Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Eveniment

„Zilele Agricultorului”, debut sub semnul ploii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Prima ediţie a manifestării „Zilele Agricultorului Sucevean”, care a debutat ieri dimineaţă în incinta Staţiunii de Cercetare Agricolă din municipiul reşedinţă de judeţ, a coincis cu debutul unei sâcâitoare ploi de toamnă, care a dat puţin peste cap planurile organizatorilor. Zecile de producători agricoli locali veniţi cu o gamă variată de mărfuri nu au regretat însă căderea de precipitaţii, ploaia fiind mult aşteptată, în condiţiile secetei care s-a manifestat în ultima perioadă.

 

„Este un semn bun că a început să plouă la deschiderea târgului. Am venit aici ca să ne prezentăm produsele, nu ca să vindem cantităţi mari. Până la urmă va şi vreme bună”, spunea un apicultor optimist, venit să vândă miere alături de mai bine de zece colegi de breaslă.
Evenimentul organizat de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Suceava, care continuă până duminică după-amiază, impresionează prin varietatea de produse oferite. Manifestarea este organizată pe două componente distincte. Pe de o parte, firme din toată ţara expun tractoare, combine şi alte categorii de utilaje agricole, de ultimă generaţie, având drept public ţintă fermierii mijlocii şi mari din judeţ. Cei interesaţi au ocazia să obţină toate informaţiile despre tehnica agricolă modernă şi despre cum o pot achiziţiona.
Pe de altă parte, zeci de mici producători din Bucovina oferă produse agricole, legume, fructe, produse din lapte şi din carne, miere de albine şi multe alte sortimente, toată marfa fiind scoasă la vânzare.
Expoziţia de animale şi scena pe care în fiecare după-amiază grupuri locale susţin spectacole de muzică populară întregesc o manifestare care are toate premisele să fie o reuşită.

 

Şicane politice

„Este un eveniment care nu poate fi cumpărat cu altele de gen, avem o prezenţă foarte bună din partea agenţilor economici şi a producătorilor şi sperăm ca la final lumea să aprecieze acest eveniment drept adevărata sărbătoare a tuturor agricultorilor”, a declarat Ştefan Indianu, directorul DADR Suceava.
Având în vedere actuala situaţie de pe scena politică, conducerea PSD a DADR Suceava a organizat evenimentul de pe picior de plecare. De altfel, Indianu s-a plâns de faptul că unii participanţi au primit „sugestia” de a nu mai veni la eveniment, acuzând că adversarii politici încearcă să pună beţe în roate evenimentului.
Intrarea la târg este liberă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Zilele Agricultorului”, debut sub semnul ploii .
 Vizualizări articol: 3476 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
„Zilele Agricultorului”, debut sub semnul ploii3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei