Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Haos total

Şoferii din Suceava, cu nervii întinşi la maxim din cauza semnalizărilor defectuoase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Condiţiile grele de trafic din municipiului Suceava, inevitabile în ultimele luni după ce multe şosele au fost sparte în cadrul lucrărilor de reabilitare a reţelei termice, sunt, adesea, sporite şi de semnalizările defectuoase în zonele în care se lucrează.
Indicatoare care duc în eroare şoferii ori lipsa acestora, din cauza căreia conducătorii auto ajung să se blocheze în trafic, nu mai sunt cazuri izolate, ci erori repetate.

 

Ultimele două exemple ne-au fost sesizate de mai mulţi şoferi în ultimele zile.
În intersecţia semaforizată a străzilor Mărăşeşti cu Zamca, în apropiere de Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", se mai poate circula doar pe direcţia Catedrală – Serpentine, după ce sensurile de mers spre strada Armenească, respectiv spre Hotelul Sagra, au fost închise, ultimul acum câteva zile. Problema este că şoferii care se îndreaptă spre această intersecţie nu sunt avertizaţi din timp că cele două direcţii de mers sunt închise, condiţii în care până la blocaje mai este doar un pas.
De exemplu, un şofer care vine dinspre Catedrală, cu intenţia de a face la stânga spre blocurile din cartierul Zamca, se trezeşte, în intersecţie, că nu poate merge decât înainte, pe Serpentine, fiind pus astfel în situaţia de a face o manevră de întoarcere şi a căuta o soluţie alternativă.

 

Indicator de acces interzis, contestat de şoferi

O altă nemulţumire a şoferilor este legată de un indicator de acces interzis din centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Şoferii care vin dinspre cartierul Burdujeni şi vor să intre pe strada Nicolae Bălcescu (cea care trece prin faţa Casei de Cultură) au accesul interzis, deşi conducătorii auto care vin din sens opus pot intra fără probleme pe această stradă, de unde merg mai departe pe strada Ştefan cel Mare, prin faţa Prefecturii.
Această restricţie de circulaţie este motivată de mutarea staţiei de autobuz din Centru, aflată provizoriu la câţiva metri de porţiunea în care a fost montat indicatorul. S-a considerat că maşinile care vin dinspre Burdujeni şi virează la dreapta, pe Nicolae Bălcescu, ar ocupa spaţiul în care trebuie să oprească autobuzele, ori ar rămâne în urma acestora, până la plecarea din staţie, şi ar gâtui şi mai mult traficul.
„În cazul situaţiei de pe strada Mărăşeşti, este clar o eroare, este nevoie de semnalizări prealabile din toate direcţiile de mers, o să intervenim pentru rezolvarea grabnică a situaţiei. În ceea ce priveşte accesul pe strada Nicolaie Bălcescu, decizia face parte din schema de semnalizări temporare, de pe perioada lucrărilor pe principala arteră, şi are justificarea ei”, a declarat comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, după ce situaţiile i-au fost aduse la cunoştinţă de reporterii Monitorul de Suceava.

 

Semnalizările rutiere în bătaie de joc, una după alta

Exemplele din ultima perioadă demonstrează că situaţiile de acest gen sunt la ordinea zilei.
Luna trecută, după cum semnalam într-un articol publicat în cotidianul nostru, tot pe strada Mărăşeşti, muncitorii care finalizaseră lucrările din zonă „uitaseră” să mai ridice şi indicatoarele care avertizau că şoseaua este în lucru, situaţia hilară durând zile în şir.
În ultima perioadă, Serviciul de Poliţie Rutieră a aplicat patru amenzi pentru semnalizări defectuoase, sancţiunile fiind cuprinse între 1.200 şi 6.000 de lei, asta în condiţiile în care în multe alte situaţii nu s-a recurs la sancţiuni, iar volumul mare de muncă al agenţilor de circulaţie a făcut ca sancţionarea acestui gen de abateri să nu fie o prioritate.
Ca exemple, putem aminti că în cartierul George Enescu, în zona Albina, muncitorii unei firme au închis o stradă, iar participanţii la trafic erau dirijaţi pe „interzis”, pe o arteră cu sens unic, astfel că se ajungea imediat la ambuteiaje.
Într-o altă situaţie, o societate care efectua lucrări pe strada Alexandru cel Bun nu a semnalizat, prin indicator, faptul că maşinile de tonaj mare nu pot circula prin zonă, un şofer de tir blocându-se printre blocuri din această cauză.

 


Tiruri blocate în şanţ, din cauza lucrărilor de mântuială

Dacă unele firme au fost amendate pentru semnalizări rutiere greşite, într-un alt caz, petrecut acum câteva zile, o societate a fost drastic sancţionată pentru că punea în pericol siguranţa rutieră.
Firma TMUCB, care lucrează pe strada 22 Decembrie din cartierul Burdujeni, a fost amendată cu 6.000 de lei de poliţia rutieră, după ce mai multe camioane şi tiruri au rămas blocate într-un şanţ săpat de muncitori. Accidentele s-au întâmplat din cauză că balastul şi nisipul puse de mântuială pentru a acoperi şanţul s-au surpat sub greutatea maşinilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferii din Suceava, cu nervii întinşi la maxim din cauza semnalizărilor defectuoase.
 Vizualizări articol: 2072 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şoferii din Suceava, cu nervii întinşi la maxim din cauza semnalizărilor defectuoase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Gresit! trimis de
(30 oct 2009, 13:21:24
Soferii din Suceava sunt cu nervii la pamant din cauza DRUMURILOR DEFECTUOASE!!
2.   Felicitari Primariei trimis de
(31 oct 2009, 01:02:28
Cu drumurile pe care le avem am putea linistit sa mai intram in Guiness Book macar o data.Va propun un subiect interesant.Cam cat a durat de cand a debitat domnu Harsovschi ideea ca sunt destule taxiuri in Suceava?Revin la problema articolului:cum credeti ca e starea tehnica a unei masini taxi care,,este obligata prin regulament' sa intre pe orice drum ii cere clientul?Aplicati regula asta in cazul Sucevei si inchipuiti-va ce bani inghit pt reparatii service-urile in cazul taxiurilor.Acum au mai dat drumul la cateva zeci de autorizatii,desi cei care lucreaza acum nu mai sunt in stare sa-si plateasca macar ratele la leasinguri,sau taxele forfetare,TVA-ul si altele.Mai exista bun simt in zona autoritatilor sau au doar in fata ideea de a mai stoarce niste bani cu orice pret!In cazul semnalizarilor nici nu mai vorbesc:suntem obligati sa intram prin toate sensurile posibile oprite sau nu,oamenii nici nu-si mai scot masinile in trafic,prefera sa cheme un taxi care sa se descurce cum poate

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei