Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 mar 2009 - Anul XIV, nr. 62 (4048)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţii

CJ Suceava vrea să evite colapsul financiar a 61 de primării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să propună conducerii Ministerelor Economiei şi Finanţelor mai multe soluţii în vederea evitării colapsului financiar al 61 de primării ale localităţilor în care se implementează proiectul „Suceava – Utilităţi şi mediu la standarde europene”, precum şi pentru deblocarea acestui proiect.

Vicepreşedintele administraţiei judeţene Daniel Cadariu a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni va avea loc o şedinţă la care vor participa primarii celor 61 de localităţi, precum şi conducerea Consiliului Judeţean şi cele ale Ministerelor Economiei şi Finanţelor. La întâlnire va participa şi ministrul Economiei, Adriean Videanu.

Daniel Cadariu a precizat că una dintre propunerile administraţiei judeţene pentru cei din conducerile Ministerelor Economiei şi Finanţelor va fi găsirea soluţiilor prin care se poate aloca suma de 3,2 milioane de euro pentru primăriile în care se implementează proiectul „Utilităţi şi mediu”.

El a precizat că această sumă ar acoperi valoarea dobânzi aferente creditului contractat pentru implementarea acestui proiect.

„Banii reprezintă dobânda aferentă primului semestru din anul 2009, care ar urma să fie achitată în luna iulie a.c.. Prin alocarea acestei sume s-ar evita intrarea în colaps a multora dintre primăriile sucevene implicate în acest proiect”, a spus Cadariu.

Vicele CJ Suceava a mai declarat că o altă problemă care va fi discutată cu ministrul Adriean Videanu va fi cea a transferului magistralelor de gaze naturale construite prin „Utilităţi şi mediu” către compania Transgaz. El a spus că soluţia propusă de CJ Suceava va presupune recuperarea investiţiei de 11,5 milioane de euro în construcţia acestor magistrale, precum şi continuarea de către Transgaz a lucrărilor pe componenta de gaze naturale a proiectului.

 

Fonduri pentru sistemele termice din cinci oraşe

În acelaşi timp, Cadariu a precizat că CJ Suceava va solicita reluarea licitaţiilor pentru distribuţia de gaze naturale, pentru fiecare localitate în care a fost implementat proiectul.

„Vom discuta despre distribuţia gazelor naturale. Şi vrem să facem studii de fezabilitate individuale, pe localităţi. Începem cu Vatra Dornei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Vama, în baza cărora Ministerul Economiei să organizeze o nouă licitaţie, astfel încât să crească şansa de a fi adjudecată distribuţia de gaze naturale”, a mai spus Daniel Cadariu.

El a mai spus că o altă problemă care va fi discutată la şedinţa de la sfârşitul săptămânii va fi şi cea a găsirii soluţiilor pentru alocarea sumei de 9,5 milioane de euro pentru Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Rădăuţi şi Siret, bani necesari pentru finalizarea investiţiilor la centralele termice de cogenerare şi la reţelele de termoficare. Cadariu a spus că soluţia cea mai viabilă ca aceste primării să primească sumele de care au nevoie este alocarea de fonduri prin programul de reabilitare termică promovat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CJ Suceava vrea să evite colapsul financiar a 61 de primării.
 Vizualizări articol: 1368 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
CJ Suceava vrea să evite colapsul financiar a 61 de primării5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei