Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 sep 2009 - Anul XIV, nr. 213 (4199)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Controale

Şcolile particulare cu nereguli, ameninţate de IŞJ cu ridicarea autorizaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şcolile particulare din judeţ care sunt descoperite cu nereguli la acest început de an şcolar pot să-şi piardă autorizaţia de funcţionare.
Adjunctul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava Virginel Iordache a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că unii dintre directorii de şcoli particulare se plâng că „IŞJ nu doreşte decât să le pună piedici”.
„Nimeni nu doreşte să constrângă. Pornim de la ideea că învăţământul particular trebuie să devină o alternativă reală la cel de stat. Elevii de la particular trebuie să aibă aceleaşi drepturi ca şi cei de la stat şi invers. Nu trebuie să existe nici o discriminare în privinţa unităţii de învăţământ pe care un elev o absolvă. Dacă există, însă, şcoli particulare care nu îndeplinesc condiţiile de începere a anului şcolar, vom face demersuri să li se ridice autorizaţiile”, a precizat Virginel Iordache.
În judeţul Suceava funcţionează nouă unităţi particulare pentru învăţământul preşcolar, trei unităţi pentru învăţământul primar, două şcoli de gimnaziu, şase unităţi pentru învăţământ liceal, şase unităţi pentru învăţământ postliceal.
Virginel Iordache a mai completat că vor fi controlate toate instituţiile de învăţământ particular, fără excepţie: grădiniţe, şcoli, şcoli postliceale.
„Toate aceste unităţi de învăţământ particular trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi şcolile din sistemul învăţământului de stat. Fiecare elev absolvent de şcoală particulară trebuie să aibă acelaşi nivel de informare ca şi cel de la stat, aceleaşi cunoştinţe. Nu vrem să avem absolvenţi pe bandă rulantă şi să fie şomeri, tot pe bandă rulantă”, a declarat Virginel Iordache.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcolile particulare cu nereguli, ameninţate de IŞJ cu ridicarea autorizaţiei .
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Şcolile particulare cu nereguli, ameninţate de IŞJ cu ridicarea autorizaţiei1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce tare! trimis de
(11 sep 2009, 11:43:35
Virginel Iordache a descoperit el "mersul pe jos'.Adica ce vrea sa zica el ca scolile private nu se ridica la nivelul celor de stat?! Adica nu`s asa daramate ca alea,nu sunt lipsite de utilitati ca alea,nu au profesori de sport care predau limba romana ca alea,asta vrea sa ne spuna?! Nu va e rusine ,in loc sa reabilitati scolile astea care se darama voi controlati pe aia care au investit bani si ofera conditii cat de cat adevarate? Am vazut eu cum reparati voi scolile ,puneau azi borduri si pavele pe straduta aia care duce la Lic Industrial 3,exact de aia era nevoie acolo,nesimtiilor! Nu mai are cui vinde Lungu pavele? ca am vazut ca erau de Symmetrica sau a facut el o donatie pentru liceu. PD-l si PSD se mananca doar la TV si in media ca in rest se pupa in cu.r uni pe alti. RUSINE!!!!
2.   Iordache vrea sponsorizari? trimis de
(11 sep 2009, 17:09:06
De aceea umbla maria sa pe la particulari? Se stie ce carte se face la particulari. Mai ales la pretenul tovarasului Ioradche ... colo la liceul part 1. Fabrica de diplome. Ar fi tare interesant de stiut sponsorizarile cu care se sare la PSD dupa aceste pseudo-controale. Ca daca Iordache ar vrea sa faca realmente ceva, ar inchide 3/4 din scolile particulare. Dar nu o sa faca nimic din doua motive. Raspunde la ordine din exterior si apoi e mult prea slab pentru palaria lui de pe cap.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei