Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 oct 2009 - Anul XIV, nr. 242 (4228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Emisiune TV

Bani prin SMS pentru refacerea Curţii Domneşti din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii vor putea să doneze bani pentru întreţinerea şi refacerea parţială a Curţii Domneşti – vestigiile arheologice din centrul municipiului, trimiţând SMS-uri la numerele de telefon care vor fi anunţate într-o emisiune transmisă de televiziunea naţională.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că a municipalitatea a intrat într-un parteneriat cu Televiziunea Română în proiectul “Restaurare”, demarat de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului, care îşi propune să strângă fonduri pentru salvarea monumentelor valoroase, aflate în degradare.
„ Pe raza municipiului Suceava sunt două asemenea monumente, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Curtea Domnească. La Cetatea de Scaun avem deja un proiect avansat de refacere şi punere în valoare, încât sperăm să atragem fonduri pentru Curtea Domnească. Se vor strânge fonduri prin trimiterea de SMS-uri, în data de 15 noiembrie, într-o duminică, după cum mi s-a transmis.
Sper să ne mobilizăm şi noi, cei de la Suceava, mai ales că se vor strânge fonduri special pentru Curtea Domnească”, a spus Ion Lungu.
În ultima perioadă, atât Primăria Suceava, cât şi Consiliul Judeţean Suceava s-au arătat interesate de reabilitarea Curţii Domneşti şi chiar refacerea ei parţială, atât cât permit informaţiile arhitecturale păstrate până în prezent.
“Noi am demarat acolo lucrări de reabilitare, vrem să facem un parc arheologic deschis, dar orice ban este bine-venit, încât la momentul potrivit vom anunţa sucevenii, să ştie să se uite la emisiunea despre Curtea Domnească”, a adăugat Lungu, amintind de banii alocaţi recent pentru refacerea împrejmuirii ruinelor, dar şi de intenţia de a atrage finanţare din fonduri europene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani prin SMS pentru refacerea Curţii Domneşti din Suceava.
 Vizualizări articol: 1034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Bani prin SMS pentru refacerea Curţii Domneşti din Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei