Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă

„Elodia de Rădăuţi”, condamnată la 12 ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oltiţa Schipor, femeia de 39 de ani care a fost botezată de localnici „Elodia de Rădăuţi” după ce a dispărut, cel mai probabil în străinătate, din noiembrie 2007 cu aproximativ 100 de mii de euro, a fost condamnată de magistraţii Secţiei Penale din Judecătoria Suceava la 12 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe o perioadă de patru ani după executarea pedepsei principale, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, înşelăciune şi fals material în înscrisuri oficiale.
Reamintim cititorilor că Oltiţa Schipor a dispărut cu 67.500 euro, 1.000 dolari americani şi 21.000 de lei, bani împrumutaţi sau luaţi fără acord din casieria firmei la care lucra.
Până aproape de finele anului 2007, Oltiţa Schipor a fost angajata unei case de schimb valutar din centrul Rădăuţilor. Atunci, la începutul lui noiembrie, după câteva zile de absenţă nemotivată de la serviciu, proprietarul casei de schimb valutar a decis să facă o verificare în gestiune, ocazie cu care a depistat că angajata sa falsificase câteva date din computer pentru a-si însuşi suma de 21.000 de lei. A căutat-o în mai multe rânduri şi, pentru că nu a găsit-o, a decis să reclame Poliţiei cele întâmplate. După câteva zile avea să se dovedească că patronul casei de schimb valutar fusese doar cel care făcuse „pârtie” către poliţişti în cazul „Elodiei de Rădăuţi”.
La scurt timp, au mai fost depuse încă şase plângeri din partea unor localnici, de la care Oltiţa Schipor împrumutase sume considerabile în valută, de la 1.000 de dolari americani până la 30.000 de euro.

 

„Păgubiţii fără nume”, beneficiarii farmecelor „Elodiei de Rădăuţi”

Şi pentru ca povestea „Elodiei” locale să fie sută la sută rădăuţeană, bârfa târgului spunea, la vremea de atunci, că suma cu care dispăruse depăşeşte bine 100 de mii de euro, iar numărul păgubiţilor este mult mai mare, însă aceştia nu au depus plângeri.
Motivul este la fel de simplu şi de „actual”: se pare că „păgubiţii fără nume” au fost beneficiarii farmecelor „Elodiei de Rădăuţi”, farmece de care nu ar fi fost bine să afle şi nevestele lor.

 

Obligată să plătească despăgubiri civile

Instanţa suceveană a obligat-o pe Oltiţa Schipor să plătească părţilor civile următoarele sume de bani cu titlu de despăgubiri civile: Dorin Moroşan – 21.000 de lei, Samoilă Luchian – 30.000 de euro sau contravaloarea în lei la cursul de referinţă practicat de BNR în momentul efectuării plăţii, Domnica Haureş – 6.000 de euro, Olga Chindea – 20.000 de euro şi 1.000 USD, Helene Maria Nuţu – 8000 de euro, Constantin Luchian – 2.500 de euro şi Gheorghe Iuhas – 1.000 de euro.
Totodată, s-a decis menţinerea măsurii sechestrului asigurator până la concurenţa sumei de 230.000 lei asupra unui apartament din municipiul Rădăuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Elodia de Rădăuţi”, condamnată la 12 ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 2883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Elodia de Rădăuţi”, condamnată la 12 ani de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei