Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prevenire îmbolnăviri

Măsuri speciale în şcoli, de teama gripei porcine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul în care virusul AH1N1, responsabil de apariţia gripei porcine, este tot mai virulent în ţară, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a solicitat directorilor şi dascălilor din unităţile de învăţământ publice şi private să respecte cu stricteţe planul special de monitorizare, prevenire şi acţiune în cazul îmbolnăvirilor, recomandat de Ministerul Sănătăţii.
Măsurile sunt obligatorii, a avertizat ieri purtătorul de cuvânt al instituţiei, bioinginerul Adrian Popescu, care a explicat că planul prevede ca în fiecare unitate de învăţământ cadrele didactice să evalueze, zilnic, la prima oră de curs, starea de sănătate a elevilor din clasă, iar în cazul apariţiei bolii să anunţe conducerea şcolii, părinţii elevului şi, în ultimă instanţă, Direcţia de Sănătate Publică.

 

Şcolile vor fi închise dacă apar trei cazuri de boală în clase diferite

La apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire prin gripă porcină, într-o clasă, se suspendă cursurile şcolare ale clasei respective pe o perioadă de şapte zile.
La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire prin gripă porcină, în clase diferite ale aceleiaşi instituţii de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale instituţiei pe o perioadă de şapte zile.
Planul vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor, până la demararea campaniei de vaccinare din decembrie, şi limitarea răspândirii virusului în şcoli pe toată durata pandemiei.
Medicii estimează că patru milioane de români s-ar putea îmbolnăvi de gripă porcină, iar pentru 100.000 dintre ei boala s-ar putea dovedi fatală. Specialiştii atrag atenţia că vremea rece este favorabilă apariţiei şi răspândirii virusului AH1N1, arătând că se aşteaptă ca, odată cu sezonul rece, numărul bolnavilor să crească.
În judeţ, ultimul caz de gripă porcină a fost semnalat în această săptămână, la un cetăţean român, în vârstă de 51 ani, sosit cu maşina personală din Olanda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri speciale în şcoli, de teama gripei porcine.
 Vizualizări articol: 1479 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Măsuri speciale în şcoli, de teama gripei porcine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei