Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicină naturistă

Remedii pentru depresie şi insomnie

Depresia este o afecţiune mintală, caracterizată prin episoade de tristeţe şi melancolie patologică, ce durează mai mult de două, trei săptămâni şi au un impact negativ asupra vieţii intime, familiale, profesionale şi sociale a individului.
Cele mai eficiente plante în combaterea depresiei sunt: calomfir, cerenţel, odolean, roiniţă, talpa-gâştei, sunătoare, rozmarin, salvie şi busuioc.
Plantele se mărunţesc, se amestecă în cantităţile date (100 de grame din fiecare plantă) şi se iau, câte o linguriţă de 4 ori pe zi, sublingual (se ţin sub limbă, într-o stare de relaxare totală, timp de 15 minute, apoi se înghit cu apă plată).

 

Băi aromatice

Acest amestec de plante, poate fi folosit şi pentru băi aromatice (200 grame de amestec de pulbere se lasă la macerat timp de 24 de ore într-un litru de apă, apoi se toarnă în apa caldă de baie, cu adaos de câte 10 picături de: ulei volatil natural de iasomie şi lavandă).

 

Remedii pentru insomnie

În cazul în care suferiţi de insomnie, se poate utiliza, următorul ceai medicinal: părţi egale de flori şi frunze de păducel, talpa gâştei şi flori de tei. Se prepară sub formă de infuzie (o lingură rasă, la o cană cu apă). Se bea câte o cană, cu o jumătate de oră înainte de culcare, îndulcită cu miere. În timpul zilei, folosiţi infuzie de sunătoare, o linguriţă cu vârf la o cană cu apă, câte două căni pe zi, timp de 2 săptămâni.

 

Când ţineţi diete

În dietoterapie, următoarele alimente şi suplimente, au dat rezultate foarte bune: cereale: grâu 200 grame pe zi, hrişcă 200 grame pe zi, legume: ceapă 1-2 pe zi, praz 100grame pe zi, ţelină 100 grame pe zi, fructe: caise, alune crude, nuci 200 grame, coacăze negre 100 grame pe zi, polen apicol 30-50 gr, dar şi spirulină 5-10 comprimate pe zi, ginkobiloba 3-5 comprimate de 3 ori pe zi, mumio, 2 comprimate pe zi.
Nu sunt recomandate următoarele: cafeaua, grăsimile, sucurile acidulate, ceaiul negru, dulciurile. În cazul în care se constată variaţii ale glicemiei, se recomandă compuşi alimentari care conţin crom.
Se recomandă, pe toată perioada tratamentului, supravegherea permanentă a unui specialist, care va monitoriza şi îndruma procesul terapeutic, cât şi intrarea obligatorie într-un program de consiliere psihologică.

MOISOIU TRAINING METHODS
Psiholog - psihologia muncii – organizaţională.
- psihologia transporturilor
- psihologie clinică
Trainer
E-maill: training.reality@gmail.com,
Telefon: 0753937223

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Remedii pentru depresie şi insomnie.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Remedii pentru depresie şi insomnie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei