Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Nenorocire

Un gater din Mănăstirea Humorului s-a făcut scrum în câteva minute

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Incendiu devastator la un gater din Mănăstirea Humorului, care s-a făcut scrum în doar câteva minute. Din cauza uscăciunii cauzate de secetă, câteva locuinţe din apropierea gaterului au fost în pericol să se aprindă, şi doar intervenţia pompierilor a făcut ca nenorocirea să nu capete proporţii şi mai mari.

 

Gaterul, situat la intrarea în Mănăstirea Humorului, pe malul râului Humor, a luat foc în jurul orei 16.00. Martorii spun că flăcările au cuprins întreaga hală extrem de rapid, înainte ca cineva să poată interveni.

„Am văzut un fum mic şi apoi în câteva secunde s-a mărit fumul şi apoi a apărut o flacără mare care pur şi simplu dogorea, de nu te puteai apropia”, a descris Vasile Hujbotă începutul incendiului.

Şi proprietarul gaterului era la faţa locului în clipa când a izbucnit incendiul. Mihai Ursachi, din Sadova, a precizat că încărca un tir cu cherestea, iar şoferul i-a semnalat că-i miroase a fum.

„Am intrat în hală şi am văzut un fum. Am chemat nişte băieţi să dăm cu apă, dar nu am reuşit să mai facem nimic pentru că imediat a luat foc, iar flăcările s-au extins foarte repede în toată hala. Abia au avut timp cele două tiruri venite după marfă să iasă din curte”, a mărturisit Mihai Ursachi.

Alături de el se afla şi Labo Mândrilă, bărbatul de la care Ursachi cumpărase gaterul acum câteva luni.

„Nu-mi dau seama de la ce a luat foc. Noi am fost permanent aici, iar astăzi (n.r. – ieri) s-a lucrat doar jumătate de oră dimineaţa. Şi focul a izbucnit la ora 4 după-amiaza. Chiar nu pot să-mi explic”, a spus Labo Mândrilă.

 

VW Passat, ars în incendiu

Cheresteaua şi materialul lemnos aflat în interiorul halei de prelucrare s-au aprins ca o torţă, iar incendiul ameninţa să se extindă şi la locuinţele din apropiere. O parte din scânteile provocate au sărit şi la peste zece metri, iar tot ce se afla în zonă se aprindea aproape instantaneu. Extinderea flăcărilor a fost favorizată şi de uscăciunea provocată de lipsa precipitaţiilor, care a făcut ca materialul lemnos din garduri sau din construcţii să fie extrem de vulnerabil.

Dacă cei doi şoferi de tir au reuşit să iasă în timp util, proprietarul unui autoturism marca VW Passat nu a mai putut face nimic pentru a opri incendiul.

„Într-un minut s-a aprins. Am vrut să intru în maşină să o trag mai departe de aici, dar nu m-am putut apropia din cauza temperaturii. Dogorea pur şi simplu şi nu am avut nici o şansă să deschid maşina”, a declarat Radu Ţâmpău.

 

Cauzele incendiului, în curs de stabilire

Pentru stingerea incendiului de la Mănăstirea Humorului, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au trimis mai multe autospeciale. La ora închiderii ediţiei, cauzele care au condus la aprinderea gaterului nu fuseseră stabilite, dar cea mai probabil totul a plecat de la un scurtcircuit.

Proprietarul gaterului, Mihai Ursachi, a estimat că pagubele se ridică la peste cinci miliarde de lei vechi, mai ales că în hală se aflau şi utilaje de prelucrare a lemnului abia cumpărate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un gater din Mănăstirea Humorului s-a făcut scrum în câteva minute.
 Vizualizări articol: 1942 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Un gater din Mănăstirea Humorului s-a făcut scrum în câteva minute5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei