Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Raport

Andreica şi-a făcut bilanţul la şase luni de la preluarea conducerii Oficiului de Cadastru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava, Romică Andreica, şi-a prezentat bilanţul la aproape şase luni de activitate de conducere a acestei instituţii.
Prezentarea bilanţului a avut loc în cadrul unei întâlniri la care au fost prezente persoanele autorizate să efectueze lucrări de cadastru. Andreica a precizat că una dintre principalele realizări ale acestei perioade a fost deschiderea unui birou de lucru în municipiul Vatra Dornei. El a arătat că la acest birou va fi prezent, două zile pe săptămână, şi un inspector al Oficiului de Cadastru. Andreica a mai spus că în noul birou, care are o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, vor fi depozitate şi cărţile funciare şi hărţile cadastrale pentru zona Dornelor, care până în momentul de faţă se aflau la Câmpulung Moldovenesc.
„Un alt aspect pozitiv este alegerea judeţului Suceava, singurul din Moldova, în proiectul pentru cadastrul general. Acesta se va realiza, pentru început, doar în comuna Moara. Şi vreau să spun că la Moara deschidem o cutie a Pandorei, pentru că este o localitate cu specific cu totul aparte. Moara este aproape un cartier rezidenţial al Sucevei, are şosea de centură, are terenuri de la Agenţia Domeniului Statului, teren sub luciu de apă, campus universitar şi urmează să se construiască şi o „groapă de gunoi”, a spus Romică Andreica.
El a arătat că licitaţia pentru desemnarea firmei care va realiza cadastrul general în Moara va fi organizată în la începutul anului viitor. Şeful Oficiului de Cadastru a precizat că acest proiect se realizează dintr-un împrumut garantat de statul român şi există şanse ca şi în alte 19 localităţi să se realizeze cadastru general.
Andreica a mai spus că Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava a început, recent, un proiect de aproximativ 100.000 de euro în vederea realizării de planuri parcelare la nivel de tarla, pentru suprafeţele de teren aflate în extravilanul localităţilor. “Este vorba de primul pas spre intabularea gratuită a terenurilor aflate în extravilan”, a spus Andreica. El a arătat că pentru acest proiect, Agenţia Naţională de Cadastru a selectat nouă localităţi din judeţul Suceava, Marginea, Frătăuţii Noi, Salcea, Mitocu Dragomirnei, Botoşana, Drăgoieşti, Horodniceni, Baia şi Bogdăneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andreica şi-a făcut bilanţul la şase luni de la preluarea conducerii Oficiului de Cadastru.
 Vizualizări articol: 1261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andreica şi-a făcut bilanţul la şase luni de la preluarea conducerii Oficiului de Cadastru0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei