Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Verdict judecători

Doi ani şi jumătate de închisoare, pentru elevul de la Dumbrăveni care şi-a omorât un coleg de şcoală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După mai bine de doi ani de la moartea lui Florin Costel Anton, elevul din clasa a VIII-a de la Grupul Şcolar Dumbrăveni care a decedat în urma loviturilor primite de la doi colegi de şcoală, judecătorii au dat, zilele trecute, verdictul.
Călin Podaru, acum în vârstă de 18 ani, unul dintre inculpaţii acestui dosar, a fost condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, fiind găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de lovituri cauzatoare de moarte.
Deşi au fost doi agresori, Călin Podaru şi Ciprian Tănase, şi acesta din urmă tot în vârstă de 18 ani, procurorii criminalişti au stabilit că doar loviturile primite de victimă de la primul dintre ei au dus la deces, al doilea inculpat fiind dat pe mâna judecătorilor pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe.
Tănase, de altfel, a scăpat fără nici o zi de închisoare, însă a primit o amendă penală de 2000 de lei, iar judecătorii l-au obligat să plătească şi 3000 de lei părinţilor lui Florin Costel Anton, reprezentând daune morale.
Pe lângă cei doi ani şi jumătate de închisoare, reiese din sentinţa rămasă definitivă şi irevocabilă, Călin Podaru şi părinţii săi trebuie să plătească familiei victimei 11.549,69 lei –daune materiale şi 50.000 de lei –daune morale.
Totodată, cei doi inculpaţi au de achitat şi cheltuielile de judecată.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, miercuri dimineaţă, în jurul orei 9:00, Călin Podaru a fost luat de acasă de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi încarcerat în arestul poliţiei, de unde urma să fie transferat, ieri, la penitenciarul din Botoşani pentru executarea pedepsei.

 

Omorât, de la o palmă pe fund dată unei colege

Crima din şcoala de la Dumbrăveni, care a ţinut prima pagină a ziarelor locale şi centrale şi a fost dezbătută pe larg, la acea vreme, de posturile de televiziune naţionale, s-a petrecut pe data de 11 mai 2007.
În dimineaţa acelei zile, într-una din pauzele dintre orele de curs, Florin Costel Anton şi-a lovit cu palma peste fund una dintre colegele de clasă. Doi colegi de a IX-a, Călin Podaru şi Ciprian Tănase, primul dintre ei rudă cu eleva respectivă, s-au hotărât să-i dea o lecţie elevului de-a VIII-a şi s-au dus peste el, în clasă.
„Unul dintre ei l-a luat de cap şi i-a dat un pumn în nas. Florin a căzut jos, în bancă, iar celălalt i-a mai dat un pumn după cap şi un picior la coaste”, povestea, la câteva zile după incident, unul dintre colegii victimei. Deşi nu se simţea bine, Florin Costel Anton a rămas la şcoală încă câteva ore, pentru a da teza cu subiect unic la istorie, dar nu a reuşit să termine examenul, fiindu-i din ce în ce mai rău.



„A doua zi, când m-am dus să-l văd, mi-au spus că a murit”

A doua zi, adolescentul şi-a serbat ziua de naştere. Se simţea mai bine şi nimeni nu bănuia că pentru Florin Costel Anton avea să fie ultima aniversare.
În ziua următoare, starea sa de sănătate s-a înrăutăţit, fiind dus şi internat pe data de 14 mai la Spitalul Judeţean Suceava. Deşi a fost operat, tânărul nu dădea semne de însănătoşire, astfel încât medicii suceveni au decis să-l transfere la Iaşi. „Când am ajuns acolo (n.r. –la Iaşi), vai Doamne, era tot umflat, abia mai vorbea. Doctorul mi-a spus că va fi operat în trei-patru zile. A doua zi, când m-am dus să-l văd, mi-au spus că a murit”, mărturisea mama băiatului mort.
Florin Costel Anton a fost îngropat în satul său natal, Sălăgeni, fiind condus pe ultimul drum de colegi de şcoală, profesori, cunoscuţi şi rude.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi ani şi jumătate de închisoare, pentru elevul de la Dumbrăveni care şi-a omorât un coleg de şcoală.
 Vizualizări articol: 5096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Doi ani şi jumătate de închisoare, pentru elevul de la Dumbrăveni care şi-a omorât un coleg de şcoală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asta da incompetenta medicala trimis de
(30 oct 2009, 11:21:12
oare oameni legi nu vad cum mor uni oameni ca nu au bani sa platiasca sa intervina la timp?pentru operatii.cine ii trage la raspundre NIMENI

1.1  RE: Asta da incompetenta medicala trimis de
(30 oct 2009, 12:08:01
pune mana pe un Abecedar,...... omule, ai mari probleme!
1.2  RE: Asta da incompetenta medicala trimis de
(30 oct 2009, 13:15:51
Din punct de vedere juridic, incompetenta cadrelor medicale este irelevanta, pentru ca victima nu ar fi ajuns pe mana lor daca nu ar fi fost lovit, ulterior provocandu-se moarte din cauza leziunilor.
2.   Sentinta rusinoasa trimis de
(30 oct 2009, 11:58:38
Pentru o asa fapta o sentinta de toata rusinea. Ma intreba daca victima ar fi fost fiul unui judecator sau persoane cu functii ar fi fost identica dentinta.Justitia romanesca e putreda pana in maduva oaselor.Rusine cui crede ca asta inseamna drepate!!!!!
2.1  RE: Sentinta rusinoasa trimis de
(30 oct 2009, 13:12:55
In mod normal, sanctiunea pentru loviri cauzatoare de moarte este inchisoare intre 5-15 ani. Nu stiu exact celelalte elemente ale cazului. Poate ca a beneficiat de circumstante atenuante, care i-au redus pedeapsa la un minim.Infractiunea de loviri cauzatoare de moarte nu prezinta forme agravate in teorie, din cate stiu eu..si se savarseste cu praeterintentie, deci lovirea sau vatamarea corporala se savarseste cu intentie, iar urmarea mai grava ii este atribuita faptuitorului pe baza culpei.
3.   PREA PUTIN... trimis de
(30 oct 2009, 14:08:43
TREBUIA SA PRIMEASCA MINIM 5 ANI...
4.   Era minor la data savarsirii faptei trimis de
(30 oct 2009, 16:23:44
Daca acum are 18 ani , atunci avea vreo 16 iar pentru minori pedeapsa se injumatateste. SIRJERKALOT, try to jerk off less and learn morelaughing
4.1  RE: Era minor la data savarsirii faptei trimis de
(30 oct 2009, 23:44:40
Am observat ulterior ca scrie "acum in varsta de 18 ani", deci era minor la data savarsirii faptei. Ia nu mai fii tu asa cronicar si incearca sa atragi atentia in mod civilizat. Si mai revizuieste-ti cunostintele de gramatica a limbii engleze. Ai confundat substantivul cu verbul "to jerk". Eu zic sa te limitezi la "a da limbi" ca in ale lingvisticii esti slab inzestrat.
4.2  RE: Era minor la data savarsirii faptei trimis de
(31 oct 2009, 23:45:01
You sneaky bastard!happy Acuma stiu cine estilaughing Mersi de corectie.rolling on the floor
5.   Pentru aia care...reprezinta...DREPATEA !! trimis de
(30 oct 2009, 20:22:49
au atacat...doi , dar numai unul e de vina de...decesul victimei ???!!

dar daca...era numai un...agresor (cel condamnat) , cine poate...sustine sus si tare ca victima nu ar fi fost in stare sa sa....APERE ???

cum adica...al doilea nu e vinovat de...DECES ??!!

INCOMPETENTILOR sau poate...CORUPTILOR !!!

dar exista si a doua ...fatza a...deciziei ; noi , contribuarii , vom avea un...detzinut mai putin de...intretzinut !!

poate asta a fost...motivul acestui final...de mahala .
6.   Decizie ABERANTA! trimis de
(31 oct 2009, 10:49:23
Doar spagile luate cred ca pot justifica o astfel de decizie.

OMORI si iei doar 2 ani puscarie?????

Rusine.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei