Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 iun 2009 - Anul XIV, nr. 141 (4127)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

Angajaţii SC Drumuri şi Poduri resping acuzaţiile aduse de Liviu Conţac

Urmare acuzaţiilor denigratoare aruncate asupra unităţii noastre de către domnul Liviu Conţac – patronul SC Transporturi Auto SA Botoşani, pentru lămurirea cititorilor ziarului Monitorul de Suceava facem următoarele precizări:
În primul rând trebuie să ştie cititorii cine este domnul Liviu Conţac.
Domnul Liviu Conţac este fiul fostului Preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, care l-a „ajutat” să devină Directorul General la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani, pe care a adus-o în stare de faliment, iar datorită „calităţilor manageriale excepţionale” a înfiinţat şi lansat pe piaţă unitatea SC Transporturi Auto SA Botoşani.
Pentru a putea participa la licitaţii, deoarece nu îndeplineau condiţiile de calificare (cifră de afaceri, experienţa similară, dotarea tehnică, personal de specialitate, asigurarea calităţii lucrărilor etc.), ani de zile s-au rugat de unitatea noastră să-i ajutăm, să mergem în asociere cu ei la licitaţii şi să le lăsăm lor lucrările spre execuţie.
De fapt, şi la licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Suceava nu au îndeplinit condiţiile de calificare singuri şi s-au asociat cu SC TELDRUM SA din Alexandria, de unde se explică şi „viteza mare de execuţie a lucrărilor şi preţurile foarte scăzute”.
Aşa o „Mare Firmă” nu are în dotare un laborator de specialitate autorizat de gradul II şi se prezintă la toate licitaţiile pe baza unui contract de prestări servicii încheiat cu laboratorul unităţii noastre.
Ani la rând au închiriat de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava diverse utilaje pentru executarea lucrărilor pe raza judeţului Botoşani cu tot cu personalul deservent (ex. finisoare de asfalt WOGELE 1502-S şi 107-S, cilindri compactori, instalaţia pentru reciclat la cald mixturi asfaltice ART 220 – Marini, autogredere, freze de asfalt şi altele), precum şi cumpărarea de emulsie cationică sau alte materiale.
În anii 2007 – 2008 au închiriat de la unitatea noastră o autofreză URAL D-902 pentru deszăpezirea drumurilor în judeţul Botoşani. Ne întrebăm cum vor asigura viabilitatea reţelei rutiere pe timpul iernii în cazul nefericit că li s-ar atribui lor aceste lucrări? Vor veni să închirieze utilaje de la terţi sau vor aduce din Alexandria ?
Referitor la preţurile cu care au mers la licitaţiile din judeţul Suceava, acestea sunt preţuri de dumping şi nu acoperă nici măcar valoarea materialelor necesare pentru execuţia lucrărilor, ceea ce va duce la realizarea unor lucrări de proastă calitate sau în cantităţi mai mici decât cele licitate.
În ceea ce priveşte capacitatea instalaţiilor de preparat mixturi asfaltice, facem precizarea că avem în dotare trei asemenea instalaţii cu o capacitate zilnică cumulată de peste 1.000 de tone, echivalentul unui kilometru de îmbrăcăminte asfaltică, cu mult peste capacitatea SC Transporturi Auto Botoşani.
Dacă este atât de valoros domnul Liviu Conţac, de ce nu face lucrări pe raza judeţului Botoşani şi la toate licitaţiile la care a participat s-a remarcat doar prin contestaţiile făcute?
Lipsa de deontologie şi a celor şapte ani de acasă stau la baza catalogării unor colegi de breaslă care l-au ajutat ani la rând „armată de trepăduşi şi politruci”.
Îl informăm pe domnul Conţac că unitatea noastră aniversează în luna decembrie 40 de ani de activitate, care s-au materializat în asigurarea unor condiţii de circulaţie pe reţeaua rutieră a judeţului Suceava de-a lungul timpului mult mai bune ca cele din judeţul Botoşani.
Capacitatea managerială a domnului Liviu Conţac s-a evidenţiat prin atacurile murdare din presă, dar nu o să-i dăm satisfacţie (nici lui şi nici celor din umbra sa) deoarece acesta este primul şi ultimul răspuns pe care îl dăm mai mult pentru lămurirea cititorilor ziarului dumneavoastră.

Cu mulţumiri şi deosebită consideraţiune,

 

Colectivul de lucrători de la
SC DRUMURI ŞI PODURI SA SUCEAVA

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajaţii SC Drumuri şi Poduri resping acuzaţiile aduse de Liviu Conţac.
 Vizualizări articol: 1124 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Angajaţii SC Drumuri şi Poduri resping acuzaţiile aduse de Liviu Conţac5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei