Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9757 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6253 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Ne tragem din Traian Băsescu?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Apăsat şi grav, cu o sprintenă putere de convingere (dovadă aplauzele furtunoase cu care a răsplătit-o sala) doamna Elena Udrea, ministru care după ce a fost demis a mai primit drept bonus bugetul unui alt minister, spre liberă cheltuire, a zis: Suntem urmaşii lui Traian Băsescu! Nu suntem urmaşii lui Traian, împărat al Romei antice, rămas în istorie pentru nişte amărâte de victorii împotriva barbarilor, ci urmaşii lui Traian Al Nostru, înscăunat Băsescu.
Şcolar fiind, în netrebnicia lor, dascălii mă învăţaseră că suntem urmaşi de daci şi de romani. Fals. Diversiune istorică. Povestea cu legiunile romane care cică ar fi cucerit Dacia, la capătul unor lupte eroice şi sângeroase, insultă bunul simţ al dăinuirii, ne comunică doamna Udrea. Nu, domnilor alegători, nu, domnilor purtători de izmene şi fuste, vă zic spre luare aminte: Noi ne tragem din Traian Băsescu. Mi-aţi putea replica, în necunoştinţă de cauză, că el nu exista în vremea expansiunilor romane. Exista. Spiritul lui, neîncarnat în forme lumeşti cu chelie şi oblică privire, exista. Îl mâna în luptă pe Traian al Romei care, e drept, n-a dat foc, ca Nero, cetăţii, nu şi-a făcut calul consul şi senator asemeni lui Caligula, dar a fost şi el acolo un cineva, un reper de perenitate. Traian Băsescu colinda Cetatea Eternă din împărat în împărat, iar cu dacii lui Burebista şi Decebal, ce să mai vorbim. Cu ăştia spiritul băsescian stătea la masă, belea oile şi cârlanii pentru festinuri, golea de conţinut lichid viile, fiindcă pe vremurile alea de restrişte (Burebista dăduse ordin să fie scoase viile pentru că prea îi erau întruna beţi oştenii), când nu se inventase scoţianul whisky, era greu să supravieţuieşti treaz. Iată, dragi alegători, mai spuse Elena Udrea, de ce cred că-n vinele voastre pulsează, ca şi-n ale mele, sângele eroic al Băsescului. Nu erau, zic eu, după convingătorul discurs al preferatei Palatului din Deal, nişte nemernci dascălii mei şcolari?
Tot prin şcoli şi prin cărţi am găsit aberaţia că ne tragem din maimuţă. Cum să ne tragem din maimuţă, când noi ne tragem din Traian Băsescu? Băsescu n-are coadă şi nu e păros, mi-ar putea replica cineva, răuvoitor desigur, parlamentar, mogul nemernic sau gazetar împuţit fiindcă de-aia ne-a zis, din considerente olfactiv-anale, găozari. E al zilelor noastre şi deopotrivă contemporan peşterilor populate de oamenii de Neanderthal. Cruzimea lui – dacă un neanderthalian omora o gazelă, un altul mai puternic i-o fura – e tot o probă că Băsescu există, mai mic sau mai mare, în fiecare dintre noi din cele mai vechi timpuri. Fiecare vieţuitoare umană are un mic Băsescu în compoziţia ei chimică. Datoria acelei lighioane, ar putea zice unii, e să omoare micul Băsescu existent atavic în ea. Ei bine, în cursul evoluţiei speciilor, asta nu s-a petrecut. Spunând ce avem în noi, ce pitim fiecare în sinele nostru, doamna Udrea este aplaudată. Da, Băsescu este în noi. Ne tragem din el. Din gorila din el. Faptul că ne tragem, conform teoriei evoluţioniste, din maimuţă, nu infirmă adevărul zdrobitor, descoperit de blonda din Simineasca Buzăului, că ne tragem nu din orice maimuţă, ci din maimuţa Traian Băsescu. Da, suntem genetic urmaşii lui Traian Băsescu. Unii au crezut o vreme că ne tragem din Nicolae Ceauşescu. Aiurea! Ne tragem fix şi direct din Traian Băsescu. Incontestabil, indubitabil. Priviţi-ne în ochi şi în oblica lor căutătură, identificată adesea la hoţii de buzunare, dar şi la fraierii buzunarelor goale, veţi găsi în noi ceva etern din Traian Băsescu.
Ar mai fi ceva de nu se leagă, dar se leagă. Nu vă grăbiţi s-o contraziceţi pe doamna Udrea cu Biblia, conform căreia ne-am trage din Adam şi Eva. Da, Adam este chiar Traian Băsescu, cel care ne-a promis şi ne tot promite raiul, dându-ne în schimb reversul. Ar mai rămâne întrebarea cine e Eva. Păi Eva nu poate fi decât Elena Udrea, cea care stă electoral mereu în dreapta lui Adam, dornic de un nou mandat în capul mesei cu bunătăţi, gologani şi privilegii. Grăbită şi asudată, doamna Udrea n-a apucat să ne spună chiar totul despre cum ne tragem noi toţi din iubitul său preşedinte. Zic iubitul său, fiindcă mulţi dintre noi, ceilalalţi, nu-l prea iubim.
Închei aceste rânduri ironic amare cu un oftat. După 20 de ani de la dărâmarea lui Ceauşescu, nu vi se pare că e cam mult, că s-a ajuns prea departe cu insultarea acestui popor care-şi dorea atunci, donând străzilor sânge, altceva decât o nouă dictatură?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ne tragem din Traian Băsescu?.
 Vizualizări articol: 2075 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ne tragem din Traian Băsescu?5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Basescu . trimis de
(30 oct 2009, 18:18:07
domnu avramescu am citit frumoasa dezvaluire.ma patruns prin toate maruntaele adinca descoperire de peste viacuri ca noi romani niam trage dintro curva si un betiv .doamne fereste.de aia imi povestia beti batrini ca in vremurile sfirsirului sor inplini acea profetie .ca din DACI SI ROMANI NIOR PREDOMINA TIGANI.cind il vad pe alesul poporului la horile tiganesti imi dau bine seama ca e vremea de pe urma.si din ce in ce dispar romani adevarati crestini inlocuiti cu homosexuali betivi criminali ,hoti si curve.sa degenerat rasa umana fara DUMNEZEU.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei