Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Retrocedare

Bistriţenii din Josenii Bîrgăului au obţinut 1300 hectare de pădure în judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Comisia Judeţeană de Fond Funciar Suceava a aprobat retrocedarea unei suprafeţe de aproape 1300 hectare de teren cu vegetaţie forestieră comunei Josenii Bîrgăului, din judeţul Bistriţa Năsăud.

Prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat că solicitarea de retrocedare a fost depusă de primăria comunei bistriţene în baza Legii 247/2005 privind reforma în domeniul proprietăţii, pentru o suprafaţă de 1.277 hectare de pădure. Popescu a precizat că respectiva suprafaţă se află pe raza administrativă a comunelor Poiana Stampei şi Dorna Candrenilor.

Pe de altă parte, Sorin Popescu a mai spus că instituţia pe care o conduce va încerca să rezolve problema persoanelor care au acte de proprietate pe terenuri aflate sub luciu de apă. El a arătat că Prefectura va solicita modificarea Legii nr. 247/2005, în sensul restituirii pe vechiul amplasament şi în cazul persoanelor cărora li s-au luat terenurile agricole şi care ulterior au fost transformate în bazine şi amenajări piscicole.

Prefectul a arătat că în anul 1993, puţin peste 1800 de persoane din 11 localităţi sucevene au primit terenuri aflate sub luciu de apă, cu o suprafaţă totală de 669 hectare de teren.

„Ulterior, parte din aceste hotărâri au fost invalidate. Pentru clarificarea situaţiei cu privire la aceste terenuri, am stabilit ca, până la data de 20 martie 2009, primăriile din cele 11 localităţi să prezinte o situaţie clară cu cetăţenii care deţin în prezent titluri de proprietate, dar care nu au intrat în posesie. De asemenea, vrem să ştim exact şi pentru câţi cetăţeni s-a rezolvat problema reconstituirii”, a declarat prefectul judeţului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bistriţenii din Josenii Bîrgăului au obţinut 1300 hectare de pădure în judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bistriţenii din Josenii Bîrgăului au obţinut 1300 hectare de pădure în judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei