Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spitalele se înarmează împotriva unei bacterii tot mai rezistente la antibiotice

Serviciile de sănătate trebuie să se înarmeze împotriva unei bacterii a cărei ameninţare mortală se răspândeşte în tot mai multe spitale, potrivit unui studiu publicat recent în jurnalul britanic The Lancet Infectious Diseases, informează AFP.

Bacteria Acinetobacter baumannii (A. baumannii) reprezintă o ameninţare tot mai mare, iar stăpânirea puseurilor epidemiologice în cadrul serviciilor de sănătate s-a dovedit a fi extrem de dificilă, potrivit unui studiu condus de profesorul Matthew Falagas, din Atena.

Studiul a relevat faptul că această bacterie are o rată de rezistenţă la antibiotice de până la 30%, a declarat Falagas.

Bacteria A. baumannii, prezentă în mod natural la nivelul epidermei, în tubul digestiv sau la nivelul gâtului anumitor persoane (purtătorii sănătoşi), are un rol tot mai mare în răspândirea infecţiilor nosocomiale, contractate în spitale sau în clinicile medicale, în sălile de reanimare sau de terapie intensivă.

Aceşti germeni cauzează infecţii pulmonare, sangvine (septicemie), urinare şi la nivelul intervenţiilor chirurgicale, în special în cazul pacienţilor slăbiţi de boală, în vârstă, cu un sistem imunitar precar, care au suferit arsuri şi traumatisme majore sau celor care se află sub asistenţă respiratorie mecanică.

Mortalitatea pacienţilor care au contractat infecţii nosocomiale cauzate de această bacterie extrem de rezistentă la tratament variază de la 17 la 46% în cazul septicemiilor, putând ajunge la 70% în cazul pneumopatiilor, potrivit Institutului de supraveghere sanitară din Franţa, ale cărui departamente nu au fost ocolite de aceste probleme.

Regulile stricte de igienă, precum spălarea mâinilor, limitarea contactelor cu pacienţii, folosirea materialelor de unică folosinţă sau sterilizarea materialelor refolosibile, sunt absolut esenţiale, a declarat Drosos Karageorgopoulos, unul din autorii studiului.

Trecând în revistă panoplia de antibiotice disponibile, autorii constată că acelea care au fost multă vreme considerate ca fiind adevăraţi "agenţi de şoc", antibioticele din clasa Carbapenem, s-au lovit în ultimii ani de o rată de rezistenţă mult mai ridicată din partea acestei bacterii.

Cercetătorii consideră că este nevoie de luarea urgentă a unor măsuri pentru a preveni apariţia epidemiilor în spitale şi clinicile medicale, precum şi de identificarea medicamentelor şi a combinaţiilor terapeutice cele mai eficiente.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele se înarmează împotriva unei bacterii tot mai rezistente la antibiotice.
 Vizualizări articol: 975 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Spitalele se înarmează împotriva unei bacterii tot mai rezistente la antibiotice5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei