Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Încă un episod

Fostul restaurant „La Fitze”, locul de scandal din centrul Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Scandalurile legate de eliberarea spaţiului din centrul municipiului Suceava unde până acum câteva zile a funcţionat restaurantul „La Fitze” par fără sfârşit. Ieri s-a consemnat un nou episod al acestui război al nervilor, scandal soldat cu sosirea Poliţiei, cu cuvinte şi replici de mahala, dar şi cu o drujbă mânuită ameninţător.

 

Scandalul a izbucnit în jurul orei 15.30, când o parte dintre angajaţii lui Viorel Aelenei s-au prezentat la sediul fostului restaurant „La Fitze” cu intenţia de a transporta lucrurile aflate în interior.

Deşi proprietarul spaţiului, Gică Hreniuc, angajase o firmă de pază şi protecţie pentru a asigura zona, cele 7-8 persoane din anturajul lui Aelenei au reuşit totuşi să pătrundă în restaurant fără prea mari bătăi de cap. Speriaţi, angajaţii firmei de pază şi protecţie l-au sunat pe Gică Hreniuc, care, la rândul său, a telefonat la 112 şi a solicitat intervenţia Poliţiei.

Un echipaj al Poliţiei a apărut în scurt timp pe strada Vasile Bumbac nr. 3, exact în momentul în care Viorel Aelenei a ieşit din restaurant cu o drujbă pornită.

Uniformele poliţiştilor se pare că au avut darul de a-l calma pe Aelenei, care s-a mărginit să cresteze un „V” pe structura de lemn a terasei restaurantului.

 

Aelenei către Hreniuc: „Nesimţit ordinar şi idiot ce eşti”

Ulterior, Viorel Aelenei a ieşit din nou pentru a discuta cu poliţiştii. Prezenţa ziariştilor de la Monitorul de Suceava l-a iritat. „Nu vă e greaţă de acest subiect? Că eu m-am săturat de el”, a spus Aelenei.

Imediat şi-a făcut apariţia şi Gică Hreniuc, iar între acesta şi fostul său chiriaş s-a iscat un schimb de replici ca la piaţă.

Viorel Aelenei: „Ţi-am crescut valoarea imobilului, prin ceea ce am făcut aici. Nu vrei să termini cu circul ăsta şi să mă laşi să plec?”

Gică Hreniuc: „Am acte şi documente pentru acest spaţiu”.

V.A.: „Ce mai ai cu mine, mi-ai trimis notificare să vin să-mi iau lucrurile”.

G.H.: „Ai datorii la mine şi, dacă voiai să vii după bunuri, trebuia să o faci cu însoţitor”.

V.A.: „Ce însoţitor, măi idiotule? Ai pus tu vreo scândură, vreo pietricică aici? Nesimţit ordinar şi idiot ce eşti”.

G.H.: „Te-am lăsat şi nu ai plătit chirie pentru asta, avem şi acte notariale”.

V.A.: „Ce, eu sunt sclavul tău?”

G.H.: „Am venit de patru ori din SUA pentru tine de pomană”.

V.A.: „Eşti un psihopat şi un lacom şi ai vrut tot mai mult, ce crezi, că eu sunt o vacă de muls? Ai vrut mai întâi 3.000 de euro pe lună, apoi 4.000, apoi 5.000 şi acum 6.000 de euro pe lună”.

Pentru că dialogul începea să degenereze, poliţiştii i-au cerut lui Viorel Aelenei să înceteze. Faptul că Gică Hreniuc îl filma l-a supărat şi mai mult, iar reacţia a venit imediat. „Na, ia şi filmează aici”, a spus Aelenei şi a intrat în interiorul fostului restaurant „La Fitze”, nu înainte de a-i arăta partea dorsală lui Hreniuc.

 

Uite datoria, nu e datoria

Sosirea altui grup de poliţişti a mai detensionat situaţia. Pentru că nu a putut dovedi că are un act pentru evacuarea lui Aelenei din spaţiul de pe strada Vasile Bumbac nr. 3, Gică Hreniuc şi-a dat acceptul ca fostul său chiriaş să-şi care lucrurile pe care le avea în fostul restaurant „La Fitze”.

„Are datorii de 25.000 de lei la curent şi de aproape 9.000 de lei la gaz, la care se mai adaugă chiria neplătită, în sumă de vreo 20.000 de euro. În mod normal nu mai trebuia să ia nimic de aici, pentru că doar aşa puteam să-mi recuperez o parte din datorii. Oricum, de mâine (n.r. – azi) nu mai intră nimeni în acest spaţiu, care este proprietatea mea”, a anunţat Hreniuc.

De cealaltă parte, Viorel Aelenei a negat existenţa datoriilor incriminate şi a declarat că speră să scape cât mai rapid de Hreniuc, pe care l-a numit „cel mai negru moment din viaţa mea”.

 

Precedentul cu movila de balast

Activitatea restaurantului „La Fitze” a fost întreruptă vineri dimineaţă, după ce Gică Hreniuc a răsturnat în faţa uşii localului o maşină cu balast. Şi atunci între Hreniuc şi Aelenei au apărut contre, în urma acestui eveniment fiind înregistrată şi o plângere penală la Poliţie. În această plângere, Hreniuc îl acuză pe Aelenei că l-a ameninţat cu moartea, aducând în sprijinul afirmaţiilor sale câteva înregistrări video. Prima dispută între proprietarul şi chiriaşul spaţiului din strada Vasile Bumbac nr. 3 a apărut încă din septembrie, când Hreniuc a vrut să rezilieze contractul încheiat cu Aelenei, dar după două zile de scandal cei doi au ajuns la un acord.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul restaurant „La Fitze”, locul de scandal din centrul Sucevei.
 Vizualizări articol: 1439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Fostul restaurant „La Fitze”, locul de scandal din centrul Sucevei3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   "RE" "restaurant ,,La Fitze" " trimis de
(26 nov 2008, 11:36:15
1) In primul rand amplasamentul nu are ce cauta acolo. Primaria Suceava care a eliberat A.C. trebuia sa dea negativ la amplasament.

2) Cat priveste contractele intre cei doi prezenti, in materialul de mai sus asta este problema lor personala.

3) Amplasamentul trebuia de la inceput observat cu atentie deoarece prezenta foarte multe incoveniente.
2.   Pt. Orest trimis de
(26 nov 2008, 19:34:46
stimate Orest, pana te prinzi tu care-i treaba cu "amplasamentul" si apartamentul si ne spui si noua nu foarte multe, ci macar vreo 2-3 "incoveniente", hai sa recunoastem ca un restaurant ca Fite, Mite,Garofite, etc. este necesar ca aerul in acesta zona ultracentrala sufocata de institutii de stat (Prefectura, Consiliul Judetean, Palat de Finante, Parchet), banci , notariate si multe alte locuri tranzitate zilnic de mii de oameni care au nevoie de mancare, ca unii vin de la dracu-n praznic si-s plecati cu noaptea-n cap de acasa sa ajunga la tribunal, de exemplu, altii au nevoie de un loc unde sa discute cu cineva o afacere, sa bea o cafea, o apa sau, ma rog, sa foloseasca o toaleta... Orest, cred ca tu esti un locatar nemultumit ca nu gasesti loc de parcare, dar sa nu uitam ca acest "amplasament" este printre singurele localuri ultracentrale care are parcare privata de aprox. 10 locuri; parerea mea este ca fata de cerere, zona respectiva este deficitara in restaurante ...
3.   Parerea mea trimis de
(26 nov 2008, 20:29:56
Nu il apreciez in mod deosebit pe Dl. Aelenei, dar a facut un club super tare pentru suceava- office. E meritul lui si trebuie felicitat. In office este o atmosfera speciala, pe care o mai gasesti doar in unele cluburi bucurestene.

Cat despre cearta cu restaurantul...o sa se impace ei pana la urma, si din banii de chirie dl Hreniuc va trebui sa scada cateva procente bune ca onorariu pt domnul aparator Serseniuc...hehehe ...ce fraier!
4.   Pt. Orest trimis de ONOFREO (2008-11-26, 19:34:46 trimis de
(27 nov 2008, 07:28:12
STIMATE DOMN - onofreo...... ORICE VAS SPUNE PERSONAL D_v. NU STIU DACA ATI INTELEGE ?!. DAR AM SA FAC SI ACEASTA...............

.......................................................................

INTR-O ZONA SUPER AGLOMERATA CA CENTRUL ORASULUI SUCEAVA PLIN DE BETOANE, FARA SPATII DE RECREERE FARA POLUARE SONICA (DACA FACI ITALIA, SPANIA, FRANTA, GERMANIA - VEZI) NU NE TREBUIA UN club - INDIFERENT DE NUME.......................... PUTINA CULTURA NU STRICA NIMANUI.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei