Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 mai 2009 - Anul XIV, nr. 122 (4108)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă…

Săptămâna 28 mai – 4 iunie

Joi, 28 mai

Poezie pe iarbă

Astăzi, de la ora 18:00, sunteţi aşteptaţi pe platoul Mănăstirii Zamca, unde se va desfăşura o originală lectură de poezie contemporană.

Vor recita, o parte din poeziile proprii, membrii cenaclului sucevean Zidul de Hârtie (www.ziduldehartie.wordpress.com).

Manifestarea este intitulată sugestiv Poezie pe iarbă.

Lecturile vor fi urmate de un concert folk, cu piese mai vechi şi mai noi, dar şi de un alt moment special: recitalul la cobză al artistului sucevean Constantyn Ungureanu-Box.

 

Târgul Imobiliar Suceava

Pe parcursul a trei zile, în perioada 28-30 mai, în foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor, se va desfăşura primul eveniment imobiliar din municipiul Suceava din anul 2009, Târgul Imobiliar Suceava (TIS). Târgul este organizat de Tu Şi România, Pro Activ Business, Amprent Media şi Pro Credite în întâmpinarea problemelor existente pe piaţă în domeniul imobiliar.

TIS este primul eveniment de acest gen din municipiul Suceava, care reuneşte jucătorii pieţei, în cea mai importantă expoziţie imobiliară.

Târgul Imobiliar Suceava (TIS) va reuni constructori, developeri, agenţii imobiliare, finanţişti care vor prezenta cele mai bune oferte imobiliare şi financiare, atât publicului larg, dar şi specialiştilor în domeniu.

 

Lansare de carte

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” are loc pe 28 mai, la ora 16:00, lansarea volumului „Răpit de KGB şi condamnat la moarte”, semnat de prof. Paul Leu.

Cel de-al 40-lea titlu de carte din bibliografia autorului continuă seria volumelor-document care valorifică informaţiile extrase din arhiva Comitetului Naţional Român din Washington D.C. şi din arhivele Securităţii pentru a menţine vie memoria a doi slujitori ai Bisericii Ortodoxe Române, episcopii martiri Grigorie şi Victor Leu.

Cartea, care urmează volumelor „Martiri ai credinţei în Hristos”, „Episcopi români răpiţi şi asasinaţi de KGB”, şi „Martiri ai Bisericii Neamului”, conturează personalitatea ecleziastică, diplomatică şi politică a arhiepiscopului exilului românesc Victor Vasile Leu.

Prezentarea va fi făcută de scriitoarea Angela Furtună.

 

29 mai şi 2 iunie - Expoziţie foto la Iulius Mall

Timp de cinci zile, între 29 mai şi 2 iunie, centrul comercial Iulius Mall Suceava va găzdui o expoziţie fotografică inedită, care va prezenta victime ale violenţei domestice, într-o viziune ceva mai neobişnuită.

Alex Gâlmeanu este fotograful care va prezenta 24 de fotografii care înfăţişează bărbaţi de succes din show-biz-ul românesc şi din mediul de afaceri, medicină, modă, mass-media etc, într-o postură nouă, aceea de victime ale violenţei domestice.

 

Sâmbătă, 30 mai

Meci de rugby, la stadionul Unirea

Sâmbătă, începând cu ora 11:00, echipa locală de rugby, CSM Bucovina Suceava, va întâlni CFR CSU-M  Braşov, într-un meci contând pentru turneul play-out al Ligii Naţionale de Rugby. Echipa antrenată de Constantin Vlad are nevoie de o victorie pentru a putea lupta în continuare cu şanse reale pentru salvarea de la retrogradare. Partida se va desfăşura pe stadionul Unirea.

 

Meci de fotbal pe Areni

Tot pentru salvarea de la retrogradare vor lupta sâmbătă şi fotbaliştii de la Cetatea. Aceştia vor întâlni Petrolul Ploieşti pe stadionul Areni, într-un meci din Liga a II-a, programat cu începere de la orele 11:00.

 

DJ Emil Lassaria în Club Vinci

Sâmbătă, începând cu ora 22:00, atmosfera în clubul Vinci din Suceava va deveni incendiară, încât vă veţi vei dori să fiţi prezenţi la încă o petrecere marca TuSiRomania.ro. În mijlocul petrecerii va fi Dj Emil Lassaria de la ViBE Fm.

Pentru a fi la curent cu evenimentul sau dacă doriţi să vedeţi fotografii de la desfăşurarea acestuia nu vă rămâne decât să intraţi pe portalul www.TuSiRomania.ro.

 

Concurs de street-dance City Jam, la Iulius Mall

Sâmbătă, 30 Mai 2009, la Iulius Mall Suceava, va avea loc concursul interjudeţean de street-dance City Jam, al cărui invitat special va fi Alex.

Alături de trupele înscrise în concurs, vor urca pe scenă: trupa de dans modern de la Şcoala Generală Nr. 3, trupa de street-dance Boom Dance, formaţia Party Wave, patru perechi de dansatori de la clubul Boom Dance şi grupul de clovni O.

Concursul se va desfăşura pe etape: prezentarea dansului (3 minute fiecare formaţie), proba solo a unui reprezentant dintr-o trupă (30 secunde - un minut de persoană) şi proba finală (duelul primelor patru trupe). Câştigătorul va fi numit pe baza punctajului juriului. Juriul va fi alcătuit din Garscov Iurii  - (Republica Moldova - maestru coregraf în balet şi dans popular. Decanul Facultăţii de Coregrafie, Academia de Arte Chişinău), Mustan Belgin (Bucureşti - Instructor street-dance la clubul de dans OneBeat Bucureşti. Coregraf şi dansator pentru numeroase trupe, printre care Candy, Giulia (Candy), Radu (O-zone), Claudia (Sexxy), Misha, Ooops!, Jasmine, Anda Adam), Săndulean Herna (Suceava - profesoară de canto la Liceul de Arte Suceava), Ileş Valentin (Bacău - antrenor lot naţional dans sportiv şi arbitru internaţional clasa A, dans sportiv) şi Leonte Costinel (Suceava - maestru coregraf al Ansamblului Artistic Ciprian Porumbescu).

Finaliştii vor primi premii care constau în cupe, medalii, diplome, premii în bunuri şi bani, locul I - 300 euro, locul II - 200 euro şi locul III - 100 euro.

 

Duminică, 31 mai

Ziua Copilului la Shopping City Suceava şi Carrefour

Shopping City Suceava şi Carrefour vă aşteaptă duminică, între orele 10:00 – 17:00, să sărbătoriţi Ziua Copilului, cu concursuri, surprize şi multe premii.

În parcarea Shopping City Suceava vă aşteaptă diverse activităţi: basket, minifotbal, role, karting, ATV-uri, maşinuţe electrice, desene pe asfalt, jucării gonflabile, iar în Zona Food: teatru de păpuşi, karaoke şi face painting.

Vor fi organizate concursuri pentru copii, iar câştigătorii vor primi premii din partea: Carrefour, Librăriile Alexandria, Evel Mod, Wenice, Betty Ice şi Auto Mitric Suceava.                            

Fundaţia ANA organizează o tombolă cu premii din oră în oră în valoare de 150 lei fiecare. Biletele de tombolă sunt distribuite de voluntarii Fundaţiei ANA, iar copiii trebuie să fie prezenţi la evenimente pentru a câştiga premiile oferite prin tragere la sorţi.

Şcolile din municipiul Suceava sunt aşteptate să-şi prezinte un program de activităţi, cel mai frumos dintre acestea fiind premiat cu o excursie pentru 80 de copii, oferită de IugaLines.

Ziua Copilului la Shopping City Suceava şi Carrefour va aduce multe bucurii copiilor, baloane colorate, jucării, dulciuri, jocuri şi distracţie.

 

Meci de handbal la Sala LPS, transmis în centrul municipiului Suceava

Cel mai important eveniment sportiv al anului se va desfăşura duminică, cu începere de la orele 17:00. Este vorba de returul finalei Challenge Cup, competiţie în care CS Universitatea Suceava are şanse reale de a cuceri trofeul.

Meciul va avea loc la sala Liceului cu Program Sportiv, dar pentru că aceasta are doar 397 de locuri, Primăria Suceava va amplasa în centrul municipiului, vizavi de Casa de Cultură, un ecran cu dimensiuni de 4x3, pe care iubitorii handbalului vor putea urmări evoluţia echipei locale.

La finalul partidei dintre CS Universitatea Suceava şi UCM Reşiţa, băieţii antrenaţi de Petru Ghervan ar putea deveni prima echipă suceveană care câştigă un trofeu european, mai ales că în tur au reuşit să se impună cu scorul de 27-25.

 

Luni 1 Iunie

Vernisaj

La Galeria „Millenium” din incinta Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se deschide luni, la ora 10:00, expoziţia de grafică şi pictură cu genericul “Aripi de vis”.

Expoziţia, organizată cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, etalează un număr de 60 de lucrări realizate de 20 de elevi de la Colegiul Tehnic din Rădăuţi sub îndrumarea artistului plastic Mihai Ignea.

Prezintă graficianul Mihai Pînzaru PIM.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă….
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unde fugim de-acasă…5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei