Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2009 - Anul XIV, nr. 232 (4218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Amatorilor de chilipiruri

SRL-ul din Iaşi al unui englez oferă sucevenilor vacanţe pentru fraieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi suceveni au fost contactaţi telefonic, în ultima săptămână din septembrie, de reprezentante ale firmei White Sands Marketing SRL pentru a fi invitaţi la prezentarea conceptului turistic time-sharing, nou pentru România, prin care pot achiziţiona o proprietate de vacanţă de 4 sau 5 stele pe viaţă, la un preţ incredibil.
Celor contactaţi li se spune că, la finalul prezentării, fiecare cuplu va participa la o tombolă la care va câştiga o cameră de filmat, un aparat foto, un telefon mobil sau produse cosmetice.
Prezentările au fost organizate în sala de conferinţe a unui hotel din centrul Sucevei, în reprize de minim 90 de minute. Noi am participat la cea de joi, 1 octombrie.

 

Marea şansă, la preţ promoţional

La intrare am fost întâmpinaţi de una dintre angajatele firmei, care ne-a condus în sală, unde ne-a pus la dispoziţie un teanc de pliante cu locaţii turistice şi a completat un formular cu vacanţele pe care le-am petrecut în străinătate în ultimii patru ani. Ne-a spus că avem marea şansă nu numai să avem propria noastră proprietate de vacanţă, în condiţii extrem de avantajoase, ci să şi plecăm în următorii trei ani într-o excursie pe care o putem cumpăra la un preţ promoţional.
Ni l-a prezentat pe managerul firmei, englezul Perry Pritchett, care urma să ne deschidă ochii asupra oportunităţilor pe care le avem dacă ne cumpărăm această proprietate prin intermediul firmei White Sands Marketing SRL, înfiinţată în august 2009 la Bucureşti, dar cu activitatea în Iaşi.
Time-sharing presupune că o persoană cumpără, pentru o perioadă de timp determinată, o cameră sau un apartament şi se angajează prin contract să participe la acoperirea costurilor anuale aferente administrării şi funcţionării hotelului.
„Domnul Perry” ne-a spus că putem să ne achiziţionăm o „vacanţă pe viaţă” oriunde în lume, dar până atunci, promoţional, putem pleca la un preţ de „numai” 975 de euro, două săptămâni în Tenerife, cu cazare la un hotel de 5 stele.
Numai că hotelurile prezentate de el nu au stele, ci coroană - simplă sau de aur, care ar echivala cu 5 stele! La obiecţiile noastre, că hotelurile de 5 stele au room service şi nu oferă clienţilor bucătărie, ca cele prezentate de el, şi că apartamentele din imagini arată mai mult a studiouri care se pot închiria ieftin, Perry Pritchett s-a supărat şi ne-a spus că n-avem „mintea deschisă la nou” şi că nu avem decât să plătim mii de euro pe vacanţe, în loc de câteva sute.

 

Semnaţi contractul, daţi banii fără să ştiţi când plecaţi, unde staţi şi pentru cât timp

Totuşi, în ciuda enervării pe care i-am provocat-o cu întrebările, ne-a mai făcut o ofertă: 550 de euro pentru o săptămână în Tenerife, fără transport şi masă.
Pentru comparaţie, pe site-ul www.bungalow.net, o vacanţă în Tenerife, în satul Chayofa, unde oferă şi White Sands excursia, la apartamente de 4 stele după clasificarea din Spania, costă în octombrie 475 de euro.
Complexul Tenerife Country Club, oferit ca destinaţie pe site-ul firmei www.whitesands.ro, nu l-am găsit. La căutare pe google apare Regency Country Club, care are şi coroană, dar ca să vă lămuriţi ce vacanţă au avut românii care au ajuns aici vizitaţi site-ul http://amfostacolo.ro/spania-pareri,8/tenerife,37,237/regency-club,398/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__1877.htm, unde găsiţi şi fotografii.
Redăm doar trei dintre comentariile care însoţesc fotografiile postate de românii care şi-au petrecut vacanţe „de vis” aici în septembrie 2009: „1. Aleea care ducea catre Ocean, in jos, daca mergeai vreo 30 minute:)) sau 40... Dar asta insemna ca la intoarcere sa tot urci ca pe munte... Pt ca hotelul este asezat sus de tot!! Aceasta imagine se vedea din orice balcon; 2. Acesta este un dormitor in apartamentul la Regency Paradise Court, mobilier vechi, cu usi din lemn care se prabuseau, si cu pat de lemn, vechi si ala :)) Si un miros greu de vechi peste tot; 3 . Regency Paradise Court... un paradis transformat in cosmar...! resort vechi, cu sute de scari pe care cari bagajele, inghesuit si amarat!”.
Pentru vacanţa promoţională de şapte zile în următorii trei ani, pe care ne-a oferit-o Perry Pritchett, ar fi trebuit să semnăm contractul pe loc şi imediat să facem şi plata.

 

De la începutul anului, doi englezi au vândut românilor coşmar în locul visului, în Tenerife

Am întrebat-o pe angajata firmei care s-a ocupat de noi dacă în contract este scris numele hotelului la care ar urma să stăm, cu stelele promise şi ni s-a spus că nu. Am întrebat de ce, iar ea ne-a răspuns cumva stânjenită că asta este politica firmei.
Nu a putut să ne spună nici ce garanţii avem că în următorii trei ani, când ar trebui să plecăm în excursie la o dată ce ne va fi anunţată, firma lor nu se va desfiinţa şi vom rămâne păgubiţi, mai ales că anul acesta alte două firme conduse de englezi au intrat în atenţia poliţiei şi Gărzii Financiare pentru că i-au ţepuit pe cei cărora le-au vândut o vacanţă de coşmar, în locul celei de vis, în Tenerife.
Firma Options International SRL, din Bucureşti, administrată de un englez, oferea vacanţe în insulele Canare, în special în Tenerife şi Lazarote, la minim 750 de euro pentru grupuri de 4 sau 6 persoane. A fost amendată de Protecţia Consumatorului de trei ori, după ce a avut peste 50 de reclamaţii şi a primit amenzi ce însumează 18 mii de lei. Atlantic Promotion SRL Bucureşti este administrată tot de un englez şi lucrează după acelaşi tipar ca Options şi White Sands.
Despre primele două, informaţiile de pe internet sunt mai mult decât edificatoare: Youtube - Iluzii de vacanta I - Reporter Special Antena3.
Cea de-a treia firmă, care acum operează în Iaşi, este mai tânără, are activitate doar de o lună, dar oferă vacanţe în Tenerife după exact acelaşi tipar ca precedentele, la preţuri comparabile cu cele ale agenţiilor de turism. Numai că, spre deosebire de agenţie, aici plătim pe loc câteva sute de euro fără să ştim când vom pleca, unde vom sta, cât timp şi în ce condiţii.
Mai precizăm că la tombola de la finalul prezentării firmei White Sands SRL am câştigat un telefon mobil cu un credit iniţial de 4 euro. Telefonul este înregistrat la redacţie, la secţiunea „cadouri”. L-am considerat un cadou pentru cele mai mult de două ore petrecute la prezentare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SRL-ul din Iaşi al unui englez oferă sucevenilor vacanţe pentru fraieri.
 Vizualizări articol: 7785 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 6 voturi
SRL-ul din Iaşi al unui englez oferă sucevenilor vacanţe pentru fraieri4.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ha ha ha trimis de
( 3 oct 2009, 11:06:10
Vorba unui prieten;"in Romania apa, aerul si fraierul vor dainui cat lumea". Nu-i fraier ala care cere ci ala care da.
2.   Mesaj sters trimis de
( 3 oct 2009, 12:59:58

Comentariul intitulat "jos bolsevismul" a utilizatorului "maxsuceveanu" a fost sters deoarece nu respecta termenii si conditiile nostre, neavand legatura cu subiectul articolului. (punctul 1 din termeni si conditii)

2.1  RE: Mesaj sters trimis de
( 3 oct 2009, 13:37:55
Nu contest actiunea dvs, dar poate va face sa va ganditi cum bagati in buzunar bani deturnati in mod faudulos de la statul roman. Si consider ca decat sa va ocupati cu stergerea mesajelor , mai degraba ati scrie un articol in care scrieti cat de bun sunteti dvs. si primiti bani de la stat pentru a pune un program de aprozar politic
3.   Mda trimis de
( 5 oct 2009, 00:53:10
Eu nu inteleg pana la urma care e rostul acestui articol!

Deci ati fost la prezentare, nu ati cumparat o excursie asta am dedus cu totii, in schimb sustineti totusi ca e o iluzie...

Bun, lasati-ma sa va intreb atunci : de unde stiti asta, ati fost acolo cu ajutorul acestei firme? Eu nu tin partea nimanui, eu tin normal cu romanii mei, dar nu e nimic concret in ceea ce spuneti! Nu inteleg ce dovezi si ce dovezi aveti ca nu e cum sustine aceasta firma! Tot ce sustineti e ca sunt la fel ca ceilalti englezi care au dat tzepe dar nu aveti dovezi ca e chiar asa. Ba mai mult, sustineti ca ati primit si premiul promis...bun, deci care e baza acestui articol?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei