Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Excesul de dulciuri în copilărie favorizează apariţia violenţei la maturitate

Copiii care mănâncă dulciuri în fiecare zi se confruntă cu un risc crescut de a avea un comportament violent la maturitate, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Cardiff din Ţara Galilor (Marea Britanie), publicat în British Journal of Psychiatry, informează AFP.
Potrivit autorilor, acest studiu este primul care analizează efectele alimentaţiei copiilor asupra apariţiei caracterului violent la vârsta adultă.
Efectuat pe un eşantion de 17.415 britanici născuţi în 1970, acest studiu interdisciplinar pe termen lung a demonstrat că tinerii care, până la vârsta de 10 ani, au mâncat dulciuri zilnic se confruntă cu probabilităţi mai mari de a fi condamnaţi pentru comiterea unor violenţe, atunci când ajung la o vârstă cuprinsă între 29 şi 34 de ani.
Oamenii de ştiinţă au remarcat faptul că, dintre persoanele violente care se înscriu în această tranşă de vârstă, 69% au mâncat ciocolată şi alte tipuri de dulciuri aproape în fiecare zi în copilărie, iar în cazul adulţilor non violenţi, doar 42% au primit o doză zilnică de dulciuri atunci când erau mici.
"Cea mai bună explicaţie a noastră este că, atunci când li se oferă copiilor, zilnic, ciocolată sau alte dulciuri, ei nu mai învaţă să aibă răbdare înainte de a obţine ceea ce vor", iar acest lucru îi împinge spre "un comportament impulsiv, puternic asociat cu delincvenţa", a declarat Simon Moore, coordonatorul echipei de cercetători.
Alocarea mai multor resurse pentru îmbunătăţirea alimentaţiei copiilor ar putea avea un efect benefic asupra sănătăţii acestora şi ar putea conduce la reducerea agresivităţii, au concluzionat autorii studiului.
Potrivit aceloraşi cercetători, legătura dintre consumul de dulciuri în copilărie şi comportamentul violent la maturitate rămâne valabilă şi după corectarea celorlalţi factori de influenţă.
Aceste concluzii nu se bucură, însă, de o apreciere unanimă. Julian Hunt, purtătorul de cuvânt al Federaţiei britanice a industriei alimentare şi a băuturilor (FDF), consideră că acest studiu este fie "o absurditate completă", fie "o glumă de 1 Aprilie extrem de neinspirată".
"Comportamentele antisociale reies din factori sociali foarte profunzi şi din factori de mediu, precum o educaţie deficitară, o lipsă a autorităţii parentale, şi nu au de fapt nici o legătură cu mâncatul de bomboane în copilărie", a adăugat oficialul britanic.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excesul de dulciuri în copilărie favorizează apariţia violenţei la maturitate.
 Vizualizări articol: 2718 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Excesul de dulciuri în copilărie favorizează apariţia violenţei la maturitate3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei