Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jigniri pe autostradă

„Mi-a spus că sunt ţigan şi m-a scuipat”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul spre casă al unui tânăr aflat de aproape nouă ani la muncă în Italia, care venea să-şi revadă, în concediu, familia din Suceava, i-a lăsat un gust amar, după ce-a fost oprit în trafic şi umilit, la ieşirea din Peninsulă, de o patrulă a carabinierilor italieni, pe motiv că e român.
Constantin Stavarachi, şofer de tir în Italia, susţine că incidentul s-a petrecut în noaptea de 8/9 iulie a.c..
Era, povesteşte el, în jurul orei 1:00, aproape de ieşirea din Italia. La ultima barieră din autostrada A4, Brescia-Udine, spre Austria, în zona satului Ugovizza.
Cum la unul dintre punctele de plată erau mai multe maşini, Constantin a dat maşina înapoi doi-trei metri şi a intrat într-un alt punct. După ce a plătit taxa de autostradă, imediat după barieră a fost oprit de un echipaj de carabinieri, care i-au cerut actele lui şi ale maşinii.
„Unul dintre ei era foarte iritat, a început să-mi adreseze injurii, să-mi spună că sunt un ţigan, că toţi românii sunt ţigani, şi să mă întorc de unde am venit... să nu mai vin niciodată în Italia”, povesteşte suceveanul.
Tânărul mărturiseşte că l-a întrebat pe carabinier care e motivul pentru care e aşa de furios pe el, însă acesta i-ar fi spus să-şi ţină gura, dacă nu vrea să ia şi bătaie.
„Pe procesul verbal mi-a scris că nu am plătit autostrada, dându-mi trei amenzi, însumând peste 500 de euro. Când l-am întrebat cum se numeşte şi ce grad are, m-a scuipat şi mi-a aruncat cheile de la maşină. Mi-a spus că dacă nu plătesc amenzile pe loc, îmi confiscă maşina şi o striveşte cu mâna lui, iar pe mine mă trimite în România pe jos, în şuturi. Din român de rahat, ţigan nu mă mai scotea. Şi multe alte înjurături şi expresii pe care nu le puteţi scrie în ziar”, susţine Constantin Stavarachi.
Tânărul sucevean povesteşte că de când se află în Italia nu a avut niciodată probleme cu autorităţile şi că a lucrat legal, cu permis de şedere ori carte de muncă.
Nu vrea să depună nici o reclamaţie autorităţilor italiene, pentru că, consideră el, oricum nu va rezolva nimic.
„Ştiu că nu rezolv nimic, dar măcar să afle cât mai multă lume despre modul în care ne tratează ei pe noi, că de ai noştri, că au făcut aia, ailaltă, s-a tot scris” , a precizat tânărul sucevean.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Mi-a spus că sunt ţigan şi m-a scuipat” .
 Vizualizări articol: 795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 10 voturi
„Mi-a spus că sunt ţigan şi m-a scuipat”4.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa-i.... trimis de
(16 iul 2009, 14:13:28
am fost si eu vre-o 3 ani in italia,nu am patzit asa ceva dar se vede pe fata lor ca sunt rasisti,n-o sa-ti zica niciodata in fata un italian ca nu te place sau ca nu te vrea la lucru dar tot timpul o sa evite sa lucreze cu romnii,cu toate ca noi le-am intretinut casele si le-am hranit copiii sau le-am facut case unde sa traiasca cu totii,nu spun ca nu sunt destepti sau alceva dar au uitat ca si ei au plecat in america la munca,povestea unul unde am lucrat eu...lucrau italienii si la spalat wc-urile,asa ca degeaba se dau mari si tari broscariiwinking
2.   ....dar... trimis de
(16 iul 2009, 14:22:31
...sa nu uitam un lucru,la noi sa vina unul sa stea cu noi in bloc si sa faca gratare pe balcon sau in curtea din fata blocului si petreceri la fiecare sfarsit de saptamana cu muzica la maxim si o groaza de lume sa-ti umble prin curte(sunt curti cu mai multe case) nu cred ca ne-ar conveni,nu-i asa?
3.   Stimate autor ...crezi ceea ce scri? trimis de
(16 iul 2009, 17:24:34
..,.sa fim oameni, nimic mai mult;.... sunt in italia de 7 ani si cunosc foarte bine autoritatile italiene si modul lor de a se comporta cu cei care incalca legea, indiferent de nationalitatea lor. Daca esti bine educat si sti sa recunosti ca ai gresit sar putea sa fii iertat, ceea ce in romania nu exista mai ales ca esti in tara la tine numai ca ai numere la masina de italia sau alta tara europeana, in schimb in tara la noi nu.mi zice nimeni nimic daca se umbla la portofel, eventual pot sa.ti zica ceva daca ai dat putin....concluzie : Dnul C. Stavarachi cred ca a facut o mare greseala, fiind roman nu a putut sa stea la coada(care poate ajunge la zeci de km) la punctul de plata si sa bagat cu siguranta pe banda de urgenta,unde a fost vazut de carabinieri si binenteles consecintele ...exista un numar verde in italia pentru orcine primeste injurii sau alte acuzati verbale ( tel.800 90 10 10)...
4.   Minciuna trimis de
(16 iul 2009, 22:04:26
eu am 10 ani de cand sant in italia si nu am auzit ca carabinerii pot sa primeasca bani

ei pot sa te aresteze sa iti dea amenda sa-ti confiste masina dar sa platesti amenda la ei nu
5.   Manevra trimis de
(16 iul 2009, 23:31:09
COSTELE NU CUMVA S-AU SPERIAT BAIETII CARE TE-AU OPRIT PT MANEVRA HAZARDATA PE CARE AI FACUTO IN ACEL LOC

SE PUTEA EFECTUA O MANEVRA DE GENUL ALA IN ASA UN LOC ?

CA SOFER DE TIR AR TREBUI SA JUDECI CU CAPUL SI NU CU FUNDUL

STII PREA BINE CA ALA E UN PUNCT SENSIBIL

MA INTREB DACA NU CUMVA AI GRESIT INTRAREA LA CASEL SI AI FACUT O MANEVRA FRUMOASA INCAT PROBABIL AU RAMAS FARA CUVINTE MAI BUNE PT MARIA TA

DAR DACA CUMVA AI DREPTATE LUCRUL ASTA TRBUIA RECLAMAT FARA NICI O EZITARE

PS . EU AM FOST OPRIT DE MULTE ORI IN TRAFIC DAR EDUCATIA LOR A FOST MAI MULT DECAT CIVILIZATA ( CEVA MIROASE LA TINE ) straight face

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei