Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Efect psihologic

Maşini făcute zob după accidente, sperietori pentru suceveni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Autoturisme implicate în grave accidente rutiere sunt lăsate zile la rând în parcarea  de lângă sediul Poliţiei Municipiului Suceava, cu scopul de a le arăta trecătorilor efectele neatenţiei şi vitezei.

Aşa cum am putut vedea ieri în doar câteva minute, oamenii care văd maşinile distruse din parcarea de la Kaufland nu au cum trece indiferenţi pe lângă ele. Se uită cu groază la grămezile de fiare în care s-au transformat maşinile, iar unii vin şi le studiază de aproape.

„Astea sunt din cauza vitezei, aşa le trebuie dacă merg ca nebunii”, îi spune o femeie unei alte doamne cu care trece pe lângă maşini.

Alţi doi tineri se opresc să vadă autoturismele, întrebându-se cum or fi ajuns acestea într-o asemenea stare. Un bărbat se opreşte şi el lângă o Dacie care este distrusă aproape în totalitate, se uită cu groază în interior şi se întreabă dacă respectivul şofer a scăpat cu viaţă. Din păcate, conducătorul auto al respectivului autoturism nu a avut nici o şansă de supravieţuire, maşina sa fiind lovită violent de un autoturism condus de un şofer băut care a intrat pe contrasens.

În total, în porţiunea din parcare aparţinând poliţiei, chiar în zona de lângă trotuar, ieri se găseau cinci autoturisme şi o motocicletă, toate avariate grav după accidente rutiere recente. Printre acestea, două autoturisme implicate în urmă cu două săptămâni într-un accident mortal la Şcheia şi alte două dintr-un accident petrecut duminică seară, în municipiul Suceava, soldat cu doi răniţi grav.  

 

„Prezenţa acestor maşini poate avea un puternic efect psihologic”

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, şeful Biroului pentru Siguranţa Circulaţiei în Mediul Urban din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, crede că observarea acestor maşini de câţ mai mulţi suceveni nu poate avea decât efecte pozitive.

„Am avut o serie de discuţii pe această temă cu colegii mei şi am decis că prezenţa acestor maşini poate avea un puternic efect psihologic asupra celor care le văd. Oricum maşinile implicate în accidente sunt aduse în parcare pentru a se efectua cercetări, am decis doar să le lăsăm mai mult timp acolo. Nu lăsăm însă totuşi foarte multe autovehicule, pentru a nu ocupa spaţiile de parcare”, a explicat comisarul şef. El a arătat că acest model nu este o noutate, existând campanii de prevenire a accidentelor rutiere care au presupus expunerea unor maşini implicate în accidente la intrările şi ieşirile din oraşe.    

În ultimii doi ani numărul accidentelor grave petrecute în judeţul Suceava a cunoscut o creştere continuă. În primele nouă luni ale acestui an în judeţ s-au produs 256 de accidente rutiere grave, cu 20% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele 256 de evenimente rutiere s-au soldat cu 69 de persoane decedate şi 230 de victime rănite grav.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşini făcute zob după accidente, sperietori pentru suceveni.
 Vizualizări articol: 1015 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Maşini făcute zob după accidente, sperietori pentru suceveni5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei