Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 sep 2009 - Anul XIV, nr. 220 (4206)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Replică

Stan despre Onofrei: „S-a repezit ca raţa la dudă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Fălticeni, Ioan Stan, consideră că senatorul PD-L Orest Onofrei s-a grăbit atunci când a iniţiat un proiect de lege pentru a încerca să rezolve problemele persoanelor care deţin terenuri aflate sub luciu de apă. Stan a făcut aceste afirmaţii după ce Orest Onforei i-a transmis că ar fi bine să sprijine iniţiativa sa legislativă, care prevedea ca proprietarii unor astfel de terenuri să primească acţiuni la societăţile care administrează iazurile respective în funcţie de suprafeţele deţinute.
„În perioada 2001- 2004, PSD a avut o lege care şi-a produs efectul, iar toţi cei care deţineau terenuri sub luciu de apă erau acţionari şi primeau cantităţi de peşte convenite prin negocieri cu administraţia respectivelor societăţi care deţineau aceste terenuri. Eu susţin această lege a acţionariatului, care a fost, dar pe care nu ştiu cum putem să o reparăm. Şi am convenit cu domnul Onofrei să facem împreună ceva în acest sens, dar văd că dumnealui s-a repezit, conform proverbului, ca raţa la dudă. Este un gest de campanie electorală a domnului Onofrei, pentru a arăta că el a luat-o înainte”, a declarat Stan.
El a arătat că iniţiativa lui Orest Onofrei a fost respinsă în ultima şedinţă a comisiei de agricultură din Senat, nevând nici măcar sprijinul colegilor săi din PD-L. Stan a spus că printre cei mai vehemenţi opozanţi ai propunerii lui Orest Onofrei a fost vicepreşedintele PD-L al Senatului, Alexandru Pereş.
„În primul rând, senatorii PD-L au votat împotriva acestei propuneri, pentru că nu a respectat tehnica legislativă. Apoi, şi acesta este cel mai elementar lucru, domnul Onofrei trebuia să aibă cunoştinţă de realităţile care s-au petrecut în România în această problemă după aprobarea Legii 247, promovată de Gheorghe Flutur”, a precizat Stan.
Deputatul PSD a precizat că prin aplicarea acestei legi, problema celor care au terenuri sub luciu de apă a fost rezolvată, la nivel naţional, în proporţie de 70-80%. Stan a mai subliniat că Orest Onofrei ar fi putut să rezolve problemele celor care deţin astfel de terenuri atunci când a fost prefect de Suceava, când, în calitate de preşedinte al comisiei judeţene de fond funciar, ar fi putut să găsească soluţii pentru a le oferi persoanelor respective terenuri la schimb, „în alte zone decât cum au stabilit ei, cu terenuri argiloase”.
„Domnul Onofrei, în calitate de prefect al judeţul Suceava, putea evita la nivelul judeţului aceste nemulţumiri. El îl putea informa pe domnul Flutur, care era ministru al Agriculturii, pentru ca acesta să ştie care sunt realităţile. Pentru că domnul Flutur nu este inginer agronom, nu a bătut tarlalele şi a stat mai mult în pădure, fiind inginer silvic. Oricum, eu pot să-i spun domnului Orest Onofrei că cetăţenii din judeţul Suceava au fost victime colaterale ale mafiei <peştilor> membrilor PD-L, care au urmărit nu cele câteva sute de hectare din judeţul Suceava, ci cele câteva zeci de mii de hectare din ţară”, a mai spus Stan.

 

Onofrei crede că Ioan Stan este cinic şi rupt de realitate

În replică la aceste afirmaţii, Orest Onofrei a precizat că declaraţiile deputatului PSD sunt cinice şi „extrem de păguboase”. Onofrei a precizat că, din punctul său de vedere, Ioan Stan este rupt de realitate.
„Asta pentru că eu am încercat să rezolv o problemă care ţine în special de colegiul dumnealui. Este complet dezinformat şi este surprinzător şi de prost gust să te bucuri de nereuşita unuia care venea în sprijinul tău. Până la urmă, problema era a dumnealui şi nu a mea. Şi problema acolo trebuie rezolvată. Vreau să-i spun că această iniţiativă nu a căzut. Noi, în comisia de agricultură, şi poate să-l întrebe pe colegul lui de partid, preşedintele comisiei, senatorul Petre Daea, am fost de comun acord să rescriem această iniţiativă legislativă, să o facem punctuală pentru cazuri de felul acesta, cum este la Fălticeni, Rădăşeni, Horodniceni şi în alte localităţi. Din păcate s-a bucurat de răul lui, nu de răul altuia, mult prea devreme, şi i-au rămas dudele în gât”, a declarat Onforei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Stan despre Onofrei: „S-a repezit ca raţa la dudă”.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Stan despre Onofrei: „S-a repezit ca raţa la dudă”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei