Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 nov 2008 - Anul XIII, nr. 279 (3960)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traian Băsescu spune că a venit îngrijorat la Fortus Iaşi, dar că pleacă liniştit

Miercuri, 26 Noiembrie 2008 (20:59:20)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Iaşi, după vizita la Fortus, că a venit îngrijorat la această unitate, dar că pleacă liniştit, întrucât societatea are tot anul 2009 "acoperit" cu comenzi, transmite corespondentul MEDIAFAX

"Societatea are acoperit întreg anul 2009 cu comenzi, 75% din acestea fiind pentru export, iar 25% pentru intern. Obiectivul major este producţia, dar şi restructurarea societăţii pentru care este deja pregătit un program ce va fi aprobat de ANAF", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai spus că remarcă parteneriatul conducerii unităţii cu sindicatele astfel încât să se poată trece peste momentele dificile.

Totodată, el a apreciat faptul că pentru a diminua costurile în fabrică angajaţii lucrează noaptea, când curentul electric este mai ieftin.

"În prezent, angajaţii au de lucru, iar asta este foarte important. Nu sunt motive de disponibilizări, iar în ianuarie-februarie 2009 ar putea fi aprobat planul de reorganizare al fabricii. Nu vorbim de o situaţie în roz la Fortus şi sper ca şefii unităţii să gestioneze plăţile către furnizori astfel încât unitatea să nu aibă probleme", a mai spus Băsescu.

Şeful statului a mai declarat că va monitoriza situaţia de la societatea ieşeană Fortus şi că îl va informa pe viitorul premier despre evoluţia firmei.

"Voi urmări Fortus în tot anul 2009, la fel ca şi celelalte societăţi pe care le-am vizitat în ultima perioadă. Îl voi informa pe viitorul premier, imediat după ce acesta va fi instalat, despre problemele cu care se confruntă aceste unităţi", a încheiat Băsescu.

Miercuri după-amiază, preşedintele Traian Băsescu a vizitat societatea ieşeană Fortus, unde, timp de 20 de minute, a discutat atât cu conducerea fabricii, cât şi cu reprezentanţi ai sindicatelor, despre situaţia economică a firmei şi perspectivele ei.

Tot miercuri, şeful statului a vizitat Societatea Antibiotice Iaşi, unde a stat aproximativ o oră, timp în care a discutat cu conducerea fabricii şi cu reprezentaţi ai sindicatelor.

Traian Băsescu a mai vizitat, marţi, combinatul Mechel din Târgovişte, iar săptămâna trecută, compania Azomureş din Târgu Mureş, uzinele Dacia din Mioveni şi Ford din Craiova, combinatul Oltchim din Râmnicu Vâlcea, societatea ArcelorMittal din Galaţi, şantierele navale Damen din Galaţi şi Daewoo din Mangalia şi uzina Upetrom din Ploieşti.

De asemenea, vineri, şeful statului a vizitat fabrica Nokia de la Jucu şi combinatul siderurgic Mechel din Câmpia Turzii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, după vizita la combinatul Azomureş, că motivul deplasărilor sale la diverse companii din ţară este legat de apropierea începerii discuţiilor cu partidele politice pentru formarea Guvernului, în vederea limitării efectelor crizei economice.

De asemenea, Băsescu a declarat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că deplasările efectuate în ultima perioadă în ţară, la marile companii, nu au reprezentant campanie electorală, pentru că şeful statului nu putea să stea la Cotroceni şi să aştepte ce spun ziariştii şi politicienii, în contextul crizei economice.

El a arătat că s-a deplasat într-un număr mare număr de societăţi şi va continua aceste vizite, în perioada următoare, până când noul guvern va fi instalat, pentru ca să îi poată preda portofoliul de problematici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu spune că a venit îngrijorat la Fortus Iaşi, dar că pleacă liniştit.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Băsescu spune că a venit îngrijorat la Fortus Iaşi, dar că pleacă liniştit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei