Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Pe DN 2

Şosele împânzite de poliţişti, până la sfârşitul lui august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a demarat un amplu program de reducere a accidentelor rutiere grave pe cea mai întinsă şosea din judeţ, DN 2, până la sfârşitul lunii august efective sporite de poliţişti urmând a acţiona în trafic şi a-i amenda pe cei care încalcă legislaţia rutieră.
Controalele fac parte dintr-un program naţional de reducere a accidentelor, DN 2, care porneşte din Bucureşti şi se termină în judeţul Suceava, la graniţa cu Ucraina, dovedindu-se, de la începutul anului, cel mai periculos drum din ţară.

 

Radare în cascadă, dar şi educaţie rutieră

Acţiunile de control se desfăşoară pe toată lungimea DN 2 (care începe la Drăguşeni, la intrarea dinspre Iaşi, şi merge, trecând prin Fălticeni şi Suceava, până la Siret), pentru o acoperire cât mai bună fiind organizate trei tronsoane, pe fiecare urmând a acţiona zilnic echipaje ale poliţiei.
Datele statistice ale Serviciului de Poliţie Rutieră (SPR) Suceava arată că de la începutul lui 2007 şi până pe 10 iulie a.c., pe porţiunea DN 2 aflată pe raza judeţului s-au produs 151 de accidente rutiere grave, soldate cu 37 de morţi, 57 de răniţi grav şi 145 de răniţi uşor.
După cum a precizat subinspectorul Mihai Gabinat, şeful Secţiei Drumuri Naţionale din cadrul SPR Suceava, numărul de accidente este în creştere în ultima perioadă, aspectul pozitiv fiind însă că numărul decedaţilor este în uşoară scădere faţă de anii precedenţi.
El a arătat că la acţiunile de control vor participa, pe lângă agenţii rutieri, oameni ai legii de la posturile comunale, alcătuindu-se astfel numeroase echipaje mixte, care vor fi foarte vizibile în trafic.
După un grafic bine stabilit, poliţiştii vor acţiona cu radare în cascadă, o atenţie deosebită urmând a fi acordată şi mopediştilor, bicicliştilor şi pietonilor, care, pe fondul neglijenţei în trafic, sunt adesea implicaţi în accidente.
În paralel, oamenii legii pun accent şi pe latura preventivă, specialişti de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire al Poliţiei urmând a împărţi pliante de educaţie rutieră în trafic.

 

Unde şi de ce se produc cele mai multe accidente

În urma analizei dinamicii accidentelor petrecute în ultimii doi ani şi jumătate pe DN 2, poliţiştii au constatat că viteza, depăşirile neregulamentare şi imprudenţa pietonilor stau la baza majorităţii evenimentelor rutiere.
Subinspectorul Mihai Gabinat a ţinut să sublinieze însă că nu viteza excesivă este marea problemă, ci neadaptarea acesteia la condiţiile de drum, cu precădere în curbe, ori la condiţiile meteorologice, atunci când plouă, ninge sau este polei.
Poliţiştii au identificat şi două zone de mare risc pe DN 2, prima pe sectorul Drăguşeni – Forăşti – Vadu Moldovei şi a doua pe sectorul Pătrăuţi – Dărmăneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şosele împânzite de poliţişti, până la sfârşitul lui august.
 Vizualizări articol: 779 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Şosele împânzite de poliţişti, până la sfârşitul lui august2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei