă ar putea fi terminate la mijlocul acestei săptămâni.

 

Sancţiuni pentru firmele care au întârziat lucrările

Pe de altă parte, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că firmele care se fac vinovate de întârzierea reluării furnizării agentului termic vor fi sancţionate de către Primărie. „S-a lucrat şi sâmbătă, şi duminică, dar din păcate nu s-a reuşit finalizarea lucrărilor în toate zonele unde erau probleme. Din acest motiv voi avea o întâlnire cu reprezentanţii firmelor care au lucrat la reabilitarea sistemului de termoficare şi voi cere explicaţii de ce nu s-au finalizat lucrările. Şi unde vom constata că firmele nu s-au implicat îndeajuns, vom aplica sancţiuni”, a spus Ion Lungu. El a arătat că valoarea sancţiunilor este de 1% pe zi din valoarea lucrărilor nefinalizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de scări de bloc din Suceava nu au nici acum căldură.
 Vizualizări articol: 1717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Peste 50 de scări de bloc din Suceava nu au nici acum căldură3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nimic nou trimis de
( 2 nov 2009, 11:23:00
cam la asta ne putem astepta de la primarul sucevei. Dupa ce a transormat suceava in cel mai mare santier si l-a distrus de nu mai poti circula prin oras, ne mai si lasa fara caldura. Si e destul de frig afara.

Suceava arata ca dupa razboi, desi nu cred ca a aratat odata bine acest umil oras. Dar timpul le vindeca pe toate, da zapada si le ascunde pe toate. Numai bine si noi sa fim sanatosi sa ne indreptam incet incet spre sfarstul lumii. Doamne, da-ne multe ploi si inundatii ca suntem pacatosi si suntem multi !!
2.   Da parca... trimis de
( 2 nov 2009, 14:34:25
Parca o zi, doo in urma era o stire care spunea ca toate zonele din SV beneficiaza din nou de caldura si apa calda..sau cam asa ceva..
3.   Fara apa calda trimis de
( 2 nov 2009, 15:13:38
Caldura a venit la blocul F de pe str.Ana Ipatescu, racordat la punctul termic Tipografie, dar apa calda nu avem inca. Cum se poare explica acest lucru si cand se are in vedere remediere acestui mare inconvenient ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei