Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Autori necunoscuţi

Încă un valutist jefuit în plină stradă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
La nici două luni de la jaful de aproape trei miliarde de lei vechi comis asupra unui valutist, în municipiul Fălticeni, o altă tâlhărie asemănătoare a avut loc, în urmă cu două zile, în aceeaşi localitate.

Numărul jafurilor comise asupra valutiştilor şi rămase cu autori necunoscuţi a ajuns în acest an la patru, alte două fapte fiind înregistrate şi pe raza municipiului Suceava.

 

Jaf la drumul mare, fără martori

Spre deosebire de celelalte două jafuri, tâlhăria de acum două zile de la Fălticeni a fost comisă în plină zi, chiar în zona centrală a oraşului.

În jurul orei 14:45, Ionel Popa, în vârstă de 49 de ani, se îndrepta spre maşina pe care şi-o lăsase parcată pe Bulevardul Revoluţiei.

La un moment dat, trei tineri necunoscuţi au venit înspre el şi l-au împins, bărbatul dezechilibrându-se şi căzând la pământ. În acel moment, unul dintre agresori i-a smuls din mâna borseta, după care a dispărut, alături de ceilalţi doi, printre blocurile şi magazinele din jur.

Popa, cunoscut drept unul dintre valutiştii din localitate, avea asupra sa mai tot timpul sume mari de bani, lucru ştiut, se pare, şi de tâlhari.

În borseta ce i-a fost sustrasă, le-a declarat victima poliţiştilor, se afla suma de 24.000 de lei.

Interesant este faptul că, deşi scena s-a petrecut în plină zi, într-o zonă în care se aflau la acea oră zeci de persoane, trecători, angajaţi ai firmelor din zonă sau locatari ai blocurilor din apropiere, nimeni nu a văzut şi nu a auzit nimic.      

 

Atacat în scara blocului

Ionel Popa nu este singurul valutist din Fălticeni tâlhărit în acest an.

Viorel Acârnăresei, din aceeaşi localitate, a fost jefuit în noaptea de 29 spre 30 septembrie a.c., la câţiva paşi de locuinţa sa.

Aproape de miezul nopţii, Acârnăresei se îndrepta spre apartamentul situat la etajul doi al unui bloc din Fălticeni. La scurt timp după ce a intrat în scara blocului, în timp ce se afla la etajul unu, a fost atacat de doi indivizi care i-au smuls geanta şi au luat-o apoi la fugă.

Viorel Acârnăresei a declarat că în geantă avea nu mai puţin de 70.000 de euro şi 26.000 de lei.

 

Seria jafurilor a început la Suceava

În seara zilei de 29 august a.c., un alt valutist, de data aceasta din municipiul Suceava, avea să cadă victimă tâlharilor.

Dumitru Ilaş (41 de ani) se afla în gangul de lângă clădirea CEC de pe strada Curtea Domnească, în momentul în care a fost acostat de doi indivizi necunoscuţi, care i-au pulverizat câteva jeturi de spray iritant-lacrimogen în direcţia feţei, l-au luat la bătaie şi i-au smuls din mână o borsetă în care avea suma de 12.000 de dolari SUA, 12.000 de euro, 27.000 de lei, precum şi un telefon mobil.

Seria jafurilor a început în luna februarie a acestui an, atunci când un alt bărbat cunoscut că se ocupă cu schimbul de valută la negru a fost tâlhărit la ieşirea din scara blocului în care locuieşte, situat în zona Oituz a municipiului Suceava.

De data aceasta, a povestit victima, a fost doar un singur agresor, care l-a lovit şi i-a luat toţi banii pe care-i avea asupra sa, 15.000 de euro şi 3.200 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Încă un valutist jefuit în plină stradă.
 Vizualizări articol: 2536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Încă un valutist jefuit în plină stradă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(27 nov 2008, 00:16:37
Mi-ar fi rusine sa scriu articole despre acesti escroci , politia ce face , doarme ? astia sunt autorizati sa desfasoare aceasta activitate de schimb valutar la colt de strada ? sau prin pietele si oboarele din judet . sa puna osul la munca , nu sa insele oamenii si sa se faca ei cu s..a mare.

Ce fac plitistii de la fraude sau de la economic? sa inteleg ca nu sunt actionari .....la schimbul lor

vin baietii de la directia inspectie interna

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei