Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ceas aniversar

Sărbătoare la DJS Suceava, la aniversarea a 150 de ani de statistică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Judeţeană de Statistică (DJS) Suceava sărbătoreşte, în această perioadă, 150 de ani de statistică în România, evenimentul fiind marcat prin lansarea de materiale aniversare şi acordarea de diplome.
O vitrină omagială cu titlul „150 de ani de statistică oficială în România”, pliantul aniversar „Judeţul Suceava – Repere economice şi sociale” şi montarea unui banner aniversar pe sediul instituţiei sunt principalele activităţi puse la cale de conducerea DJS Suceava.
De asemenea, cei mai buni salariaţi ai instituţiei vor primi diplome de onoare, în timp ce principalii colaboratori ai unităţii vor fi distinşi cu diplome aniversare.
Naşterea statisticii oficiale româneşti s-a produs la data de 12 iulie 1859, când, prin Ordonanţa Domnească nr. 276, domnitorul Al. I. Cuza consfinţeşte crearea statisticii oficiale în România.
Prima acţiune de mare anvergură a statisticii oficiale, imediat după constituirea ei, a fost Recensământul Populaţiei din Principatele Unite din anii 1859 şi 1860.
În ciuda brutalelor schimbări politice petrecute pe parcursul anilor, statistica oficială a continuat să existe, perfecţionându-se şi câştigând tot mai multă credibilitate de la deceniu la deceniu, ajungând astăzi cu un inestimabil fond de informaţii cu privire la evoluţia economică şi socio-demografică a ţării, ce acoperă ultimii 150 de ani din istorie.
În prezent, obiectivul prioritar îl constituie realizarea la înalte cote de performanţă a Programelor Anuale ale Cercetărilor Statistice elaborate, realizate şi urmărite conform standardelor europene în domeniu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătoare la DJS Suceava, la aniversarea a 150 de ani de statistică.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sărbătoare la DJS Suceava, la aniversarea a 150 de ani de statistică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei