Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Grevă generală

Luni se închid şcolile şi grădiniţele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste zece mii de angajaţi din învăţământul sucevean vor fi luni, 5 octombrie 2009, în grevă generală de o zi. Cadrele didactice nu vor intra la ore întreaga zi, iar protestele lor nu se vor opri aici, profesorii fiind hotărâţi să intre în grevă generală pe o perioadă nedeterminată începând cu 16 noiembrie.
Preşedintele Sindicatului „Bucovina Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc structură afiliată la FSLI la nivel naţional, a declarat că „greva generală de luni se va declanşa în toate şcolile din judeţ, iar în luna noiembrie vom continua protestele prin declanşarea grevei pe perioadă nedereminată de timp”.
În toate şcolile din judeţ au fost afişate informări privind declanşarea grevei generale de o zi, elevii au fost, de asemenea, anunţaţi de către profesori despre mişcarea de protest de luni, iar Gheorghe Şorodoc a declarat că „recomandarea sindicatelor din educaţie către elevi este să stea acasă luni, întrucât în şcoli vor funcţiona doar comitetele de grevă, iar orele nu se vor ţine”. În cazul în care vor fi totuşi elevi care vor merge luni la şcoală, aceştia vor fi supravegheaţi.
Peste o sută de mii de elevi şi preşcolari din judeţ vor avea parte de un weekend prelungit, însă vor trebui să recupereze orele pierdute luni cel mai probabil într-o zi de sâmbătă.

 

 

Grevă de Ziua Educatorului

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), la care sunt afiliate Sindicatul Liber şi Independent „Bucovina' Rădăuţi”, cu 60 de grupe sindicale ce numără 2.605 membri, Sindicatul Liber din Învăţământ zona Câmpulung Moldovenesc, Sindicatul Judeţean din Învăţământ „Spiru Haret” Suceava, cu circa 3.000 de membri, este nemulţumită de grilele din Legea salarizării unitare, dar şi de faptul că prin această lege se pierd 11 indemnizaţii şi sporuri. O altă nemulţumire a dascălilor este legată de preconizatele disponibilizări de personal, ceea ce ar duce la creşterea volumului de activitate pentru cei rămaşi în sistem.
Sindicaliştii din educaţie sunt hotărâţi să continue acţiunile de protest până când această lege a salarizării, pe care o consideră discriminatorie, va fi abrogată.
Dascălii au ales să intre în grevă de Ziua Educatorului, iar preşedintele Sindicatului Judeţean din Învăţământul Preuniversitar „Spiru Haret”, Constantin Cernica, a anunţat că „profesorii vor marca Ziua Educatorului” prin participarea la o serie de acţiuni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luni se închid şcolile şi grădiniţele din judeţ.
 Vizualizări articol: 2904 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Luni se închid şcolile şi grădiniţele din judeţ2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   !!! trimis de
( 3 oct 2009, 12:53:17
Cu totul de acord cu Maxsuceveanu
2.   Comentariu sters trimis de
( 3 oct 2009, 13:10:11
Comentariul intitulat "jos bolsevismu" a utilizatorului "maxsuceveanu" a fost sters deoarece nu respecta termenii si conditiile nostre, neavand legatura cu subiectul articolului. (punctul 1 din termeni si conditii)
3.   Pentru ce greva?? trimis de
( 4 oct 2009, 11:06:44
Profesorii au un program de 18 ore pe sptamana comparabil cu oricare alt slariat care are 40 ore de munca pe saptamana, au concediu de vara de 3 luni, au salarii bune in comparatie cu alti bugetari si daca analizam ce rezultate au in munca vedem ca acestea se apropie de zero, majoritatea absolventilor de liceu fiind semianalfabeti si avand dificultati in a indica Franta pe harta. Pentru ce mai au tupeu sa faca greva atunci? Foarte putini din ei sunt cu adevarat dedicati meseriei!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei