Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nemulţumire

Fosta şefă de la Centrul „Speranţa” a dat în judecată Protecţia Copilului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fosta directoare de la Centrul de Plasament „Speranţa”, Mariana Dedeagă, a dat în judecată Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, pentru că a fost retrogradată din funcţie şi delegată pentru 60 de zile, pe post de educator - institutor, conform calificării, la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi Suceava.
Mariana Dedeagă contestă decizia luată de comisia de disciplină din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, care, în perioada 26 februarie - 6 martie, a făcut o anchetă la „Speranţa”, în urma căreia a luat decizia de a o delega pentru o perioadă de timp la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilităţi Suceava.

 

Management defectuos

Directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Florin Tărnăuceanu, ne-a spus ieri că primul termen la procesul intentat de Mariana Dedeagă este pe 18 august.
„Motivul pentru care comisia de disciplină a luat această decizie a fost managementul defectuos pe care doamna Mariana Dedeagă l-a implementat la Centrul <Speranţa>. Pentru că a solicitat concediu în această perioadă, ei i-au rămas încă 30 de zile de lucrat la Centrul de Recuperare Suceava”, a mai spus Tărnăuceanu.

 

„O palmă peste obraz, după atâţia ani de muncă”

La rândul ei, fosta şefă a Centrului de Plasament „Speranţa” a declarat, la un post de televiziune local, că această decizie are „aspect emoţional, este ca o palmă peste obraz, după atâţia ani de muncă”. Ea a mai spus că atunci când munceşti ai şi obstacole. „Am sacrificat şi timp, şi energie cu copiii din acest centru. Probabil, când lucrezi nu este totul foarte simplu. (...) Am trecut şi printr-o perioadă total nefavorabilă, la începutul acestui an pierzându-mi un copil, băiatul în vârstă de 30 de ani, după doi ani de chinuri şi speranţe. Şi am supravieţuit”, a mai spus Dedeagă.
Din comisia de evaluare au făcut parte patru angajaţi ai Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, „fără experienţă în munca practică cu copiii”, după cum a susţinut Mariana Dedeagă, la acelaşi post de televiziune. „S-a făcut o evaluare a activităţii personalului educativ, a relaţiilor dintre copii şi adulţi, la nivel relaţional. Centrul nu are personalitate juridică, deci, deciziile se pot lua tot de la nivelul conducerii Protecţiei Copilului. Mi s-a reproşat neimplicarea în luarea deciziilor”, a mai spus Mariana Dedeagă.

 

Reparaţii, pentru un trai mai bun

Centrul de Plasament „Speranţa” Suceava, unde mai sunt circa 60 de copii şi tineri, mulţi dintre ei studenţi, a fost propus pentru restructurare încă din anul 2005, existând şi un proiect depus la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Copilului pentru dezvoltarea de case de tip familial şi apartamente sociale.
În judeţ mai există un centru de plasament de tip clasic - „Laurenţia Ulici”, cu circa 100 de copii cu dizabilităţi la Gura Humorului.
În aceste condiţii, până la închiderea Centrului „Speranţa”, Direcţia de Asistenţă Socială a început o serie de reparaţii (acoperiş, înlocuirea tâmplăriei, compartimentări, văruit şi vopsit, modernizarea băilor şi a bucătăriei, amenajarea unui loc de luat masa), pentru ca viaţa tinerilor crescuţi de stat să fie mai bună. La lucrările desfăşurate în centru participă şi studenţii din acest centru, deoarece îşi doresc această schimbare care le va îmbunătăţi tuturor beneficiarilor condiţiile de viaţă.
O parte dintre copii sunt cazaţi, în această perioadă, la Centrul de Plasament „Mihail şi Gavril” Solca, cu sprijinul şefului de centru Eugen Beseney.
De administrarea Centrului de Plasament „Speranţa” se ocupă în acest moment Lucica Ştefan, coordonatoarea Centrului de Tip Familial „Colţ Alb” Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fosta şefă de la Centrul „Speranţa” a dat în judecată Protecţia Copilului.
 Vizualizări articol: 1796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Fosta şefă de la Centrul „Speranţa” a dat în judecată Protecţia Copilului4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei