Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Prevenire

Ziua Mondială fără Tutun, în liceele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO
Ca în fiecare an, Ziua Mondială fără Tutun va fi marcată şi în judeţul Suceava prin activităţi de sensibilizare a tinerilor privind beneficiile unui stil de viaţă sănătos, prin campanii de prevenire a consumului de tutun, alcool şi droguri, dar şi competiţii sportive adresate în special celui mai vulnerabil segment, cel al adolescenţilor.

Programul acţiunilor a început încă de marţi, cu o caravană intitulată „Alege Viaţa” şi desfăşurată sub egida „Copilul încearcă binele şi răul, noi îl învăţăm să discearnă”, acţiune iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, care va ajunge în cinci licee din municipiul Suceava, finalul având şi un concurs tematic pe ateliere, în care lucrările vor fi premiate de IŞJ şi Consiliul Judeţean.

Ieri, la Centrul Şcolar „Sfântul Andrei” din Gura Humorului s-a finalizat proiectul „Factori de risc în dezvoltarea mea”, lucrările realizate de tineri urmând a fi expuse la Muzeul Obiceiurilor şi Tradiţiilor Populare din Bucovina.

 

„Fii fair-play cu viaţa ta. Spune nu drogurilor”

De astăzi şi până săptămâna viitoare, Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru toţi” şi Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava vor organiza a treia ediţie a campaniei „Fii fair-play cu viaţa ta. Spune nu drogurilor”, care va cuprinde mai multe competiţii sportive, finanţate de Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava.

Unul dintre partenerii acţiunii, Iulius Mall, găzduieşte astăzi şi mâine Cupa Liceelor la Fotbal, competiţie în care sunt angrenate toate cele 12 licee din oraş, plus cel din Dumbrăveni.

Vineri şi sâmbătă va avea loc Cupa Liceelor la Baschet, meciurile urmând să se desfăşoare în sălile de sport ale Colegiului Naţional „Petru Rareş” şi Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava. Duminică, 31 mai, când se va sărbători Ziua Mondială fără Tutun, în Rădăuţi va avea loc Crosul Tineretului, urmând ca pe 4 iulie, la Iulius Mall să se desfăşoare Crosul Olimpic Judeţean. Vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene „Sportul pentru Toţi”, Mihai Androhovici, a declarat că această acţiune are drept scop implicarea cât mai multor tineri în activitatea sportivă, chiar fie ea şi de masă, care treptat să înlocuiască statul în baruri şi în faţa calculatorului.     

 

Prevenirea consumului de tutun în liceele din judeţ

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava desfăşoară în acest proiect activităţi de prevenire a consumului de tutun atât la LPS Suceava şi Şcoala "Ion Creangă", cât şi la mai multe instituţii de învăţământ din judeţ, din localităţi precum Petia, Fântâna Mare, Rădăşeni şi Forăşti.

„Tutunul este principala cauză de deces a mai mult de cinci milioane de oameni pe an, fiind singurul produs legal care ucide cu liberul consimţământ al consumatorilor. Avertizarea populaţiei cu privire la riscurile reale poate fi un demers benefic în vederea reducerii dependenţei de tutun. Imprimarea imaginilor de avertizare pe pachete este o strategie simplă, ieftină şi eficientă, în multe din ţările lumii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Suceava, Angelica Cîmpan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Mondială fără Tutun, în liceele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1227 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ziua Mondială fără Tutun, în liceele din judeţ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei