Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Peste 18 milioane de lei, burse pentru elevii romi, în acest semestru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Elevii romi au la dispoziţie, în semestrul doi al anului şcolar în curs, un buget pentru burse de 18,29 milioane de lei. Bursele şcolare sunt parte a proiectului „Educaţia copiilor romi – calea spre un loc de muncă stabil”, derulat de Agenţia Naţională pentru Romi, în parteneriat cu Roma Education Fund, Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi şi  Asociaţia Pakiv România, în scopul accesului copiilor romi la educaţie şi includerii viitoare a acestora pe o piaţă a muncii modernă şi flexibilă.

Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.

Beneficiarii proiectului sunt elevii de etnie romă din clasele VII-VIII şi IX–XII, înscrişi în anul şcolar 2008-2009, într-o unitate şcolară (şcoală generală, liceu/colegiu, Şcoala de arte şi meserii) din România.

 

Bursele se acordă în urma unui concurs

Bursele de studiu se acordă în urma unui concurs, la care candidaţii eligibili trebuie să aparţină etniei romilor şi să  fie înscrişi  într-o unitate şcolară. 

Dosarul de înscriere pentru obţinerea  bursei de studiu trebuie să conţină următoarele documente: formularul de înscriere completat; adeverinţă cu ştampila în original a unităţii şcolare emitente, cu mediile la fiecare disciplină pe primul semestru din anul şcolar 2008-2009 şi numărul total de absenţe, cu menţionarea celor motivate în cursul primului semestru din anul şcolar 2008-2009; copie după cartea de identitate sau certificatul de naştere a elevului.

Dosarul de înscriere se trimite prin poştă până la data de 30 martie a.c., ora 16.00 la sediul Agenţiei Naţionale pentru Romi, în Bucureşti, str. Splaiul Independenţei, nr. 202 A, et. 8, camera 23, sector 6. Pe plic trebuie menţionat “Aplicaţie bursă: Proiectul Educaţia copiilor romi – calea spre un loc de muncă stabil”.

Formularele de înscriere şi informaţii suplimentare pot fi obţinute gratuit de la sediul Agenţiei Naţionale pentru Romi, telefon 021 311 30 48, fax 021 311 30 47, mobil 0763456187 sau la e-mail: anr.burse@yahoo.com . Persoanele de contact sunt Maria Ursu şi Mariana Dincă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 18 milioane de lei, burse pentru elevii romi, în acest semestru.
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Peste 18 milioane de lei, burse pentru elevii romi, în acest semestru2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei