Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Funcţie

Petru Luhan a fost numit raportor în Parlamentul European

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan, membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, a fost numit raportor pe tema „Atingerea coeziunii teritoriale, sociale şi economice în cadrul UE – o condiţie esenţială pentru o dezvoltare durabilă şi competitivă la scară mondială”.

Potrivit lui Luhan, raportul va analiza dacă mijloacele financiare sunt alocate în mod eficient şi conform potenţialului maxim de dezvoltare a regiunilor din Uniunea Europeană.
„Diferitele regiuni ale Europei înseamnă potenţial diferit de dezvoltare. Dacă UE alocă fonduri europene pentru realizarea obiectivului de coeziune economică, socială şi teritorială, această alocare trebuie să fie foarte eficientă. Este de asemenea necesară o analiză detaliată a eficienţei investiţiilor realizate până acum în toate statele membre, cel puţin pentru ultimii cinci ani, urmată de propunerea de redirecţionare a unor sume de bani pentru a stimula şi sprijini dezvoltarea mai rapidă a ariilor de interes major pentru populaţie - infrastructura, sprijinirea IMM-urilor, coeziunea socială, agricultura”, a spus Petru Luhan

 

Raportul îşi propune să modifice modul de alocare a fondurilor europene

El a mai adăugat că raportul îşi propune să tragă un semnal de alarmă şi să încerce să modifice modul de alocare financiară a fondurilor europene.
„Politicile de alocare financiară pot fi îmbunătăţite. Şi pentru aceasta ar trebui să găsim răspunsuri la o serie de întrebări. Iar una dintre acestea ar fi dacă ar trebui ca UE să investească în programe de mediu în vechile state membre şi în infrastructură în noile state membre sau ar fi mai benefic ca o parte însemnată a fondurilor să se concentreze pe sprijinul financiar pentru IMM-uri la nivel european?”, a mai declarat Luhan.

Europarlamentarul PD-L a spus că raportul va mai analiza şi folosirea de bune practici. El a explicat că noile state membre, precum şi viitoarele ţări care vor adera la statutul de membru UE vor trebui să înveţe de la predecesorii lor modalităţile de absorbţie a fondurilor europene.
„Spania şi Irlanda s-au dezvoltat extrem de mult după accesarea fondurilor europene. Avem nevoie de parteneriate cu administraţii locale şi regionale din aceste ţări în proiecte europene şi trans-naţionale”, a încheiat Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan a fost numit raportor în Parlamentul European.
 Vizualizări articol: 1189 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petru Luhan a fost numit raportor în Parlamentul European0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei