Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Datorie istorică

Termica Suceava, scutită de plata unei datorii de 6,5 milioane de lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Societatea de termoficare a Sucevei a fost scutită ieri de la plata unei datorii de 6,5 milioane de lei (65 de miliarde de lei vechi), datorie care nu a fost niciodată recunoscută de Termica, cu atât mai mult cu cât aceasta datează de dinainte de preluarea Termica de către Primăria Suceava, de la Termoelectrica.
Hotărârea referitoare la repartizarea către bugetele locale ale administraţiilor locale a unor sume pentru operatorii economici care asigură energia termică pentru populaţie a fost luată în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului României, fiind aprobată alocarea sumei de 75.764.000 lei către 40 de unităţi producătoare de energie termică din întreaga ţară.
“Aceste sume vor fi utilizate în exclusivitate pentru plata obligaţiilor restante pe care aceste CET-uri le au către bugetul de stat, inclusiv plata accesoriilor aferente acestora, pe care CET-urile din ţară le au către bugetele de stat neachitate la 31 august 2009. Cu alte cuvinte, sumele care sunt trecute în anexă, care vor fi publicate în Monitorul Oficial, reprezintă exact acele datorii care la rândul lor trebuie să fie returnate către stat”, a explicat ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.
Din cele 75 milioane care au fost repartizate de Guvern CET-urilor din ţară, 11 milioane au revenit pentru CET Bacău, 6,5 milioane pentru CET Braşov, 13 milioane pentru RADET Constanţa, 8,42 milioane pentru CET Iaşi, 3,49 milioane pentru CET Giurgiu, 2,48 de milioane pentru CET ARAD şi 6,5 milioane pentru Termica Suceava.
Datoria respectivă a fost calculată de Termoelectrica după anul 2002, când sucursala Electrocentrale (CET) Suceava a trecut în proprietatea Consiliului Local, şi reprezintă plata unui credit de 15,2 milioane de dolari pentru retehnologizare (conversia de pe lignit pe huila a centralei) şi contravaloarea stocurilor de combustibili la momentul preluării. Termica SA nu recunoaşte aceste debite întrucât, prin protocolul de predare - primire, Consiliul Local Suceava a introdus clauze, însuşite de Termoelectrica, privind preluarea activelor fără datorii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica Suceava, scutită de plata unei datorii de 6,5 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 1294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Termica Suceava, scutită de plata unei datorii de 6,5 milioane de lei5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei