Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Hotărâre

Onofrei vrea să elimine ambiguitatea legislativă din zona proiectelor cu finanţare europeană

Joi, 16 Iulie 2009 (15:17:35)

Senatorul de Suceava Orest Onofrei pregăteşte o iniţiativă care să elimine „ambiguitatea legislativă” din zona promovării de proiecte cu finanţare europeană, cu consecinţe asupra creşterii gradului de absorbţie a fondurilor externe. Onofrei a declarat că intenţia sa este aceea de a propune ca execuţia studiilor de fezabilitate necesare pentru promovarea unui proiect cu finanţare europeană să fie scoasă la licitaţie la pachet, împreună cu consultanţa şi proiectul tehnic propriu-zis, iar toate aceste servicii să fie plătite doar după obţinerea finanţării. El a subliniat că în acest fel s-ar economici foarte mulţi bani publici, s-ar face o selecţie a firmelor de consultanţă care au aparatură şi personal calificat, faţă de firmele care nu au personal şi au „doar aparatură de copiere şi influenţă pe lângă cine trebuie”, şi nu în ultimul rând s-ar scurta foarte mult timpul de la iniţierea până la finalizarea unui proiect întrucât în caz de contestaţii s-ar înregistra doar una singură pentru că cele trei servicii. Senatorul PD-L de Suceava a arătat că în prezent unele autorităţi locale cheltuiesc foarte mulţi bani publici pentru studii de fezabilitate care zac în sertare doar pentru a ajuta firmele clientelare, firme care nu fac decât să tragă proiectele la xerox. „La ora actuală la autorităţile publice locale şi Consiliile Judeţene la nivel naţional probabil sunt zeci de mii de studii de fezabilitate pe care s-au plătit sute de milioane de euro şi care sunt neutilizabile, studii plătite din bani publici pentru că nu reprezintă cheltuieli eligibile. Multe primării se laudă că au proiecte dar de fapt ele nu au proiecte ci studii de fezabilitate care nu duc nicăieri”, a spus Onofrei.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Onofrei vrea să elimine ambiguitatea legislativă din zona proiectelor cu finanţare europeană .
 Vizualizări articol: 755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Onofrei vrea să elimine ambiguitatea legislativă din zona proiectelor cu finanţare europeană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei