Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Li s-a înfundat

Tată, fiu şi noră, arestaţi joi noapte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tatăl, fiul şi nora îşi vor petrece luna octombrie în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. Originari din cartierul Iţcani, Marcu, Neculai Mihai şi Somna Rostaş au primit mandate de arestare pentru 29 de zile pentru infracţiunile de constituire de grup organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

 

Tribunalul Suceava a acceptat joi seară cererile procurorilor Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), iar persoanele vizate au fost trimise după gratii. Până acum, anchetatorii au stabilit că victimele racolate de Marcu Rostaş, de 59 de ani, fiul acestuia, Neculai Mihai Rostaş, de 35 de ani şi soţia ultimului, Somna Rostaş, proveneau din judeţul Suceava, dar există indicii că printre cei duşi la cerşit se află şi mai multe persoane din judeţul Botoşani.
Un al patrulea membru al grupării, Cezar Amarildu Rostaş, de 29 de ani, a scăpat ceva mai ieftin, pe numele său fiind formulată doar interdicţia de a părăsi localitatea.
Anchetatorii nu exclud ca în acest dosar să fie operate şi alte percheziţii domiciliare, urmate de reţineri de persoane, deoarece se bănuieşte că reţeaua era mult mai complexă, cu ramificaţii importante.

 

La percheziţiile de joi a fost găsit şi un minor

Percheziţiile efectuate joi dimineaţă la locuinţele ţiganilor care exploatau minorii şi persoanele cu handicap, trimiţându-le la cerşit, i-au ajutat pe oamenii legii să adune date importante la dosar. La casa unuia dintre membrii familiei Rostaş a fost găsit un minor, folosit la cerşit, dar şi mai multe acte de identitate ale persoanelor traficate.
Cei mai mulţi minori care au ajuns să fie exploataţi de clanul Rostaş provin din centre de plasament, iar o parte dintre ei erau cunoscuţi pentru acte de delicvenţă. Părinţii unora dintre copii au încercat să-i recupereze de la familia Rostaş, dar fără succes.
Minorii erau trimişi la cerşit prin pieţe, intersecţii, parcări şi baruri de pe raza municipiului Suceava, iar persoanele cu handicap erau luate şi duse în Polonia. În Varşovia şi alte oraşe poloneze, persoanele cu handicap erau cazate în acelaşi loc cu membrii familiei Rostaş. Banii obţinuţi după fiecare zi de cerşit, în medie câte 100 de euro, erau adunaţi şi folosiţi în interese personale de indivizii din Iţcani. Gruparea a acţionat vreme de trei ani, iar oamenii legii spun că cei care refuzau să meargă la cerşit erau agresaţi fizic şi umiliţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tată, fiu şi noră, arestaţi joi noapte.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Tată, fiu şi noră, arestaţi joi noapte3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
( 3 oct 2009, 11:37:08
Din nou tiganii...
2.   Comentariu sters trimis de
( 3 oct 2009, 13:07:08
Comentariul intitulat "jos bolsevismu" a utilizatorului "maxsuceveanu" a fost sters deoarece nu respecta termenii si conditiile nostre, neavand legatura cu subiectul articolului. (punctul 1 din termeni si conditii)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei