Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Proiect pentru repunerea în funcţiune a mocăniţei din Moldoviţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu consideră că readucerea în circuitul turistic a mocăniţei din Moldoviţa s-ar putea realiza prin promovarea unui proiect, realizat, în parteneriat, de administraţia judeţeană, primăriile comunelor Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa, Căile Ferate Române şi o organizaţie non-guvernamentală.

Cadariu a precizat că repunerea în funcţiune a mocăniţei ar reprezenta o posibilitate de dezvoltare a turismului alternativ, prin îmbinarea mai multor forme de turism, respectiv cel ecumenic, cultural, sportiv şi de agrement. El a arătat că, în momentul de faţă, Consiliul Judeţean analizează posibilitatea promovării unui proiect pentru punerea în funcţiune a mocăniţei, pe un traseu de 14 kilometri, între Vatra Moldoviţei şi Moldoviţa.

Vicepreşedintele CJ Suceava a explicat că proiectul ar presupune ca pentru primii patru kilometri de cale ferată, de la gara Moldoviţa, situată în apropierea mănăstirii cu acelaşi nume, şi până în localitatea Moldoviţa, să se monteze o a treia şină pe amplasamentul actual al liniei ferate, între cele două existente.

„Astfel, am crea linia ferată pe care să se deplaseze mocăniţa. O astfel de soluţie a fost folosită şi în Ardeal, unde pe o cale ferată existentă, a mai fost montată o şină, pentru un tren cu ecartament îngust”, a explicat Cadariu.

 

Investiţii în refacerea terasamentului distrus de inundaţii

El a mai spus că pentru ceilalţi zece kilometri de traseu al mocăniţei este necesară refacerea terasamentului distrus de inundaţii şi a căii ferate, acolo unde aceasta lipseşte.

Daniel Cadariu a adăugat că în acest proiect trebuie implicată şi o organizaţie non-guvernamentală, care ar trebui să aducă mocăniţa, vagoanele, să asigure o parte din reconstrucţia căii ferate şi să pună la dispoziţie personal calificat.

„Dacă acest proiect devine realitate, turismul ecumenic şi cultural este reprezentat de mănăstire, punctul de plecare în traseu, în timp ce turismul de agrement şi sportiv poate fi practicat la capătul traseului, unde turiştii au posibilitatea să meargă în drumeţii sau să pescuiască”, a mai spus Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect pentru repunerea în funcţiune a mocăniţei din Moldoviţa.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Proiect pentru repunerea în funcţiune a mocăniţei din Moldoviţa3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   VISE trimis de
(17 mar 2009, 17:58:41
UN VIS PREA FRUMOS SA POATA FI ADEVARAT

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei