Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 dec 2008 - Anul XIII, nr. 286 (3967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ajutoare băneşti

Aproape jumătate dintre familiile sucevene beneficiază de subvenţii la căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Una din două familii de suceveni beneficiază de subvenţii la cheltuielile de încălzire a locuinţelor, fie că e vorba de încălzire în sistem centralizat, centrale termice de apartament sau încălzire pe lemne.

Până acum, la Primăria Suceava au fost depuse peste 11.000 cereri de subvenţionare a energiei termice furnizată în sistem centralizat, care reprezintă mai bine de o treime din proprietarii de locuinţe din municipiul reşedinţă de judeţ.

Alţi 2400 de suceveni au solicitat subvenţii pentru gazul metan utilizat de centralele de apartament, pentru asigurarea căldurii pe timp de iarnă, în vreme ce aproape 1200 de familii beneficiază de subvenţii la încălzirea pe lemne sau alte tipuri de combustibili.

 

4500 de suceveni au rămas fără subvenţie la căldură în ultimii doi ani

În mod surprinzător, numărul sucevenilor care vor beneficia de subvenţii la plata facturilor la căldură este mult mai mic decât anii trecuţi, în ciuda faptului că la începutul anului au fost ridicate plafoanele de venituri maxime pe membru de familie.

Dacă în iarna 2006 - 2007, aproximativ 18.000 de suceveni beneficiau de subvenţii la căldura furnizată de Termica ori de centralele de apartament, în iarna 2007 – 2008, numărul acestora a scăzut la aproximativ 15.500, pentru ca în noul sezon de iarnă să se înregistreze un total de aproape 13.500 de beneficiari ai subvenţiilor la Termica sau la gaz metan.

Practic, în ultimii doi ani, numărul beneficiarilor de ajutoare băneşti pentru plata căldurii a scăzut cu 4500 de familii, în principal ca urmare a creşterii veniturilor (majorarea pensiilor, creşteri salariale), în vreme ce plafonul de venituri maxime pe membru de familie a fost stabilit la 615 lei.

 

Subvenţii mai mari la gaz metan şi la energia termică

Potrivit viceprimarului Sucevei, Lucian Harşovschi, toate cererile de acordare a ajutoarelor băneşti pentru încălzire au fost analizate, iar deciziile de acordare a acestora au şi fost emise şi semnate de primarul Ion Lungu, încât în următoarele zile, acestea vor fi transmise beneficiarilor, prin intermediul asociaţiilor de proprietari sau prin serviciile poştale.

Pentru posesorii de centrale pe gaze naturale, subvenţia va creşte faţă de anul trecut, în două etape, respectiv cu 18% pentru perioada noiembrie-decembrie şi cu încă 10% de la 1 ianuarie 2009. Treptele de venituri pe baza cărora se calculează ajutorul pentru încălzire au rămas cele din sezonul precedent, astfel că persoanele cu venitul mediu pe membru de familie sub 155 de lei lunar vor primi 275 de lei în perioada noiembrie-decembrie, în timp ce din ianuarie vor primi 303 lei.

În cazul sucevenilor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare, subvenţia se va acorda prin compensarea procentuală a preţului local al energiei termice facturate lunar, pe tranşe de venituri. Ca şi în sezonul trecut, vor benefica de 90 % compensare la plata facturii persoanele cu venit mediu lunar sub 155 de lei. Beneficiarii de ajutor social vor beneficia de compensarea facturii cu 100 %. Treapta maximă a venitului care permite acordarea acestui ajutor este 540,1-615 lei, pentru care se acordă o compensare a facturii cu 10 %.

Cei care nu au depus încă solicitare pentru subvenţionarea căldurii pot face oricând acest lucru, dar nu li se vor lua în calcul lunile deja trecute.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape jumătate dintre familiile sucevene beneficiază de subvenţii la căldură.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Aproape jumătate dintre familiile sucevene beneficiază de subvenţii la căldură1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei