Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Până la sfârşitul anului

Farmaciile primesc de la CAS bani doar pe programele naţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultima rectificare bugetară a adus Casei de Asigurări de Sănătate Suceava o alocare de 41,53 milioane de lei, însă doar 7,7 milioane de lei sunt bani efectivi, restul de 33,76 milioane de lei sunt credite de angajament.
Schimbarea legislaţiei în ceea ce priveşte termenul de plată a facturilor, prin adoptarea Hotărârii de Guvern nr.1088 din 30 septembrie a.c., face ca decontarea pentru activitatea curentă a anului 2009 de eliberare a medicamentelor cu şi fără contribuţie personală în tratamentul ambulatoriu să se efectueze în ordine cronologică până la 180 de zile calendaristice de la data validării facturilor, în limita fondurilor aprobate cu această destinaţie.
De asemenea, decontarea contravalorii medicamentelor care se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis în cadrul unor programe naţionale cu scop curativ se face în termen de până la 90 de zile calendaristice de la data validării facturilor, cu excepţia medicamentelor corespunzătoare DCI-urilor prevăzute în sublista B, de care beneficiază pensionarii cu venituri numai de până la 700 de lei pe lună.
Preşedintele CAS Suceava, dr. Cristina Iordăchel, a declarat că pentru eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite pentru Suceava au fost alocate credite de angajament în valoare de 22,224 milioane de lei, care vor acoperi consumul lunii septembrie şi al trimestrului IV al anului 2009.
Până vineri, 16 octombrie a.c., CAS Suceava a solicitat farmaciştilor să depună toate facturile conform consumului înregistrat în luna septembrie, urmând să semneze un nou act adiţional, în care se va preciza o nouă valoare orientativă care va fi aproximativ egală cu cea a trimestrului III.

 

Eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite nu este limitată

Dr. Iordăchel a precizat că valoarea orientativă de contract nu limitează eliberarea medicamentelor la nivelul oricărei farmacii aflate în contract cu CAS Suceava, în toate lunile anterioare aceasta fiind depăşită de majoritatea farmaciilor şi fiind decontată la consumul real, la termenele stabilite în contract.
Pentru medicamentele eliberate în cadrul programelor naţionale de sănătate (oncologie, diabet, TBC etc.) CAS urmează să primească un nivel de rectificare, în funcţie de necesarul estimat şi raportat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
Pentru finanţarea asistenţei medicale primare şi de specialitate au fost alocate fondurile necesare finanţării integrale a trimestrului IV, iar sumele alocate pentru spitale şi ambulanţă acoperă cheltuielile de personal, utilităţi şi hrană pentru toate lunile ultimului trimestru, necesarul de medicamente urmând să fie acoperit prin contracte ce urmează să fie plătite în primul trimestru al anului 2010.
În ceea ce priveşte asistenţa medicala paraclinică, până în momentul de faţă nu au fost alocate sume suplimentare faţă de contractele încheiate pentru trim. IV, motiv pentru care CAS Suceava a înaintat CNAS o nouă cerere de suplimentare a fondurilor.
„Decontarea serviciilor medicale contractate pentru trimestrul IV 2009 se face lunar, în limita creditelor bugetare deschise, urmând ca serviciile medicale realizate şi raportate conform contractului de furnizare de servicii medicale şi rămase nedecontate să se deconteze eşalonat în anul 2010, în limita creditelor de angajament aprobate pentru anul 2009”, a mai spus dr. Cristina Iordăchel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Farmaciile primesc de la CAS bani doar pe programele naţionale.
 Vizualizări articol: 1107 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Farmaciile primesc de la CAS bani doar pe programele naţionale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei