Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 mar 2009 - Anul XIV, nr. 68 (4054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Premieră

Concurs Naţional de artă video, organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Colegiul Naţional „Petru Rareş”, lansează, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi cu Inspectoratul Şcolar Suceava, prima ediţie a Concursului Naţional „Video Art” pentru liceeni, o competiţie care se adresează pasionaţilor de artă video, în toate formele ei.

Concursul, care va avea loc la sfârşitul lunii mai, se organizează pe două secţiuni, „Eseu cinematografic” şi „Spot publicitar cu impact social”. La prima secţiune se pot înscrie liceeni care realizează eseuri cinematografice de 15-20 de minute. Libertatea de exprimare artistică este nelimitată, elevii trebuind doar să aleagă o temă care să fie în concordanţă cu preocupările şi aspiraţiile unui licean.

Secţiunea „Spot publicitar cu impact social” cuprinde videoclipuri cu durata de cel mult două minute, cu mesaj şi impact social, de prevenire şi conştientizare, precum combaterea consumului de droguri, alcool, tutun, combaterea sărăciei şi analfabetismului şi a delicvenţei.

Participanţii la concurs trebuie să fie obligatoriu elevi de liceu, echipele participante cu spoturi sau eseuri cinematografice trebuie să fie formate din doi elevi, coordonaţi de un profesor îndrumător. Regulamentul competiţiei permite participarea mai multor echipe din acelaşi liceu, însă fiecare echipaj poate intra în concurs cu un singur film, la o singură secţiune. Mesajul explicit sau implicit al filmelor nu trebuie să afecteze imaginea publică a unei persoane sau a unei instituţii de învăţământ. Filmele care intră în concurs nu trebuie să fi fost premiate anterior într-un alt context public.

 

500 de lei, premiul pentru cele mai bune filme

Concursul naţional se va derula în două etape. Prima parte a competiţiei este cea de realizare şi trimitere a filmelor pentru evaluare, până pe 4 mai 2009, data poştei. În finala concursului, care va avea loc la Suceava, pe 30 şi 31 mai, vor intra primele cinci filme clasate la fiecare secţiune.

În cadrul celei de-a doua etape a concursului, cele zece echipe finaliste vor trebui să-şi demonstreze abilităţile de concepere a unui eseu cinematografic sau a unui spot publicitar, prin crearea la faţa locului a unui scurtmetraj de cel mult cinci minute, pe o temă sugerată de juriu.

Jurizarea concursului va fi făcută de personalităţi în domeniul cinematografiei, regizori şi actori de prestigiu.

Cele mai bune materiale video vor fi premiate de organizatorii concursului. Echipele de pe primul loc vor fi premiate cu 500 de lei, cele de pe locul doi vor primi câte 400 de lei, iar echipele de elevi de pe locul trei vor primi câte un premiu de 300 de lei.

Toate detaliile legate de organizarea, regulamentul, detaliile tehnice şi înscrierea la competiţie pot fi obţinute accesând pagina de internet a concursului www.videoartblog.blogspot.com, sau direct de la organizatori, care pot fi găsiţi la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, telefon 0230.520.822, fax 0330.401.178, e-mail cnpr@warpnet.ro. Persoana de contact pentru detaliile legate de concurs este profesorul Viorel Ieremie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs Naţional de artă video, organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 1096 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concurs Naţional de artă video, organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei