Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Admitere la facultate

Universitatea Suceava, luată cu asalt chiar din prima zi de înscrieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima sesiune de admitere la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava din acest an a început cu un număr mare de candidaţi veniţi să-şi depună dosarele chiar din prima zi.
Ieri, Universitatea Suceava a dat startul înscrierilor la facultate, iar absolvenţii interesaţi să urmeze cursurile universitare în instituţia de învăţământ superior suceveană nu au zăbovit şi chiar de la primele ore ale dimineţii s-au prezentat la centrele de înscriere.
În toate sălile în care se fac înscrieri, ieri dimineaţă era agitaţie, iar candidaţii stăteau la coadă pentru a-şi depune dosarele.
Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică face înscrieri în aula universităţii, sală care era plină chiar de dimineaţă, la puţin timp după ce a început ziua de înscrieri. Specializările de la această facultate sunt, ca în fiecare an, atractive pentru absolvenţii de liceu, unii dintre ei alegând să se înscrie chiar la mai multe profiluri din cadrul aceleiaşi facultăţi.

 

24 iulie, ultima zi de înscriere

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava a scos la concursul de admitere la facultate, sesiunea iulie, aproape 4.000 de locuri cu şi fără taxă, la studii de licenţă, învăţământ de zi şi învăţământ la distanţă. Pentru studiile de licenţă, învăţământ de zi, fără taxă, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a alocat un număr de 928 de locuri, iar Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor va beneficia de cele mai multe locuri fără taxă din universitate, şi anume 163 de locuri.
Taxele de înscriere sunt cuprinse între 50 de lei şi 150 de lei, în funcţie de facultate şi numărul de domenii la care se înscrie candidatul. Depunerea dosarelor se face până pe 24 iulie, în afara zilelor de sâmbătă şi duminică. Pe 25 iulie, candidaţii înscrişi la specializările unde admiterea se face şi pe bază de concurs vor susţine examenele. Rezultatele acestei sesiuni de admitere se vor afişa pe 26 iulie, iar înmatricularea candidaţilor admişi se va face în intervalul 27 - 31 iulie 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava, luată cu asalt chiar din prima zi de înscrieri.
 Vizualizări articol: 1143 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.73/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 11 voturi
Universitatea Suceava, luată cu asalt chiar din prima zi de înscrieri3.7511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   S.C.UNIVERSITATEA PRODUCATOARE DE SOMERI S.A. trimis de
(16 iul 2009, 12:56:33
DUPA CUM AM MAI SPUS IN ARTICOLUL TRECUT " S.C. UNIVERSITATEA PRODUCATOARE DE SOMERI S.A." , " STEFAN CEL MARE " SUCEAVA SCOATE ANUL ACESTA PESTE 3800 DE ABSOLVENTI AI PROMOTIEI 2009 IN SOMAJ. DESIGUR NU ESTE PRIMA DATA CAND UNIVERSITATEA SUCEVEANA, SCOATE PE BANDA RULANTA STUDENTI IN SOMAJ DEZINTERESAND O DACA ACEI TINERI ABSOLVENTI SI AU GASIT O SLUJBA INTRE TIMP .

ANUL ACESTA DUPA CUM SE POATE OBSERVA FAC DIN NOU INSCRIERI FIIND BUCUROSI CA MAI POT TEPUI INCA APROAPE 4000 DE STUDENTI PRIN TAXA DE INSCRIERE DE 150 RON SI PRIN TAXELE MARITE INCEPAND CU ACEST AN UNIVERSITAR PE TIMP DE CRIZA .

VA LAS PE VOI IN CONTINUARE SA COMENTATI ATITUDINEA PE CARE O ARE ACEASTA UNIVERSITATE FATA DE STUDENTII EI IN FIECARE AN ......
1.1  RE: S.C.UNIVERSITATEA PRODUCATOARE DE SOMERI S.A. trimis de
(16 iul 2009, 13:09:02
Dupa cum ti s-a raspuns la precedentele aberatii cred ca puteai sa te lamuresti. Citeste ineptiile pe care le-ai scris in comentariul de la articolul trecut si poate intelegi si tu cate ceva. Daca nu pricepi, omul s-a oferit sa te ajute. Si vezi ca ai uitat "Caps Lock" apasat; este undeva in partea dreapta a tastaturii si - la unele calculatoare, ai un LED care se aprinde cand e activata functia. Cat priveste somerii, ei exista oriunde in lume fiindca, nu-i asa, exista mai peste tot oameni lenesi care nu vor sa munceasca (sau sa invete). Cel mai simplu este sa aberezi !
1.2  RE: S.C.UNIVERSITATEA PRODUCATOARE DE SOMERI S.A. trimis de
(16 iul 2009, 13:12:10
Ai cautat "Caps Lock" ? Te-am pacalit ... este in stanga.
1.3  RE: S.C.UNIVERSITATEA PRODUCATOARE DE SOMERI S.A. trimis de
(16 iul 2009, 13:24:43
A trimis Universitatea personal pe strada sa-i traga de mana pe tinerii absolventi de liceu si sa-i inscrie? Nu cred... Este alegerea fiecaruia. Iar dupa terminarea Facultatii, cine este obligat sa-ti caute tie absolventule un loc de munca? Tu stai linistit in pat, ca va veni cineva si-ti va bate la usa, eventual iti va oferi un post de Director general. Ai auzit de voluntariat in domeniu in care ai absolvit?

2.   Parere trimis de
(16 iul 2009, 13:49:30
Un lucru e foarte clar: fara oameni educati nu se poate face nimic in tara asta. Oameni de o valoare indoielnica au ajuns deja sa ne conduca si, daca lucrurile continua in acest mod, vom ajunge rau de tot. Deci trebuie sa invatam. Ceea ce ma bucura este ca lumea vrea intr-adevar sa invete. Trist este ca unii aleg doar variante mai usoare, neacreditate si se trezec ca au trait degeaba cativa ani din viata si au platit cateva zeci de milioane de pomana (vezi cazul USH).
2.1  RE: Parere trimis de
(16 iul 2009, 22:19:25
Buna dimineata..........!
2.2  RE: Parere trimis de
(16 iul 2009, 22:28:40
"oameni de o valoare indoielnica au ajuns sa ne conduca"......bine zis .

Sefu , "indoielnic" la dta inseamna probabil ca a absolvit ceva studii gen USV .

Sefu , pe vremea lui nea Nicu se facea carte , acum cu cumperi cartea cu bani . Ia zi mata , asa e ? am dreptate ?

Problema cu cei care ne conduc ? nu studiile sunt de vina ........noi poporul sefu ! nu aleg ei poporul , noi ii alegem pe ei asa ca noi suntem baza , noi suntem factorul decizional .
2.3  RE: Parere trimis de
(17 iul 2009, 09:30:52
Ma scuzi, dar esti copil. Ti s-a parut, la ultimele alegeri, ca ai fost "factorul decizional " ? Asta in cazul in care ai votat. Simti ca te reprezinta eba ? Simti ca te reprezinta Vadim ? Sau te reprezinta Becali ? Astia au iesit la votul poporului ! Aveai de unde alege altii mai buni ? Ministresa penala necunoscuta inlocuita cu o alta penala necunoscuta (pardon, are doar 7 NUP) - informatii din presa ... te reprezinta ?
3.   Se obs de la o posta ca sunteti cadre didactice trimis de
(16 iul 2009, 18:49:52
Se poate observa de la o posta, ca cei care au avut un comentariu la adresa domnului Dinescu sunt cadre didactice a Universitatii " Stefan cel Mare " si ca adevarul relatat de dl Dinescu ii doare si se simt amenintati ca isi vor putea pierde studentii si implicit banii,foloasele de pe urma lor.

3.1  RE: Se obs de la o posta ca sunteti cadre didactice trimis de
(16 iul 2009, 19:43:02
Exact, doar "domnul" Dinescu are dreptate. Restul ne temem de ceva si sigur suntem cadre didactice. Cata dreptate ai ! Daca te uiti la cati candidati sunt pe loc acum cand vorbim, o sa vezi ca intr-adevar profesorii se tem ca nu vor avea studenti ... Din pacate nu asta e problema. Mai mult de 80% din absolventii USV isi gasesc loc de munca dupa terminarea studiilor. Adevarata problema este ca cei care ne conduc nu prea stiu sa ne conduca si au distrus, cel putin la nivel local, mai tot ce misca. Au facut in loc magazine. Si aceste magazine de vor inchide (nu toate odata ci pe rand - UltraPro a fost un inceput, urmeaza Altex si celelalte). Asta e problema ! Cat priveste curiozitatile legate de ce se intampla in USV, esti si tu asteptat sa cunosti ceea ce se intampla, dar privind din interior. Vezi mesajele, la fel de inteligente ale aceluiasi domn la articolul din numarul trecut si urmeaza indicatiile de acolo, daca intr-adevar te intereseaza !
4.   Invatati, invatati, invatati trimis de
(16 iul 2009, 20:40:38
invatam, dar fara folos...sistemul de invatamant romanesc e ineficient

"Mai mult de 80% din absolventii USV isi gasesc loc de munca dupa terminarea studiilor" domnule IREAL ati omis sa precizati ca majoritatea din cei 80% de absolventi muncesc intr-un domeniu in care nu sunt calificati.

un exemplu -sef de promotie lucreaza in cu totul alt domeniu decat cel in care e licentiat, sunt chiar mai multe, dar din motive evidente nu pot da nume pentru a va demonstra veridicitatea afirmatiei.

4.1  RE: Invatati, invatati, invatati trimis de
(16 iul 2009, 20:56:06
Da, stiu si eu cazuri. Dar, pentru ca exista un mare DAR, are un job bine platit, chiar daca intr-un domeniu colateral celui in care este pregatit. Asta e marele merit al scolii romanesti - pregateste oameni care se pot descurca foarte bine si in domenii colaterale celor in care au facut scoala - lucru care nu se intampla in scolile din vestul europei si nici in America. Acesta este si motivul pentru care, oriunde au mers, specialistii de la noi s-au descurcat foarte bine si au fost apreciati. Lucrand la "compatibilizarea" sistemul de invatamant romanesc cu cel european, ne vor nivela si pe noi (procesul Bologna, etc. ). Nu intru in detalii, dar in Portugalia studentii au manifestat impotriva sistemului Bologna, ba chiar s-au si batut cu jandarmii. La noi sistemul a fost adoptat fara nici un comentariu, ca un fapt firesc - de fapt sistemul reduce durata studiilor si impune niste restrictii care puse cap la cap va duce la niste absolventi mai slab pregatiti si mai usor de manipulat.
5.   MESAJ PT IREAL trimis de
(16 iul 2009, 21:54:14
Observ cu stupoare ca dvs nu aveti altceva de facut la S.C. UNIVERSITATEA PRODUCATORE DE SOMERI " (STEFAN CEL MARE) S.A. SUCEAVA decat sa urmariti presa online si sa ii contraziceti de fiecare data pe cei care prezinta realitatea sistemului educational sucevean pe acest forum, asa cum este ea si nu cum o vedeti dvs, doar din interior .

Domnule IREAL care priviti irealitatea zilei si nu realitatea din afara universitatii, va dau un sfat :consultati statisticile pe ultimii 4 ani si o sa constatati ca aceasta universitate a scos zeci de mii de studenti in somaj, iar anul acesta va fi un an catastrofal .

Si daca e tot criza sa nu mi spuneti ca absolventii promotiei 2009 vor intra in proportii de 99% in servicii ???
5.1  RE: MESAJ PT IREAL trimis de
(16 iul 2009, 22:21:24
Daca tot de dai stiutor, da-ne si noua o adresa, un link de unde ai citit tu statisticile alea pe 4 ani ...
6.   Nesage for IREAL trimis de
(17 iul 2009, 08:41:52
Dle IREAL , apropos la comentariile pompoase de ieri la adresa mea , mi-ar fi rusine sa-ti dau nume de studenti care au luat licenta la LITERE si nu stiu sa scrie gramatical , crede-ma , imi este rusine dar nici dtale nu ti-ar prinde prea bine . Asa ca raman la ideea ca pe timpul lui nea Nicu se facea carte , acum cu facultatile astea cumperi stiinta la punga , capul tot sec ramane .
7.   Tot pentru IREAL trimis de
(17 iul 2009, 08:44:45
aaaaaaaa , daca tot ma provoci am sa fac o chestie putin neortodoxa , am sa solicit niste cercetari si probabil o sa fie chemate persoanele in cauza , o sa fie reexaminate si atunci o sa-ti piara piuitul . Nu vindeti stiinta la punga
7.1  RE: Tot pentru IREAL trimis de
(17 iul 2009, 09:23:52
In momentul in care acuzi, trebuie sa ai dovezi. Daca afirmi ceva, din nou iti trebuie dovezi pentru a sustine cele afirmate. Restul se numeste calomnie ... Dar cum presa este libera, fiecare poate scrie ce vrea. Da, pe vremea comunistilor se facea mai multa carte - citeste comentariile mele de mai sus. Din pacate suntem prinsi intr-o morisca pe care o invart cei puternici, iar noi nu avem decat sa dansam in ritmul muzicii lor, chiar si in domeniul educatiei. P.S. Daca vrei sa cunosti, cel mai bine o poti face din interior !
8.   Pareri personale trimis de
(17 iul 2009, 09:33:15
Nu stiu de ce, dar presimt ca cel mai tare se zburlesc tot cei care au trecut prin scoala tarandu-se si scotandu-si mediile prin corigente si restante!

Sunt absolventi de litere care scriu uneori gresit gramatical, dar sunt si doctori sau piloti care fac greseli!

De ce uitam ca exista o grila de performanta atat in scoala cat si dupa aceea!? Sunt absolventi de liceu, facultate etc. cu nota 5 sau 6 precum sunt si absolventi de 10! Si sa nu uitam ca mai intervine si factorul uman "mila" si bineinteles ca asa apare si nota 5 sau "tinta golanului"!

Si daca insusi Nichita Stanescu a intervenit pe langa un profesor de limba romana ca sa promoveze un elev, cu tinta golanului, lucru recunoscut intr-un interviu televizat fara ca nimeni sa zburleasca din cauza acestui amanunt, de ce nu ar face acest gest si un simplu profesor ?
9.   Ptr. Mannix trimis de
(17 iul 2009, 10:20:22
Ce treaba ai tu cu USH? Ce daca ai terminat la "Stefan" ai invatat ceva? stiu prea bine cum se dau acolo examenele... Mai lasa-ne cu textele tale...
10.   Saracul nichita stanescu trimis de
(17 iul 2009, 16:40:18
Si daca insusi Nichita Stanescu a intervenit pe langa un profesor de limba romana ca sa promoveze un elev, cu tinta golanului, lucru recunoscut intr-un interviu televizat fara ca nimeni sa zburleasca din cauza acestui amanunt, de ce nu ar face acest gest si un simplu profesor ?

Cati se cred de 10, iar ei nici de 5 nu sunt!De aceea persoanele modeste trebuie, intr-adevar, ajutate!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei