Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Criză

Centrul de Transfuzii nu mai are bani pentru salariile angajaţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cei 28 de angajaţi ai Centrului Judeţean de Transfuzii Sangvine (CJTS) riscă să nu-şi primească lefurile în noiembrie şi decembrie, din cauza lipsei de fonduri de la nivelul unităţii.
„Sperăm într-o rectificare bugetară pozitivă, altfel vom fi în imposibilitatea de a plăti salariile”, a declarat ieri directorul CJTS, dr. Maria Pilat.
Medicul a adăugat că, în contextul actualei crize financiare, din toamnă, la solicitarea Ministerului Sănătăţii, a fost pus în aplicare un plan de măsuri menit să aducă economii la buget.

 

Plan de măsuri pentru restrângerea cheltuielilor

Maria Pilat a subliniat că restrângerea cheltuielilor nu a presupus reduceri de personal, ci doar o gestionare mai bună a reactivilor, consumabilelor, şi o selecţie mai riguroasă a donatorilor.
Şeful de la Transfuzii a adăugat că, în acest an, din cauza lipsei de bani, în unitate nu s-a mai făcut nici măcar o minimă reparaţie, spre deosebire de 2008, când s-a reuşit renovarea a două cabinete, şi de 2007, când s-a reabilitat sala de recoltare.
„Ne-am fi dorit să modernizăm fişierul, respectiv sala în care intră prima dată donatorii, şi grupurile sanitare, însă nu a fost posibil”, a explicat Maria Pilat.

 

Cereri tot mai mari de sânge din partea spitalelor

Medicul a arătat că, pe de altă parte, nu se poate vorbi şi de o criză de donatori, numărul sucevenilor care trec pragul unităţii pentru a da sânge fiind destul de mulţumitor. De la începutul lunii şi până ieri, Centrul de Transfuzii Suceava a contabilizat 569 de donatori, iar stocurile de sânge sunt suficiente pentru a acoperi urgenţele, a spus Maria Pilat, remarcând, însă, o creştere a solicitărilor de sânge atât pe plan local, cât şi din partea clinicilor din alte judeţe.
„În Suceava se înregistrează foarte multe accidente rutiere grave, în timp ce în clinicile universitare se operează tot mai mulţi pacienţi. De exemplu, la Iaşi, trimitem sânge şi de două-trei ori pe săptămână”, a punctat directorul unităţii.
Medicul a ţinut să precizeze că, în ciuda austerităţii bugetare, există bani pentru recompensarea donatorilor cu tichete de masă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Centrul de Transfuzii nu mai are bani pentru salariile angajaţilor.
 Vizualizări articol: 1155 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Centrul de Transfuzii nu mai are bani pentru salariile angajaţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CINSTE LOR! trimis de
(30 oct 2009, 14:13:33
Am fost sa donez sange la Centru si va spun cu toata sinceritatea: sunt niste cadre medicale de NOTA 10 ! Lucreaza intr-un frig groaznic, ca m-am si mirat cum rezista in asemenea conditii. Pentru noi, donatorii onorifici, in sala de donari ne-au pus niste resouri. Apropo, cei ce cititi aceste randuri, daca sunteti sanatosi DONATI SANGE, SALVATI VIETI ! Personal castig echivalentul a 400 de bonuri de masa, nu banii sunt problema ci faptul ca de abia in acest an, cand o ruda apropiata a fost pe moarte si i-am donat sange am contientizat valoarea acestui gest. Si inca ceva: VA FACETI BINE si VOUA! Suntem rusinea U.E. cu 1,75 % donatori din populatie, macar asa sa aratam ca suntem europeni si solidari cu cei aflati in suferinta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei