Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mai 2009 - Anul XIV, nr. 120 (4106)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Clarificare

Titlurile de proprietate a peste 250 de săteni din Grăniceşti şi Calafindeşti sunt „eronate”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Terenurile aflate sub iazul de la Grăniceşti rămân ale statului, iar titlurile de proprietate eliberate pentru foştii proprietari sunt „eronate”. Acesta este răspunsul pe care îl dă Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare R.A. (ANIF), la o solicitare a deputatului PSD din Colegiul Siret, Eugen Bejinariu, referitoare la reconstituirea dreptului de proprietate pentru 252 de cetăţeni care au avut terenuri sub luciul de apă.

În calitate de parlamentar de Suceava, Eugen Bejinariu a solicitat de mai multe ori miniştrilor agriculturii care s-au perindat de-a lungul ultimilor ani clarificări asupra situaţiei terenurilor pe care se află amenajarea hidrologică de la Grăniceşti. În Grăniceşti, suprafaţa în discuţie este de 44 ha, care aparţine unui număr de 152 de cetăţeni. Până în anul 2004, aceştia au primit câte 1 kg de peşte pentru fiecare ar de teren de sub iaz, de la Piscicola Fălticeni, care a închiriat acumularea de apă de la ANIF. O situaţie asemănătoare au, conform deputatului Bejinariu, încă 110 săteni din Şerbăuţi, cu o suprafaţă de teren sub apă de 27,4 ha.

Răspunsul primit de Eugen Bejinariu de la directorul general al ANIF, Cornel Popa, clarifică lucrurile. Complexul hidrotehnic acumularea Grăniceşti, amplasat pe pârâul Horaiţ, aparţine domeniului public al statului, ca amenajare cu caracter permanent. Iazul a fost realizat în anii 1973-1974 şi a fost reabilitat în anul 2007, cu fonduri SAPARD.

 

Iazul de la Grăniceşti nu face obiectul negocierilor statului cu foştii proprietari

„Suprafaţa de teren de 67,32 ha ocupată de lucrări şi de luciul de apă al lacului de acumulare realizat în amonte de baraj a fost scoasă definitiv din circuitul agricol prin Hotărârea Consiliului de Miniştri nr. 1716/ 24.12.1973, în baza Deciziei nr. 531/03.12.1973 a Consiliului Popular al judeţului Suceava, de transmitere a suprafeţei de teren, păşune şi fâneţe, proprietate de stat, din administrarea Comitetelor executive ale Consiliilor Populare ale comunelor Grăniceşti şi Calafindeşti, în administrarea Oficiului de îmbunătăţiri Funciare Suceava. Deşi a fost scoasă definitiv din circuitul agricol, suprafaţa de 67,32 ha a făcut în mod eronat obiectul aplicării Legii 18/1991”, arată şeful ANIF, care mai precizează că acumularea Şerbăuţi de pe afluentul Hătnuţa al râului Suceava se află în administrarea AN Apele Române-Direcţia Apelor Siret-Bacău-SGA Suceava.

Punctul de vedere al ANIF este că orice soluţie va fi propusă foştilor proprietari de terenuri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, aceasta nu trebuie să afecteze în nici un fel integritatea şi funcţionalitatea complexului hidrotehnic acumularea Grăniceşti şi suprafaţa de 67,32 ha scoasă definitiv din circuitul agricol pentru realizarea acestui obiectiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Titlurile de proprietate a peste 250 de săteni din Grăniceşti şi Calafindeşti sunt „eronate”.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Titlurile de proprietate a peste 250 de săteni din Grăniceşti şi Calafindeşti sunt „eronate”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei